Columbia University-president Minouche Shafik laat afstudeerceremonie schieten te midden van protesten

Columbia University-president Minouche Shafik zal de grootste ceremonie voor afstuderende studenten op de campus volgende week overslaan, te midden van weken van verdeeldheid over anti-Israël protesten die resulteerden in twee keer politieoptreden op de campus.

Een bericht aan studenten van Columbia College – waar meer dan de helft van de undergraduate studenten van de universiteit zit – gaf aan dat Shafik niet aanwezig zou zijn op “Class Day”.

De Class Day vieringen bevatten doorgaans studenten en gastsprekers en het is een kans voor afgestudeerden om over het podium te lopen en handen te schudden met de decaan en de universiteitspresident voordat ze officieel hun diploma’s ontvangen.

Class Day is ook een belangrijke gelegenheid voor vrienden en familieleden om de voltooiing van de studie aan de universiteit van $90.000 per jaar te vieren.

De afwezigheid van Shafik bij het evenement op 14 mei werd stilletjes aangekondigd in een toevoeging aan een e-mail met informatie over Class Day, zo meldde Columbia senior Irie Sentner als eerste.

“Programma-aanpassing: President Shafik is niet aanwezig bij de Class Day-ceremonie van Columbia College. Let op: deze wijziging komt niet overeen met de gedrukte programma’s,” aldus de mededeling, volgens de e-mail die door The Post is bekeken.

Columbia weigerde het rapport te bevestigen toen The Post hier aanvankelijk contact over opnam.

Columbia College is de belangrijkste undergraduate school aan de Ivy League-universiteit, naast de Fu Foundation School for Engineering and Applied Sciences en het General Studies-programma.

De kantoren van Columbia College bevinden zich in Hamilton Hall, het academische gebouw dat eerder deze maand werd bezet door anti-Israëlische demonstranten.

Shafik’s afwezigheid werd aangekondigd in een e-mail aan studenten.

Shafik – die al aan beide zijden in het nauw zat vanwege haar aanpak van het tentenkamp op de campus – kreeg een nieuwe golf van kritiek toen ze de NYPD toestemming gaf om voor de tweede keer de campus binnen te vallen en het gebouw te ontruimen.

De operatie resulteerde in tientallen arrestaties en droeg bij aan de voortdurende onrust op de campus.

Enkele dagen later kondigde Columbia aan dat de universiteitsbrede diploma-uitreiking werd geannuleerd vanwege veiligheidszorgen.

In een videostatement dat kort na de inval in Hamilton Hall werd gedeeld, zei Shafik dat de demonstranten die het gebouw bezetten “een nieuwe grens hadden overschreden”.

Het incident leidde ook tot een grote groep boze studenten die het traditionele “primal scream” in de laatste tentamenweek uitoefenden buiten de officiële residentie van Shafik in Morningside Heights.

De studenten riepen “neem ontslag” en “schaam je”, samen met oproepen aan Columbia om zich terug te trekken uit Israël.

In een opiniestuk dat deze week in de Financial Times werd gepubliceerd, drong Shafik er bij andere universiteitsfunctionarissen op aan om “serieus zelfonderzoek” te doen naar de gevolgen van de protestbeweging die het land in zijn greep hield.

“We moeten beter aangeven wat de grenzen zijn tussen de vrijheid van meningsuiting van een deel van onze gemeenschap en het recht van anderen om onderwijs te volgen op een plek vrij van discriminatie en pesterijen,” schreef ze.

Columbia heeft nog niet gereageerd op het verzoek van The Post voor commentaar op de beslissing van Shafik om Class Day over te slaan en of ze ook niet zal verschijnen bij andere afstudeervieringen.

Een FAQ-afdeling gebaseerd op de hoofdthema’s en informatie gepresenteerd in het artikel:

Vraag: Waarom zal Columbia University-president Minouche Shafik de Class Day-ceremonie overslaan?
Antwoord: Shafik zal de ceremonie overslaan te midden van weken van verdeeldheid over anti-Israël protesten op de campus en politieoptreden.

Vraag: Wat is Class Day?
Antwoord: Class Day is een ceremonie waarbij afgestudeerde studenten de kans krijgen om over het podium te lopen en handen te schudden met de decaan en de universiteitspresident voordat ze hun diploma’s ontvangen.

Vraag: Waarom is Class Day belangrijk?
Antwoord: Class Day is een belangrijke gelegenheid voor vrienden en familieleden om de voltooiing van de studie aan de universiteit van $90.000 per jaar te vieren.

Vraag: Welke undergraduate school is de belangrijkste aan Columbia University?
Antwoord: Columbia College is de belangrijkste undergraduate school aan Columbia University.

Vraag: Waar bevinden de kantoren van Columbia College zich?
Antwoord: De kantoren van Columbia College bevinden zich in Hamilton Hall, het academische gebouw dat eerder bezet werd door anti-Israëlische demonstranten.

Vraag: Waar werd de afwezigheid van Shafik aangekondigd?
Antwoord: Shafik’s afwezigheid werd aangekondigd in een e-mail aan studenten van Columbia College.

Vraag: Waar werden er protesten gehouden tegen Shafik?
Antwoord: Er waren protesten tegen Shafik buiten haar officiële residentie in Morningside Heights.

Vraag: Wat riepen de protesterende studenten?
Antwoord: De protesterende studenten riepen “neem ontslag” en “schaam je”, samen met oproepen aan Columbia om zich terug te trekken uit Israël.

Vraag: Wat riep Shafik op tot in een opiniestuk?
Antwoord: Shafik riep in een opiniestuk op tot “serieus zelfonderzoek” naar de gevolgen van de protestbeweging op de campus.

Mogelijke definities voor sleuteltermen en vakjargon:

– Class Day: Een ceremonie waarbij afgestudeerde studenten de kans krijgen om over het podium te lopen en handen te schudden met de decaan en de universiteitspresident voordat ze hun diploma’s ontvangen.
– Undergraduate studenten: Studenten die een bachelordiploma volgen aan de universiteit.
– Anti-Israël protesten: Protesten tegen het beleid of de acties van Israël.
– Policeoptreden: Acties of interventies van de politie in reactie op situaties of gebeurtenissen.
– Ivy League-universiteit: Een groep van elite privé-universiteiten in de Verenigde Staten, waaronder Columbia University.

Suggesties voor verwante links naar de hoofddomeinnaam (alleen als zeker is dat de URL 100% geldig is, geen voorbeeld.com-links toevoegen):

Columbia University – Officiële website van Columbia University.

Bezoek Columbia University – Informatie over het bezoeken van de campus van Columbia University.

Academici aan Columbia University – Informatie over het academische programma aan Columbia University.