Naar aanleiding van de groeiende bezorgdheid over antisemitisme op Amerikaanse universiteiten, eisen Republikeinse wetgevers dat Columbia University uitgebreide documentatie verstrekt over antisemitische incidenten op de campus. Congreslid Virginia Foxx, voorzitter van de Commissie Onderwijs en Arbeid, vraagt ​​hooggeplaatste functionarissen van Columbia, waaronder president Minouche Shafik, om een volledige verslaglegging van aanvallen, intimidatie en vandalisme gericht tegen Joden op de campus.

De commissie is al diep verwikkeld in een onderzoek naar antisemitisme aan Harvard, waarvan zij beweert dat het de zaak vertraagt. Dit komt slechts enkele weken nadat de president van Harvard, Claudine Gay, ontslag nam na een rampzalige getuigenis voor de commissie. Ook de president van de University of Pennsylvania, behorend tot de Ivy League, nam ontslag na haar getuigenis tijdens de hoorzitting.

Het is logisch dat de commissie Columbia als volgend doelwit heeft gekozen. Sinds 7 oktober zijn er anti-Israëlprotesten op de campus van New York City, ondanks een expliciet verbod van de universiteitspresident op de studentengroepen die erachter zitten. Foxx’s brief van 16 pagina’s uit bezorgdheid over de ontoereikende reactie van Columbia op antisemitisme op de campus.

De gevraagde documentatie omvat meer dan drie jaar aan communicatie tussen de topadministratieve kantoren van Columbia met betrekking tot antisemitisme. Ook worden de notulen van de raad van bestuur van Columbia onder de loep genomen.

Indien de bewijzen niet vóór 26 februari worden geproduceerd, kan dit leiden tot het dreigement van een dagvaarding. Dat is wat de commissie vorige week aan Harvard dreigde te doen als het “blijft weigeren om tijdig te voldoen aan de verzoeken van de commissie”.

Foxx wijst op een patroon van antisemitische aanvallen, intimidatie en vandalisme aan Columbia, gepleegd door zowel studenten als professoren. Als “schokkend” voorbeeld heeft een professor in moderne Arabische politiek aan Columbia de aanval van 7 oktober omschreven als “innovatief Palestijns verzet” en deze toegejuicht als “geweldig”, “verbazingwekkend”, “ongelooflijk” en “veroorzakend vreugde en ontzag”.

De commissie richt zich op Columbia omdat de universiteit lijkt toe te staan dat de nationale studentengroepen Students for Justice in Palestine en Jewish Voice for Peace worden getolereerd, ondanks dat hun campusafdelingen in november zijn verboden om op de campus activiteiten te organiseren. Desondanks hebben de radicale studentengroepen doorgegaan met het organiseren van evenementen op de campus. Door het niet handhaven van de schorsingen heeft Columbia volgens Foxx “consistently toegestaan dat anti-Israël groepen universiteitsbeleid overtreden en heeft het de betrokkenheid tegen antisemitisme hol laten lijken”.

Eerder deze maand hield een coalitie van anti-Israëlische studentengroepen, geleid door SJP en JVP, een “All Out for Palestine” -rally net buiten de poorten van het centrale plein van Columbia. Een demonstrant viel een Joodse student van Columbia aan en drukte hen tegen een gebouw. Drie onhandelbare demonstranten werden gearresteerd door de New Yorkse politie. De groep scandeerde “NYPD, KKK. IDF they’re all the same” en “NYPD, burn in hell!”

Volgens een onderzoek van de universiteitskrant voelen 34 van de 50 Joodse studenten van Columbia zich onveilig op de campus sinds 7 oktober. Dertien studenten zeiden persoonlijk incidenten te hebben meegemaakt waarbij ze zich aangevallen of lastiggevallen voelden, en twaalf studenten zeiden hun Joodse identiteit te hebben verborgen tijdens het rondlopen op de campus. In 2016 rangschikte Algemeiner, een Joods tijdschrift in New York, Columbia als eerste op haar lijst van de 40 slechtste hogescholen voor Joodse studenten in Amerika en Canada.

Het onderzoek lijkt deel uit te maken van een breder congresonderzoek naar de schadelijke invloed van “diversity, equity, and inclusion” initiatieven op de Ivy League en andere elitecampussen. Foxx vraagt ​​om documenten met betrekking tot alle diversiteits-, gelijkheids- en inclusie-initiatieven en -programma’s van Columbia sinds 2020, toen veel van deze programma’s van start gingen.

