Columbia Lions ontvangt Dartmouth Big Green in de Ivy League-wedstrijd

De Columbia Lions zullen vrijdagavond gastheer zijn voor de Dartmouth Big Green in een Ivy League-basketbalwedstrijd in New York. Beide teams hebben verschillende records tot nu toe in het seizoen, waardoor het ongetwijfeld een spannende ontmoeting zal worden.

Dartmouth’s laatste wedstrijd eindigde in een verlies tegen de Harvard Crimson, waarbij Dusan Neskovic indruk maakte met 20 punten. Ondanks dit verlies hebben de Columbia Lions een sterke thuisrecord met 8 overwinningen en slechts 2 nederlagen. Ze hebben ook indruk gemaakt op het verdedigende vlak, waar ze de tegenstanders gemiddeld 69,9 punten per wedstrijd toestaan en slechts 42% schieten.

Aan de andere kant heeft de Dartmouth Big Green moeite gehad in de conference-wedstrijden, met slechts één overwinning in zes wedstrijden. Ze hebben ook aanvallende problemen gehad, met een schotpercentage van 28,2% van achter de boog, waarmee ze op de achtste plaats staan in de Ivy League.

Het verschil in schotpercentage zal een belangrijke factor zijn in deze wedstrijd. Columbia schiet dit seizoen 47,2% van het veld, wat hoger is dan het percentage dat Dartmouth toestaat aan zijn tegenstanders. Dartmouth scoort gemiddeld 60,2 punten per wedstrijd, aanzienlijk minder dan de 69,9 punten die Columbia tegenstanders toestaat.

Geronimo Rubio De La Rosa is een ster voor de Lions met een gemiddelde van 13,6 punten per wedstrijd. Aan de kant van Dartmouth is Dusan Neskovic een belangrijke speler met gemiddeld 1,8 driepunters per wedstrijd en een gemiddelde van 14,9 punten.

Hoewel de Lions de laatste tijd betere resultaten hebben behaald, mogen ze de Dartmouth Big Green niet onderschatten. Deze wedstrijd zal een cruciale test zijn voor beide teams om hun plaats in de Ivy League te versterken.

Het artikel is samengesteld met behulp van gegevens van Data Skrive en Sportradar.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat is de aankomende basketbalwedstrijd tussen de Columbia Lions en de Dartmouth Big Green?
De aankomende basketbalwedstrijd tussen de Columbia Lions en de Dartmouth Big Green is een Ivy League-wedstrijd die plaatsvindt in New York.

2. Wat is het thuisrecord van de Columbia Lions?
De Columbia Lions hebben een sterk thuisrecord met 8 overwinningen en slechts 2 nederlagen.

3. Hoeveel punten heeft Dusan Neskovic gescoord in Dartmouth’s laatste wedstrijd tegen Harvard Crimson?
Dusan Neskovic heeft 20 punten gescoord in Dartmouth’s laatste wedstrijd tegen Harvard Crimson.

4. Wat is het schotpercentage van Dartmouth van achter de boog?
Dartmouth heeft een schotpercentage van 28,2% van achter de boog, waarmee ze op de achtste plaats staan in de Ivy League.

5. Wat is het gemiddelde aantal punten dat Columbia’s tegenstanders per wedstrijd scoort?
Columbia’s tegenstanders scoren gemiddeld 69,9 punten per wedstrijd.

Definities:

– Ivy League: De Ivy League is een athletische conferentie van acht particuliere onderzoeksuniversiteiten in het noordoosten van de Verenigde Staten.
– Schotpercentage: Het schotpercentage is de verhouding tussen het aantal geslaagde doelpogingen en het totale aantal doelpogingen.

Suggesties voor verwante links:
Columbia Lions-officiële website
Dartmouth Big Green-officiële website
Ivy League-officiële website