Historic Significance of the McKinney Building in Downtown Columbia

De Rev. Clyde Ruffin is niet alleen bekend als voorzitter van de JW “Blind” Boone Heritage Foundation Board, predikant van de Second Missionary Baptist Church en voormalig lid van de gemeenteraad van Columbia, maar ook als voorzitter van de McKinney Building taakgroep. Deze taakgroep zal voor het eerst bijeenkomen op 23 februari om 15.30 uur in de Second Missionary Baptist Church. Tijdens deze bijeenkomst zal de taakgroep een rondleiding krijgen door het McKinney-gebouw.

Ruffin heeft eerder ervaring opgedaan met historisch behoud en revitalisering tijdens het werk aan het JW “Blind” Boone Home-project. Hij benadrukt het belang van betrokkenheid van de gemeenschap bij dit proces. De taakgroep bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende organisaties, zoals de Columbia NAACP, de Historic Preservation Committee, de Boone County Historical Society en lokale pandeigenaren.

Het doel van de taakgroep is om een rapport op te stellen voor de gemeenteraad van Columbia over hoe het gebouw de banden met de Jazz Age en de lokale zwarte geschiedenis kan behouden en hoe de ruimte herontwikkeld kan worden. Ruffin erkent dat dit een belangrijke kans is om zowel de geschiedenis te eren als nieuwe geschiedenis te schrijven.

Het is nog te vroeg om een specifieke deadline te stellen voor het indienen van het definitieve rapport, maar Ruffin hoopt dat het proces vlot verloopt. Hij hoopt zelfs dat er al in juni artistieke visualisaties van mogelijke interieurontwerpen beschikbaar zullen zijn.

Een interessant feit over het McKinney-gebouw is dat het vroeger dienst deed als een danszaal en dat Count Basie er in de jaren 30 optrad. Na de dood van McKinney raakte het gebouw echter in verval en werd het gebruikt voor andere doeleinden, zoals een snoepwinkel en een pluimveehouderij.

De taakgroep zal ook rekening houden met de behoeften van de gemeenschap bij het bepalen van de toekomstige functie van het gebouw. Ruffin benadrukt het belang van openbare input bij dit proces.

Al met al is het behoud en de revitalisering van het McKinney-gebouw een belangrijke stap om de historische betekenis van de Jazz Age en de zwarte geschiedenis in Columbia te behouden en een nieuwe toekomst voor deze ruimte te creëren.

Veelgestelde vragen

1. Wie is Rev. Clyde Ruffin en wat is zijn rol in de McKinney Building taakgroep?
Rev. Clyde Ruffin is de voorzitter van de JW “Blind” Boone Heritage Foundation Board, predikant van de Second Missionary Baptist Church en voormalig lid van de gemeenteraad van Columbia. Hij is ook de voorzitter van de McKinney Building taakgroep.

2. Wanneer zal de eerste bijeenkomst van de taakgroep plaatsvinden en waar?
De eerste bijeenkomst van de taakgroep zal plaatsvinden op 23 februari om 15.30 uur in de Second Missionary Baptist Church.

3. Welke organisaties zijn vertegenwoordigd in de taakgroep?
De taakgroep bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende organisaties, zoals de Columbia NAACP, de Historic Preservation Committee, de Boone County Historical Society en lokale pandeigenaren.

4. Wat is het doel van de taakgroep?
Het doel van de taakgroep is om een rapport op te stellen voor de gemeenteraad van Columbia over hoe het gebouw de banden met de Jazz Age en de lokale zwarte geschiedenis kan behouden en hoe de ruimte herontwikkeld kan worden.

5. Wat is een interessant feit over het McKinney-gebouw?
Een interessant feit over het McKinney-gebouw is dat het vroeger dienst deed als een danszaal en dat Count Basie er in de jaren 30 optrad.

Belangrijke termen/jargon

– JW “Blind” Boone Heritage Foundation Board: De stichting die zich bezighoudt met het behoud van het erfgoed van JW “Blind” Boone.
– McKinney Building taakgroep: De groep die verantwoordelijk is voor het behoud en de herontwikkeling van het McKinney-gebouw.
– Jazz Age: Een periode van culturele en muzikale bloei in de jaren 1920 en 1930.
– Gemeenteraad van Columbia: Het bestuursorgaan van de stad Columbia.

Verwante links

Second Missionary Baptist Church
Columbia NAACP
Historic Preservation Committee
Boone County Historical Society