De Glorie en Neergang van de Zwart Zakelijke Wijk in Columbia

De straten van het centrum van Columbia worden bezaaid met hoogbouw en parkeergarages. Sporen van het levendige landschap van tientallen jaren geleden bestaan voornamelijk in herinnering en een paar zeldzame foto’s. Het zakendistrict dat zich uitstrekte over de 1000 en 1100 blokken van Washington Street stond ooit bekend als “Black Main Street” en strekte zich uit tot Assembly en Park streets. Van begrafenisondernemingen tot bowlingbanen, van bioscopen tot een krant, “alles wat je maar wilt was te vinden op Washington Street”, zegt Margaret Dunlap, Manager van de Lokale Geschiedenis bij de Richland Public Library.

Dit bruisende gebied ontwikkelde zich omdat witte bedrijven in het centrum beperkte diensten aanboden aan Afro-Amerikanen of volledig gesegregeerd waren. Naast het leveren van basisgoederen bood het district ruimte voor gemeenschap, waarbij de bioscoop dienst deed als locatie voor vergaderingen en politieke bijeenkomsten.

Terwijl de Black Business District actief was van de vroege jaren 1900 tot de jaren 1970, bereikte het volgens Dunlap zijn hoogtepunt in de jaren 1930 tot 1960.

Naarmate Columbia integreerde, begon de hoge concentratie van door zwarte mensen gerunde bedrijven te vervagen. Terwijl buurten ten westen van Assembly Street ooit bijna uitsluitend bewoond werden door de zwarte arbeidersklasse, werden veel mensen verplaatst toen het gebied in de jaren 1960 werd gesloopt voor stadsvernieuwing. Deze verwijdering van klanten, gecombineerd met integratie en de algemene migratie naar buitenwijken, leidde tot de neergang van het gebied.

Een muurschildering op een nieuw studentencomplex buiten de campus, The Standard, wil de geschiedenis van het district eren. Deze muurschildering is een eerbetoon aan de bloeiende gemeenschap die eens het hart van de zwarte zakenwereld in Columbia vormde. Hoewel de fysieke overblijfselen van de Black Main Street grotendeels zijn verdwenen, herinnert deze muurschildering aan de veerkracht en de nalatenschap van dit historische district. Het is een visuele herinnering aan het belang van economische empowerment en gemeenschapsopbouw, factoren die cruciaal waren in de ontwikkeling en groei van de zwarte bevolking in Columbia.

Hoewel de tijden zijn veranderd en het landschap van Columbia is getransformeerd, blijft de erfenis van de Black Business District voortleven, niet alleen in de verhalen en foto’s, maar ook in de inspiratie die het biedt voor toekomstige generaties ondernemers en gemeenschapsleiders. Laten we deze erfenis koesteren en ervoor zorgen dat de inzet voor gelijkheid en economische kansen voor iedereen blijft groeien.

FAQ-sectie:

Wat was “Black Main Street”?
Black Main Street was het zakendistrict dat zich uitstrekte over de 1000 en 1100 blokken van Washington Street in het centrum van Columbia. Het was een bloeiende gemeenschap van zwarte bedrijven en diende als een hub voor de zwarte zakenwereld.

Hoe lang was het Black Business District actief?
Het Black Business District was actief van de vroege jaren 1900 tot de jaren 1970, met zijn hoogtepunt in de jaren 1930 tot 1960.

Waarom begon het Black Business District te vervagen?
Naarmate Columbia integreerde, begon de hoge concentratie van zwarte bedrijven te vervagen. Veel mensen werden gedwongen te verhuizen toen het gebied in de jaren 1960 werd gesloopt voor stadsvernieuwing. Integratie en de algemene migratie naar buitenwijken droegen bij aan de neergang van het gebied.

Hoe wordt de geschiedenis van het district geëerd?
Een muurschildering op het studentencomplex The Standard, buiten de campus, eert de geschiedenis van het Black Business District. Deze muurschildering dient als een visuele herinnering aan het belang van economische empowerment en gemeenschapsopbouw.

Hoe blijft de erfenis van het Black Business District bestaan?
De erfenis van het Black Business District blijft voortleven in verhalen, foto’s en inspiratie voor toekomstige generaties ondernemers en gemeenschapsleiders. Het is belangrijk om deze erfenis te koesteren en de inzet voor gelijkheid en economische kansen voor iedereen voort te zetten.

Definities:

– Zakendistrict: Een gebied waar veel bedrijven gevestigd zijn en waar commerciële activiteiten plaatsvinden.
– Gemeenschapsopbouw: Het proces van het versterken en ontwikkelen van een gemeenschap door samenwerking en betrokkenheid van de bewoners.
– Concentratie: Het samenkomen van mensen, bedrijven of activiteiten op één locatie.
– Integratie: Het proces van het samengaan en gelijkwaardig maken van verschillende bevolkingsgroepen binnen een samenleving.

Verwante links:
Richland Public Library