In haar verzoek om informatie heeft de commissie een lange geschiedenis van antisemitisme aan Columbia uiteengezet. Het patroon dateert al van 2004, toen een explosieve documentaire antisemitische en anti-Israël incidenten van Columbia-professoren richting studenten aan het licht bracht, zoals het vertellen aan een vrouw dat ze “geen Semiet” was omdat ze groene ogen had, en het vragen aan een veteraan van het Israëlische leger hoeveel Palestijnen hij had gedood.

Veelgestelde vragen over antisemitisme op Amerikaanse universiteiten

Wat is de aanleiding voor het onderzoek naar antisemitisme aan Amerikaanse universiteiten?
Naar aanleiding van de groeiende bezorgdheid over antisemitisme op Amerikaanse universiteiten, eisen Republikeinse wetgevers dat Columbia University uitgebreide documentatie verstrekt over antisemitische incidenten op de campus. Congreslid Virginia Foxx, voorzitter van de Commissie Onderwijs en Arbeid, vraagt ​​hooggeplaatste functionarissen van Columbia om een volledige verslaglegging van aanvallen, intimidatie en vandalisme gericht tegen Joden op de campus.

Wat is de rol van de Commissie Onderwijs en Arbeid?
De Commissie Onderwijs en Arbeid is een congrescommissie die zich bezighoudt met onderwerpen op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid. Ze zijn al bezig met een onderzoek naar antisemitisme aan Harvard en zijn uitgebreid naar Columbia University.

Wat is het verband tussen Harvard en Columbia University?
De commissie is al diep verwikkeld in een onderzoek naar antisemitisme aan Harvard, waarvan zij beweert dat het de zaak vertraagt. Het is logisch dat de commissie Columbia als volgend doelwit heeft gekozen.

Welke documentatie wordt er gevraagd van Columbia University?
De gevraagde documentatie omvat meer dan drie jaar aan communicatie tussen de topadministratieve kantoren van Columbia met betrekking tot antisemitisme. Ook worden de notulen van de raad van bestuur van Columbia onder de loep genomen.

Wat zijn enkele voorbeelden van antisemitische incidenten aan Columbia University?
Volgens Congreslid Foxx zijn er een patroon van antisemitische aanvallen, intimidatie en vandalisme aan Columbia, gepleegd door zowel studenten als professoren. Een professor aan Columbia heeft de aanval van 7 oktober omschreven als “innovatief Palestijns verzet” en deze toegejuicht als “geweldig”, “verbazingwekkend”, “ongelooflijk” en “veroorzakend vreugde en ontzag”.

Welke studentengroepen zijn betrokken bij antisemitische incidenten op Columbia?
De commissie richt zich op Columbia omdat de universiteit lijkt toe te staan dat de nationale studentengroepen Students for Justice in Palestine en Jewish Voice for Peace worden getolereerd, ondanks dat hun campusafdelingen in november zijn verboden om op de campus activiteiten te organiseren. Desondanks hebben de radicale studentengroepen doorgegaan met het organiseren van evenementen op de campus.

Wat is de impact van het antisemitisme op Columbia-studenten?
Volgens een onderzoek van de universiteitskrant voelen 34 van de 50 Joodse studenten van Columbia zich onveilig op de campus sinds 7 oktober. Dertien studenten zeiden persoonlijk incidenten te hebben meegemaakt waarbij ze zich aangevallen of lastiggevallen voelden, en twaalf studenten zeiden hun Joodse identiteit te hebben verborgen tijdens het rondlopen op de campus.

Wat is de bredere context van het onderzoek?
Het onderzoek lijkt deel uit te maken van een breder congresonderzoek naar de schadelijke invloed van “diversity, equity, and inclusion” initiatieven op de Ivy League en andere elitecampussen. Foxx vraagt ​​om documenten met betrekking tot alle diversiteits-, gelijkheids- en inclusie-initiatieven en -programma’s van Columbia sinds 2020, toen veel van deze programma’s van start gingen.

Waar kan ik meer informatie vinden?
Voor meer informatie over antisemitisme op Amerikaanse universiteiten kunt u de volgende link raadplegen: Congreswebsite