Het Columbia Food & Wine Festival keert terug voor het zevende jaar met nieuwe toevoegingen

Het Columbia Food & Wine Festival keert terug naar Midlands en belooft een onvergetelijke ervaring voor voedselliefhebbers. Het festival, dat zijn zevende jaar ingaat, heeft enkele nieuwe toevoegingen om dit jaar nog beter te maken. Tickets zijn nu te koop, dus wees er snel bij!

Een nieuwe proeverij is toegevoegd aan het openingsdiner op woensdag 24 april. Daarnaast is er een vrijdaglunch toegevoegd om gasten van buiten de stad al vroeg in het festivalweekend te kunnen ontvangen. Het hoogtepunt van het festival, de Grand Tasting, breidt zich uit naar zowel het Hampton-Preston Mansion als het Robert Mills House. Een ander belangrijk nieuws is dat het Columbia Food & Wine Festival is overgegaan naar een non-profit organisatie die volledig eigendom is van The Post and Courier Foundation. Dit is een mijlpaal voor het festival, dat blijft focussen op het ondersteunen van de lokale gemeenschap en het bieden van educatieve kansen op het gebied van voeding.

Dit jaar zijn er meer samenwerkingen tussen chefs in Richland en Lexington County. De prijs varieert tussen de $ 75 tot $ 150 per persoon, afhankelijk van het evenement. Verwacht echter een gemiddelde prijs voor een culinair festival met enkele van de beste chefs uit de regio. Daarnaast is er ook de High Noon Food Truck Rodeo bij WECO Bottle & Biergarten op 26 april, waarvoor een toegangsprijs van $ 25 geldt. Daarbovenop komen dan nog de kosten voor het eten dat je wilt proberen.

Hoewel het volledige programma te vinden is op columbiafoodandwinefestival.com, hebben we hier alvast een paar evenementen die eruit springen:

– Op 24 april is er het Kickoff Dinner bij Private Property, gesponsord door Certified SC. Hier kun je genieten van een culinaire ervaring met meerdere gangen en drankjes die het rijke culinaire landschap van South Carolina vertegenwoordigen. Chefs Trip Chalk, Chris Williams en Mike Ellis zorgen voor een onvergetelijke avond.
– Op 25 april kun je genieten van de Collaborative Kitchen bij Bodhi Thai & Ratio. Chef Javier Uriate (Ratio) en afgestudeerde van de Internationale Culinaire School, Nivit Tipvaree (Bodhi Thai), slaan de handen ineen voor een viergangendiner met smaken uit hun respectievelijke culturen.
– Op 26 april wordt het Mix, Mingle & Glow-evenement gesponsord door BlueCross BlueShield of South Carolina. Hier kun je genieten van schoonheidsbehandelingen, cocktails en heerlijke hapjes.
– Op 27 april is er Bovinoche: Butcher & Bourbon bij City Roots. Laat je smaakpapillen betoveren tijdens deze smaakervaring met gerechten bereid door Kristian Niemi en Wes Fulmer.
– En tot slot is er op 28 april de Grand Tasting, waar meer dan 60 lokale restaurants, brouwerijen, mixologen en culinaire ambachtslieden samenkomen om een scala aan creatieve en smakelijke gerechten te presenteren die de regio Columbia te bieden heeft.

Tickets voor dit vijfdaagse festival zijn beperkt, dus wees er snel bij. Het Columbia Food & Wine Festival heeft al meer dan 9.600 gasten verwelkomd sinds de oprichting in 2018, waarvan meer dan de helft van buiten de stad Columbia komt. Mis het niet!

Veelgestelde vragen (FAQ) over het Columbia Food & Wine Festival:

1. Wat is het Columbia Food & Wine Festival?
Het Columbia Food & Wine Festival is een culinair evenement dat plaatsvindt in Midlands en een onvergetelijke ervaring biedt voor voedselliefhebbers. Het festival is al aan zijn zevende jaar toe en heeft enkele nieuwe toevoegingen om dit jaar nog beter te maken.

2. Wanneer vindt het festival plaats?
Het festival vindt plaats van woensdag 24 april tot en met zondag 28 april.

3. Wat zijn enkele nieuwe toevoegingen aan het festival?
Dit jaar is er een nieuwe proeverij toegevoegd aan het openingsdiner op woensdag 24 april. Daarnaast is er een vrijdaglunch om gasten van buiten de stad al vroeg in het festivalweekend te kunnen ontvangen. Ook breidt het hoogtepunt van het festival, de Grand Tasting, uit naar zowel het Hampton-Preston Mansion als het Robert Mills House. Belangrijk nieuws is dat het festival is overgegaan naar een non-profit organisatie die eigendom is van The Post and Courier Foundation.

4. Wat is er speciaal aan het Columbia Food & Wine Festival?
Het festival richt zich op het ondersteunen van de lokale gemeenschap en het bieden van educatieve kansen op het gebied van voeding.

5. Wat is de prijs voor de evenementen van het festival?
De prijzen variëren tussen de $ 75 tot $ 150 per persoon, afhankelijk van het evenement. De kosten voor het High Noon Food Truck Rodeo zijn $ 25 per persoon, exclusief de kosten voor het eten dat je wilt proberen.

6. Welke evenementen zijn aan te raden om bij te wonen?
Enkele evenementen die eruit springen zijn het Kickoff Dinner bij Private Property op 24 april, de Collaborative Kitchen bij Bodhi Thai & Ratio op 25 april, het Mix, Mingle & Glow evenement op 26 april en Bovinoche: Butcher & Bourbon bij City Roots op 27 april. Tot slot is er op 28 april de Grand Tasting, waar meer dan 60 lokale restaurants, brouwerijen, mixologen en culinaire ambachtslieden samenkomen.

7. Waar kan ik tickets kopen?
Tickets voor het festival zijn te koop op de officiële website van het Columbia Food & Wine Festival: columbiafoodandwinefestival.com

8. Is er een beperkt aantal tickets?
Ja, tickets voor dit vijfdaagse festival zijn beperkt, dus wees er snel bij.

Gerelateerde links:
Voor meer informatie over het Columbia Food & Wine Festival, kun je de officiële website bezoeken: columbiafoodandwinefestival.com