Jaarlijkse Showcase voor Loopbaan-, Technisch en Agrarisch Onderwijs in Columbia County

COLUMBIA COUNTY, Ga. – Op vrijdagochtend namen leerlingen van middelbare scholen in Columbia County deel aan een districtsbrede wedstrijd op het kantoor van de sheriff.

De 4e jaarlijkse showcase voor Loopbaan-, Technisch en Agrarisch Onderwijs vond plaats, waar leerlingen hun vaardigheden toonden en streden voor grote prijzen.

“We zijn begonnen met alleen het automotive traject, dat zeer succesvol was, en hebben het toen opengesteld voor alle trajecten binnen het schoolsysteem”, aldus Leanne Reece, directeur van interne diensten voor Columbia County. “Culinair, cosmetologie, wetshandhaving, onderwijs, bedrijfskunde, lassen, landbouw – er zijn er veel.”

Professionals uit 16 verschillende beroepen waren de juryleden voor honderden studenten van elke middelbare school in het district.

“De provincie en het schoolbestuur werken samen om dit mogelijk te maken, maar ook veel bedrijven en instructeurs uit de omgeving”, aldus Columbia County School Superintendent Dr. Steven Flynt.

Het wordt omschreven als een omgekeerde banenbeurs.

“Dit is waar bedrijven de vaardigheden kunnen zien die studenten leren terwijl ze op de middelbare school zitten,” aldus CTAE-directeur Brooks Smith.

“We kunnen niet alleen onze leerlingen presenteren, maar ook laten zien welke banen en gebieden ze in de toekomst willen betreden,” voegde Dr. Flynt toe.

Aan het einde van de dag kregen winnende teams prijzen en awards, en één gelukkige student ontving een studiebeurs van $1.000.

“We hebben een werkgerelateerde leerling van elk van onze vijf middelbare scholen die solliciteert naar een werkgerelateerde leerbeurs die hen helpt hun carrièredoelen verder te ontwikkelen,” aldus Smith.

Dit is iets wat de provincie van plan is om de komende jaren te blijven doen, en leiders willen het volgend jaar nog boeiender maken.

Veelgestelde vragen over de carrière-, technisch en agrarisch onderwijsshowcase in Columbia County:

1. Wat is de carrière-, technisch en agrarisch onderwijsshowcase?
De carrière-, technisch en agrarisch onderwijsshowcase is een jaarlijkse wedstrijd waar leerlingen van middelbare scholen in Columbia County hun vaardigheden laten zien en strijden voor prijzen.

2. Welke trajecten worden vertegenwoordigd in de showcase?
De showcase staat open voor alle trajecten binnen het schoolsysteem, waaronder automotive, culinair, cosmetologie, wetshandhaving, onderwijs, bedrijfskunde, lassen, landbouw en nog veel meer.

3. Wie zijn de juryleden voor de showcase?
Professionals uit 16 verschillende beroepen fungeren als juryleden voor de showcase.

4. Wat is het doel van de showcase?
De showcase geeft bedrijven de mogelijkheid om de vaardigheden te zien die studenten leren tijdens hun middelbare schooltijd en om hen te laten zien welke carrièrepaden en vakgebieden ze in de toekomst kunnen betreden.

5. Worden er prijzen uitgereikt aan de winnende teams?
Ja, aan het einde van de dag ontvangen winnende teams prijzen en awards.

6. Wordt er ook een studiebeurs uitgereikt?
Ja, één gelukkige student ontvangt een studiebeurs van $1.000.

7. Zal de showcase in de toekomst worden voortgezet?
Ja, de provincie is van plan om de showcase in de komende jaren voort te zetten en leiders willen het volgend jaar nog boeiender maken.

Belangrijke termen en jargon:

– Loopbaan-, Technisch en Agrarisch Onderwijs (CTAE) – Een onderwijstraject dat studenten voorbereidt op een loopbaan in verschillende technische en agrarische vakgebieden.
– Middelbare school – Een school voor leerlingen tussen de 12 en 18 jaar oud.
– Omgekeerde banenbeurs – Een evenement waarbij studenten hun vaardigheden en leerervaringen presenteren aan potentiële werkgevers en professionals uit verschillende beroepen.

Suggesties voor gerelateerde links:

Columbia County School District
CTAE Georgia