Columbia Sportswear’s Revolutionary Insulation Technology Heads to Space

Columbia Sportswear zal binnenkort een grote sprong maken op het gebied van buitenkleding dankzij zijn isolatietechnologie die een rol zal spelen bij een aankomende ruimtemissie. Het bedrijf maakte maandag bekend dat het zijn gepatenteerde Omni-Heat Infinity-isolatie zal gebruiken om de Nova-C-maanlander van het ruimtevaartbedrijf Intuitive Machines te bekleden tijdens de missie naar de maan in 2024.

De warmte-reflecterende technologie maakt gebruik van een reeks foliepunten om warmte op te vangen in jassen, handschoenen, hoeden en meer. Deze technologie, gevoerd met gouden foliepunten, is geïnspireerd op de ruimtedekens die NASA gebruikte tijdens de Apollo-missies.

Volgens Haskell Beckham, vice-president innovatie bij Columbia Sportswear, zullen de lessen die het bedrijf in de ruimte leert, leiden tot verdere innovaties hier op aarde. Hij benadrukt dat het testen van technologieën onder extreme omstandigheden van essentieel belang is om nieuwe producten te ontwikkelen die mensen in staat stellen meer van de buitenlucht te genieten, ongeacht de omstandigheden.

Columbia heeft samen met Intuitive Machines de materialen getest volgens de normen van de ruimtevaartindustrie om de beste toepassing ervan te bepalen. Uit de tests bleek dat het materiaal het beste werkt wanneer het wordt gebruikt als paneelbekleding. Daarom zal de Omni-Heat Infinity-technologie worden aangebracht op een paneel dat de voortstuwingstank van de Nova-C beschermt.

De lancering van de Intuitive Machines’ SpaceX Falcon 9-raket genaamd Odysseus staat gepland. Als de missie slaagt, zal het de eerste Amerikaanse ruimtereis naar het maanoppervlak in 50 jaar zijn. De raket zal naar verwachting ongeveer negen dagen na de lancering landen in een satellietkrater genaamd Malapert A, in het zuidpoolgebied van de maan.

De samenwerking tussen Columbia en Intuitive Machines markeert een opwindend samenspel tussen twee onverwachte industrieën, aldus Steve Altemus, CEO en president van Intuitive Machines. Hij gelooft dat het integreren van de Omni-Heat Infinity-technologie in deze maanmissie een pad effent voor toekomstige commerciële ruimteverkenning, wat de toegang tot de maan zal vergemakkelijken en de vooruitgang van de mensheid zal bevorderen.

Veelgestelde vragen

1. Wat is de Nova-C-maanlander?
De Nova-C-maanlander is een ruimtevaartuig dat wordt ontwikkeld door het bedrijf Intuitive Machines. Het zal worden gebruikt tijdens een missie naar de maan in 2024.

2. Wat is Omni-Heat Infinity-isolatie?
Omni-Heat Infinity-isolatie is een gepatenteerde isolatietechnologie ontwikkeld door Columbia Sportswear. Het maakt gebruik van warmte-reflecterende foliepunten om warmte vast te houden in kledingstukken zoals jassen, handschoenen en hoeden.

3. Waar is Omni-Heat Infinity-technologie op de Nova-C-maanlander aangebracht?
De Omni-Heat Infinity-technologie wordt aangebracht op een paneel dat de voortstuwingstank van de Nova-C-maanlander beschermt.

4. Wanneer is de lancering van de Intuitive Machines’ SpaceX Falcon 9-raket?
De lancering van de Intuitive Machines’ SpaceX Falcon 9-raket genaamd Odysseus staat gepland. De raket zal naar verwachting ongeveer negen dagen na de lancering landen in een satellietkrater genaamd Malapert A, in het zuidpoolgebied van de maan.

5. Wat is het belang van de samenwerking tussen Columbia en Intuitive Machines?
De samenwerking tussen Columbia en Intuitive Machines markeert een opwindend samenspel tussen de kledingindustrie en de ruimtevaartindustrie. Het integreren van de Omni-Heat Infinity-technologie in de maanmissie opent mogelijkheden voor toekomstige commerciële ruimteverkenning en bevordert de vooruitgang van de mensheid.

Definities

Omni-Heat Infinity-isolatie: Een gepatenteerde isolatietechnologie ontwikkeld door Columbia Sportswear. Het maakt gebruik van warmte-reflecterende foliepunten om warmte vast te houden in kledingstukken.

Nova-C-maanlander: Een ruimtevaartuig ontwikkeld door Intuitive Machines, dat zal worden gebruikt tijdens een missie naar de maan in 2024.

Ruimtedekens: Dekenachtige folies gebruikt door NASA tijdens Apollo-missies om warmte te reflecteren en astronauten te beschermen tegen extreme temperaturen.

Gerelateerde links

Columbia Sportswear
Intuitive Machines