Callaway verrast Columbia en pakt de regionale titel

Gepubliceerd om 00:10 op zaterdag, 17 februari 2024

Een sensatie. Het jongens basketbalteam van Callaway versloeg Columbia met 72-71 in de verlenging en pakte daarmee het Region 5-2A kampioenschap op vrijdag. Callaway, als vijfde geplaatst, bezorgde de als eerste geplaatste Eagles slechts hun derde nederlaag in 30 wedstrijden dit seizoen.

Trainer Kenny Coleman, die werd gevraagd om zijn gevoelens na de overwinning te omschrijven, zei: “Ik kan het niet eens beschrijven. Ze vertrouwden op een onervaren assistent-trainer en ik bedank iedereen op school die deze kans mogelijk heeft gemaakt.”

In tegenstelling tot de eerste twee ontmoetingen tussen deze teams dit seizoen, was dit verre van een eenzijdige wedstrijd. Callaway verloor beide reguliere seizoenswedstrijden met meer dan 25 punten verschil, maar vrijdagavond hadden de Cavaliers de overhand.

“We weigerden vanavond op te geven en we wisten dat we het vier kwarten of meer vol moesten houden,” aldus Kenny. “Onze inzet was niet zo goed als vanavond in die wedstrijden en dat is het verschil.”

Het liep letterlijk op centimeters op het veld af toen een schot van Columbia met 2,4 seconden te gaan in de verlenging werd beoordeeld als twee punten in plaats van een driepunter, waardoor de Cavaliers een 72-71 voorsprong wisten vast te houden tot het laatste fluitsignaal in de gymzaal van Eagle’s Landing.

“We moesten gewoon geloven, en dat deden we toen we aan dit toernooi begonnen,” zei Kenny. “We bleven steeds zeggen: waarom niet wij? En vanavond bewezen ze dat het ook echt ons kon zijn.”

In het eerste kwart wisselde het momentum herhaaldelijk met vijf voorsprongwisselingen en meerdere gelijke standen. Columbia wist een 20-16 voorsprong te nemen na het eerste kwart, maar de Cavaliers hielden vol ondanks hun underdogstatus.

Op het moment dat het leek alsof de Eagles de wedstrijd zouden domineren met een voorsprong van tien punten aan het einde van de eerste helft, kwamen de Cavaliers terug. Callaway keek met nog slechts drie minuten te gaan in de eerste helft tegen een achterstand van 32-21 aan, maar ze waren nog niet klaar. Darcy Harris maakte een lay-up en Torri Truitt maakte een driepunter met minder dan een minuut te gaan in de eerste helft, waardoor de achterstand werd verkleind tot slechts vijf punten (35-30) bij rust.

De teams gaven elkaar opnieuw flink tegengas na de rust. Een lay-up van Harris met nog 57 seconden te gaan in het derde kwart gaf de Cavaliers een 43-41 voorsprong – de eerste voorsprong sinds het eerste kwart.

Harris speelde een belangrijke rol gedurende de hele wedstrijd en scoorde 19 punten, maar zijn bijdrage in het vierde kwart en de verlenging was van onschatbare waarde. Hij maakte 10 punten in totaal tijdens het vierde kwart en de verlenging.

“Ik heb 10 senioren in het team, en dit is het moment waar ze naar hebben uitgekeken,” zei Kenny.

Ook DeShun Kenny, de zoon van Kenny, speelde een grote rol in de overwinning. Hij scoorde zeven van zijn 12 punten in het vierde kwart en maakte twee cruciale vrije worpen in de verlenging.

“Dit zal een herinnering zijn die we voor altijd samen delen,” aldus Kenny. “Ik zal dit niet snel vergeten.”

Truitt leverde ook een belangrijke bijdrage aan het aanvallende spel van de Cavaliers met 18 punten. Senior Treyonn Tucker pakte laat in de wedstrijd enkele belangrijke rebounds en scoorde vier van zijn acht punten in het vierde kwart.

Callaway gaat met vertrouwen de play-offs in na het winnen van de regionale titel. De Cavaliers zijn als eerste geplaatst in de AA staatstoernooien.

FAQ-sectie:

1. Wat was de einduitslag van de wedstrijd tussen Callaway en Columbia?
De einduitslag van de wedstrijd was 72-71 in het voordeel van Callaway.

2. Welke plaats was Callaway in het kampioenschap geplaatst?
Callaway was als vijfde geplaatst in het kampioenschap.

3. Hoeveel nederlagen hebben de Eagles dit seizoen geleden?
De Eagles hebben slechts drie nederlagen geleden in 30 wedstrijden dit seizoen.

4. Wat zei trainer Kenny Coleman na de overwinning?
Trainer Kenny Coleman zei: “Ik kan het niet eens beschrijven. Ze vertrouwden op een onervaren assistent-trainer en ik bedank iedereen op school die deze kans mogelijk heeft gemaakt.”

5. Wat was het verschil deze keer in vergelijking met de vorige wedstrijden tegen Columbia?
In tegenstelling tot de vorige wedstrijden, was deze wedstrijd verre van een eenzijdige wedstrijd. Callaway wist deze keer de overhand te nemen.

Definities:
– Verlenging: Een extra periode die aan een wedstrijd wordt toegevoegd als er in de reguliere speeltijd geen winnaar is.
– Driepunter: Een doelpunt waarbij de bal van achter de driepuntslijn wordt gescoord, wat resulteert in drie punten.
– Lay-up: Een schot waarbij de speler vlak bij de basket springt en de bal met één hand in de basket legt.
– Voorsprongwisseling: Een situatie waarin het team dat op achterstand staat een voorsprong neemt en vice versa.

Suggesties voor gerelateerde links:
Callaway Basketball
AA State Championships