Dartmouth Big Green Verslaat Columbia Lions in Gelijkopgaande Strijd

Na een reeks wedstrijden uit spelen, keert Columbia terug naar huis voor een spannend Ivy League-duel tegen de Dartmouth Big Green. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag om 19.00 uur in de Francis S. Levien Gymnasium. Beide teams gaan voor de winst, want zowel Columbia als Dartmouth hebben iets recht te zetten.

Columbia won hun laatste wedstrijd met een overtuigende 83-69 overwinning op de Bears. Hoewel ze de laatste tijd geen goede resultaten hebben behaald tegen de Big Green, maakten ze zich hier geen zorgen over en gaven ze alles op zaterdag. De overwinning heeft hun seizoensrecord van 12-8 versterkt.

Voor Dartmouth was het daarentegen een zware periode met drie opeenvolgende nederlagen, waarvan de laatste een pijnlijke 77-59 nederlaag tegen Harvard was. De Big Green zal nu alles op alles zetten om terug te vechten en hun 14e opeenvolgende nederlaag op vreemde bodem te vermijden. Hun seizoensrecord staat momenteel op 5-15.

Deze wedstrijd belooft een spannende strijd te worden. Columbia heeft dit seizoen geen problemen gehad met het scoren van punten, met een gemiddelde van 78,6 punten per wedstrijd. Dartmouth daarentegen heeft het moeilijk gehad met het scoren van punten en heeft een gemiddelde van slechts 60,2 punten per wedstrijd. De enige obstakel voor Columbia zou de verdediging van de Big Green kunnen zijn. In hun vorige ontmoeting op zaterdag won Columbia met overtuigende cijfers van 72-56. Zal Columbia hun succes herhalen, of heeft Dartmouth dit keer een beter gameplan?

De series geschiedenis tussen beide teams toont aan dat Dartmouth de bovenhand heeft gehad in de afgelopen 10 ontmoetingen. Ze hebben zeven van de laatste tien wedstrijden tegen Columbia gewonnen. Echter, zoals we weten, is iedere wedstrijd anders en kan Dartmouth niet op basis van de geschiedenis een overwinning verwachten.

We zullen binnenkort ontdekken welk team de overhand heeft in deze enerverende wedstrijd.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wanneer vindt de wedstrijd plaats tussen Columbia en Dartmouth?
De wedstrijd vindt plaats op vrijdag om 19.00 uur.

2. Waar vindt de wedstrijd plaats?
De wedstrijd wordt gehouden in het Francis S. Levien Gymnasium.

3. Wat is het seizoensrecord van Columbia?
Het seizoensrecord van Columbia is momenteel 12-8.

4. Wat is het seizoensrecord van Dartmouth?
Het seizoensrecord van Dartmouth is momenteel 5-15.

5. Wat is het gemiddelde aantal punten dat Columbia per wedstrijd scoort?
Columbia heeft een gemiddelde van 78,6 punten per wedstrijd.

6. Wat is het gemiddelde aantal punten dat Dartmouth per wedstrijd scoort?
Dartmouth heeft een gemiddelde van slechts 60,2 punten per wedstrijd.

7. Wat zijn de resultaten van de laatste ontmoeting tussen Columbia en Dartmouth?
Columbia won de laatste ontmoeting met 72-56.

Definities:

1. Ivy League: een groep van acht particuliere onderzoeksuniversiteiten in de Verenigde Staten, bekend om hun academische excellentie.

Suggestie voor gerelateerde links:
Columbia University
Dartmouth College