De Columbia Lions zijn favoriet bij het thuisduel tegen de Harvard Crimson

De Columbia Lions (13-8, 4-4 Ivy League) hebben een drie opeenvolgende overwinningen behaald en worden gezien als favoriet (-1,5) in het thuisduel tegen de Harvard Crimson (12-9, 3-5 Ivy League) op zaterdag 17 februari 2024 om 18:00 uur ET in de Francis S. Levien Gymnasium. De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN+ en heeft een over/under van 145,5 punten.

Harvard heeft dit seizoen in negen van de negentien wedstrijden een totale score behaald die hoger is dan 145,5 punten. De gemiddelde punten per wedstrijd voor Harvard zijn 142,6, wat 2,9 punten minder is dan het totaal van deze wedstrijd. Wat betreft het spread record heeft Harvard dit seizoen een 7-12-0 record behaald. Harvard heeft vier van de elf wedstrijden gewonnen waarin ze als underdog werden beschouwd. Harvard heeft een impliciete winstkans van 48,8% volgens de moneyline die is vastgesteld door de bookmakers voor dit duel.

Als we kijken naar de over/under statistieken van de wedstrijden van zowel Columbia als Harvard, dan hebben beide teams in negen wedstrijden een totale score behaald die hoger is dan 145,5 punten. Columbia heeft in 60% van hun wedstrijden een totale score boven de 145,5 punten behaald, terwijl Harvard in 47,4% van hun wedstrijden een totale score boven de 145,5 punten heeft behaald.

Harvard heeft in hun laatste tien wedstrijden een 3-7 record tegen de spread en een 5-5 record overall. In vijf van die tien wedstrijden zijn ze over de totale score gegaan. In conferentiewedstrijden heeft Harvard dit seizoen twee keer de spread gehaald en vijf keer niet. Het gemiddelde aantal punten per wedstrijd voor Harvard is 71,2 punten, slechts 1,7 punten meer dan het gemiddelde aantal punten dat Columbia toestaat.

Columbia heeft een thuisrecord van 9-2, terwijl Harvard een uitrecord heeft van 4-6. Wat betreft de ATS-records, heeft Columbia thuis een record van 5-1-0 en Harvard heeft een record van 4-3-0 uit. Columbia scoort gemiddeld 82,6 punten per wedstrijd thuis, terwijl Harvard gemiddeld 73,6 punten scoort in uitwedstrijden.

Al met al belooft het duel tussen Columbia en Harvard interessant te worden, met Columbia als favoriet, maar met Harvard als een sterke tegenstander die in staat is om het spel te veranderen.

FAQ

1. Wat is de wedstrijd tussen de Columbia Lions en de Harvard Crimson?
De wedstrijd is tussen de Columbia Lions en de Harvard Crimson, twee teams in de Ivy League. Columbia Lions wordt gezien als favoriet in dit thuisduel.

2. Wanneer en waar vindt de wedstrijd plaats?
De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 17 februari 2024 om 18:00 uur ET in de Francis S. Levien Gymnasium.

3. Hoe kan ik de wedstrijd bekijken?
De wedstrijd wordt uitgezonden op ESPN+.

4. Wat is de over/under score voor deze wedstrijd?
De over/under score voor deze wedstrijd is 145,5 punten.

5. Welk team heeft een betere scorestatistieken?
Columbia heeft een betere scorestatistieken thuis, terwijl Harvard een betere scorestatistieken heeft in uitwedstrijden.

6. Heeft Harvard een kans om te winnen?
Harvard heeft een impliciete winstkans van 48,8% volgens de bookmakers.

7. Heeft Harvard eerder gescoord boven de 145,5 punten?
Harvard heeft in negen van de negentien wedstrijden een totale score behaald die hoger was dan 145,5 punten.

8. Hoeveel punten heeft Harvard gemiddeld per wedstrijd?
Het gemiddelde aantal punten per wedstrijd voor Harvard is 71,2 punten.

9. Wat zijn de ATS-records van beide teams?
Columbia heeft een record van 5-1-0 thuis en Harvard heeft een record van 4-3-0 uit.

10. Wie wordt gezien als favoriet?
Columbia wordt gezien als favoriet, maar Harvard is een sterke tegenstander.

Definities

– Ivy League: Een intercollegiale atletische conferentie bestaande uit acht particuliere onderwijsinstellingen in het noordoosten van de Verenigde Staten.

Suggesties voor verwante links:

ESPN official website
Columbia Lions athletics website
Harvard University official website