Kunstenaars decoreren mensgrote forelbeelden ter bevordering van openbare kunst in Columbia

COLUMBIA, S.C. – Er staat een visachtige sensatie te gebeuren in Columbia, dankzij een nieuwe openbare kunstinstallatie. Op dit moment zijn lokale kunstenaars de laatste hand aan het leggen aan mensgrote forelbeelden die geveild worden en in de stad worden geplaatst.

De rivieren Broad, Saluda en Congaree zijn allemaal belangrijke kenmerken van de stad Columbia die het Columbia Streams-project probeert te vertegenwoordigen.

“Naar mijn mening was dit een geweldig project voor ons om te doen en om als gemeenschap te leren en te groeien”, legde lokale kunstenaar Carol Brady uit.

Brady is een van de kunstenaars die is uitgekozen om een forelbeeld voor het project te beschilderen. Haar inspiratie? De rivier.

“Ik wilde dat het eruitzag alsof het echt door water doordrenkt was. En ik wilde donkere kleuren gebruiken omdat onze waterwegen prachtig zijn, maar ook een diepe geschiedenis hebben. Er zijn momenteel verschillende projecten om onze rivieren op te ruimen. Ik wilde laten zien dat er zowel dingen zijn die rommelig zijn als mooie dingen”, deelde Brady.

Vijfendertig andere kunstenaars doen mee aan het Columbia Streams-project, dat burgemeester Daniel Rickenmann dit najaar heeft gelanceerd.

“We leggen kunst vast, we leggen ons verleden, ons heden en onze toekomst vast. En ik denk dat dat het belangrijkste is”, zei Rickenmann.

Rickenmann herinnert zich dat hij vroeger vergelijkbare kunstprojecten in verschillende steden zag.

“Nu zie je bijvoorbeeld in Lexington, Kentucky hebben ze het paard. Mount Pleasant heeft de oester. Henderson, North Carolina heeft de appel, weet je, en waarom zouden we dan niet proberen om met alles wat we investeren een erkenning te geven aan onze rivierkant, waarom zouden we dan geen vis nemen, een forel en dat als basis gebruiken om niet alleen financiering hier in Columbia voor het kunstprogramma te genereren, maar ook om de gemeenschap bij elkaar te brengen en plezier te hebben?”, detailleerde Rickenmann. “Dus met betrokkenheid van middelbare scholieren, universiteiten en hogescholen, kunstenaars. Uiteindelijk willen we dat deze dingen worden gekocht door bedrijven en in onze stad worden tentoongesteld om niet alleen aandacht te vestigen op de rivier, maar ook om een leuk spel te creëren. Hoeveel vissen heb je al op de foto gezet? Of doe dingen om het publiek enthousiast te maken om zich in het centrum te verplaatsen.”

Rickenmann zegt dat hij bij het selecteren van het type beeld dat hij naar Columbia wilde brengen, koos voor fiberglas forelbeelden om de rivieren te vertegenwoordigen.

“Plotseling heb je een groepsproject waarbij groepen samenkomen, kunstenaars samenkomen en een thema dat echt de kern van onze gemeenschap raakt”, aldus Rickenmann.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat is het Columbia Streams-project?
Het Columbia Streams-project is een openbare kunstinstallatie in Columbia die mensgrote forelbeelden veilt en in de stad plaatst. Het project heeft als doel om de belangrijke rivieren Broad, Saluda en Congaree van de stad te vertegenwoordigen.

2. Wie zijn de kunstenaars die de forelbeelden beschilderen?
Er doen in totaal 36 kunstenaars mee aan het Columbia Streams-project, waaronder de lokale kunstenaar Carol Brady.

3. Wat is het idee achter de beschilderde forelbeelden?
Het idee is dat de beschilderde forelbeelden eruitzien alsof ze doordrenkt zijn met water. De kunstenaars willen zowel de mooie als de rommelige aspecten van de waterwegen van Columbia laten zien. Het doel is om aandacht te vestigen op het opruimen van de rivieren en de gemeenschap samen te brengen.

4. Waarom zijn forellen gekozen als basis voor de kunstwerken?
De forellen zijn gekozen om de rivieren van Columbia te vertegenwoordigen. Ze zijn gekoppeld aan het thema van het project en zorgen voor een verbindend element tussen de kunstwerken.

Belangrijke termen:

– Kunstinstallatie: een tijdelijke of permanente creatie van kunst in de openbare ruimte.
– Openbare kunst: kunstwerken die zijn ontworpen om toegankelijk te zijn voor het publiek, meestal geplaatst in openbare ruimtes.
– Rivieren: natuurlijke stromen van water die door het landschap stromen.
– Beschilderen: het aanbrengen van verf of andere materialen om een object of oppervlak van kleur te voorzien.
– Gemeenschap: een groep mensen die een gemeenschappelijk belang, doel of woonplaats delen.

Suggesties voor gerelateerde links:

Officiële website van de stad Columbia
Columbia Streams-projectwebsite
Informatie over Columbia op Wikipedia