De rijke geschiedenis en eigentijdse waarde van de spoorlijnen rond Columbia

De spoorlijnen rond Columbia hebben een rijke geschiedenis en onbenutte potentie. Een lokale historicus en auteur, Marty Paten, heeft onlangs een presentatie gegeven over de Columbia Branch Railroad, waarin hij de geschiedenis van de spoorwegen in de stad uitlegde. Deze presentatie vond plaats in de Daniel Boone Regional Library in samenwerking met de Columbia Historic Preservation Commission.

De Columbia Branch Railroad strekt zich vandaag de dag uit over meer dan 21 mijl tussen Columbia en Centralia. De spoorlijn wordt beheerd door COLT Railroad and Transload en is eigendom van de stad Columbia. De lijn werd oorspronkelijk aangelegd tijdens de Burgeroorlog en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het brengen van telegraaflijnen en andere technologieën naar Columbia.

Hoewel sommigen beweren dat de spoorlijn vandaag de dag nog steeds nuttig is, verkeert deze momenteel in een financieel onrendabele situatie. John Wilke, voorzitter van de Railroad Advisory Board van Columbia, erkent echter dat de spoorlijn nog steeds waarde heeft vanuit een infrastructuurperspectief. Een rapport van het Exceed-programma van de University of Missouri Extension onthulde dat twee bedrijven, die niet bij naam worden genoemd, zouden moeten verhuizen buiten Boone County als de COLT Railroad zou worden gesloten.

Het rapport laat zien dat het verlies van deze bedrijven een totaalverlies van $670 miljoen aan omzet in vijf jaar zou betekenen voor de provincie. Bovendien zou de sluiting van de COLT Railroad leiden tot het verlies van 316 banen in de staat, waarvan 243 in Boone County, en een verlies van $2.4 miljoen aan belastinginkomsten voor Columbia en Boone County.

Gelukkig is er nog steeds hoop voor de spoorlijn. Volgens het rapport is er een bedrijf dat van plan is om het gebruik van de spoorlijn uit te breiden door een nieuwe railzijtak en gebouw te bouwen om de capaciteit van hun huidige faciliteit te vergroten.

De spoorlijnen rond Columbia hebben een fascinerende geschiedenis en spelen nog steeds een belangrijke rol in de economie van de regio. Het is belangrijk om hun potentieel te erkennen en manieren te vinden om ze nieuw leven in te blazen. Het behoud en de ontwikkeling van deze spoorlijnen kan niet alleen historisch waardevol zijn, maar ook bijdragen aan de economische groei en het creëren van nieuwe banen in Columbia en Boone County.

Veelgestelde vragen (FAQ)
1. Wat is de Columbia Branch Railroad?
De Columbia Branch Railroad is een spoorlijn die zich uitstrekt over meer dan 21 mijl tussen Columbia en Centralia. De spoorlijn werd aangelegd tijdens de Burgeroorlog en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het brengen van technologieën naar Columbia.

2. Wie beheert de spoorlijn?
De spoorlijn wordt beheerd door COLT Railroad and Transload en is eigendom van de stad Columbia.

3. In welke staat verkeert de spoorlijn momenteel?
De spoorlijn verkeert momenteel in een financieel onrendabele situatie. Hoewel sommigen beweren dat het nog steeds nuttig is, zijn er problemen met de kosten en financiering.

4. Welke waarde heeft de spoorlijn vanuit een infrastructuurperspectief?
Volgens John Wilke, voorzitter van de Railroad Advisory Board van Columbia, heeft de spoorlijn nog steeds waarde vanuit een infrastructuurperspectief. Een rapport toont aan dat het sluiten ervan zou leiden tot het verlies van bedrijven, banen en belastinginkomsten.

5. Is er hoop voor de spoorlijn?
Ja, volgens het rapport is er een bedrijf dat van plan is het gebruik van de spoorlijn uit te breiden en een nieuwe railzijtak en gebouw te bouwen om de capaciteit te vergroten.

Belangrijke termen en jargon:
– Daniel Boone Regional Library: Regionale bibliotheek in Columbia.
– Columbia Historic Preservation Commission: Commissie voor historisch behoud in Columbia.
– COLT Railroad and Transload: Beheerder van de spoorlijn Columbia Branch Railroad.
– Exceed-programma: Een programma van de University of Missouri Extension.
– Boone County: Provincie waarin Columbia zich bevindt.

Gerelateerde links:
Website van de stad Columbia
Daniel Boone Regional Library