Lichaam van vermiste professor gevonden na tragisch ongeval in Brazilië

Het lichaam van een vermiste professor van het Columbia State Community College (CSCC) is maandagochtend gevonden en positief geïdentificeerd, zo meldt het CSCC. Clifford Gordon, een geassocieerde professor in de kunst, overleed tijdens een studiereis naar Brazilië met 12 andere studenten van het Tennessee Community College.

Gordon en drie van de studenten waren aan het wandelen langs een kustweg in Columbia en stopten om foto’s te nemen op een muur of rotsen toen ze werden overvallen door een golf. De drie studenten bleven ongedeerd, maar Gordon werd meegesleurd door de golf. Meteen werden er zoek- en reddingsoperaties gestart door de Braziliaanse autoriteiten.

“We waren gebroken door dit tragische ongeval”, zei Dr. Janet F. Smith, de president van het Columbia State Community College. “We zijn dankbaar dat er geen studenten ernstig gewond zijn geraakt. Onze collega’s treuren om het verlies van Clifford, die een getalenteerde kunstenaar was en geliefd was bij zijn studenten. Onze gedachten en gebeden zijn bij zijn familie, vrienden en studenten.”

De studiereis stond gepland van 6 tot 27 mei 2024 en de studenten zouden verschillende locaties bezoeken in Paraty, Rio de Janeiro en Salvador. Het CSCC zei dat de studenten begeleiding zullen krijgen en dat er geregeld zal worden dat ze eerder naar huis kunnen.

Gordon werkte sinds 2008 bij CSCC als adjunct-professor op de afdeling Humanities and Social Sciences. In 2013 werd hij fulltime docent en gaf hij vakken zoals introductie tot beeldende kunst, kunstgeschiedenis, schilderen, tekenen, grafiek en stichting studio.

“Hij was ook een getalenteerde kunstenaar en had talloze tentoonstellingen door het hele land. Clifford stond bekend om zijn geweldige werken van collage en schilderkunst, waarmee hij de kijker meenam in een wereld die geïnformeerd werd door verschillende ideeën, tradities en moderne discoursen,” aldus het CSCC. “Bovendien reisde Clifford vele zomers naar Brazilië en heeft hij zichzelf Portugees leren spreken.”

Gordon had een Associate of Science-diploma in kunst van het Chattanooga State Community College, een Bachelor of Science-diploma in kunst van de Tennessee State University, en een Master of Fine Arts-diploma in beeldende kunst van het Memphis College of Art, aldus CSCC.

Bron: WSMV, alle rechten voorbehouden.

FAQ

Wat is er gebeurd met de vermiste professor van het Columbia State Community College?
Het lichaam van de vermiste professor is gevonden en geïdentificeerd. Hij overleed tijdens een studiereis naar Brazilië nadat hij werd meegesleurd door een golf.

Hoe is dit ongeluk gebeurd?
De professor en drie studenten waren aan het wandelen langs een kustweg in Columbia. Ze stopten om foto’s te nemen op een muur of rotsen toen ze werden overvallen door een golf. De studenten bleven ongedeerd, maar de professor werd meegesleurd door de golf.

Wat heeft het Columbia State Community College over het incident gezegd?
Het college heeft aangegeven dat ze gebroken zijn door dit tragische ongeval. Ze zijn dankbaar dat er geen studenten ernstig gewond zijn geraakt en betreuren het verlies van de professor. De gedachten en gebeden zijn bij zijn familie, vrienden en studenten.

Wat gebeurt er met de studenten van de studiereis?
De studenten zullen begeleiding krijgen en er zal geregeld worden dat ze eerder naar huis kunnen.

Wat voor docent was professor Gordon?
Professor Gordon werkte sinds 2008 bij het Columbia State Community College. Hij gaf vakken zoals introductie tot beeldende kunst, kunstgeschiedenis, schilderen, tekenen, grafiek en stichting studio. Hij was ook een getalenteerde kunstenaar en had tentoonstellingen door het hele land.

Wat voor diploma’s had professor Gordon?
Professor Gordon had een Associate of Science-diploma in kunst van het Chattanooga State Community College, een Bachelor of Science-diploma in kunst van de Tennessee State University, en een Master of Fine Arts-diploma in beeldende kunst van het Memphis College of Art.

Definitions:
– Studiereis: Een reis die studenten maken als onderdeel van hun studieprogramma, vaak om meer te leren over een specifiek onderwerp of om aanvullende ervaring op te doen.
– Adjunct-professor: Een academische positie waarbij iemand op parttime basis lesgeeft aan een universiteit of hogeschool.
– Humanities and Social Sciences: Een academisch vakgebied dat zich richt op menselijke cultuur, geschiedenis, filosofie, talen en sociale wetenschappen.
– Master of Fine Arts: Een gevorderde academische graad in beeldende kunst die wordt toegekend na het succesvol afronden van een programma op graduate niveau.

Voor meer informatie, bezoek de website van het Columbia State Community College: Link naam