Man pleads guilty to first-degree arson in downtown Columbia

Een man uit Columbia die ervan beschuldigd werd een matras in brand te steken in een appartementencomplex in het centrum van Columbia, heeft dinsdag schuld bekend aan brandstichting in de eerste graad.

Nicholas Gerken, 35, zal op maandag 18 maart om 13.30 uur worden veroordeeld in het gerechtsgebouw van Boone County. Hij wordt vastgehouden in het gerechtsgebouw van Boone County.

Volgens eerdere berichtgeving verklaarden gerechtsdocumenten dat Gerken een afgedankt matras uit het steegje achter Rise Apartments had genomen en in een kleine gang had geplaatst. Het matras werd in de buurt van een fietsenstalling naast de parkeerplaats van het gebouw geplaatst, aldus het document.

Gerken stak het matras in brand en keek vanaf de bovenste verdieping van een parkeergarage op de hoek van Tenth en Cherry Street naar de reactie van de brandweer van Columbia, volgens de verklaring van de redelijke verdenking.

Volgens de verklaring bevonden zich ongeveer 378 mensen in het gebouw. De brand veroorzaakte vermoedelijk schade aan de deur van de fietsenstalling, evenals aan het plafond en de muren van het gebouw, aldus gerechtsdocumenten. De politie identificeerde Gerken aan de hand van bewakingsbeelden die door het appartementencomplex werden verstrekt, aldus de verklaring.

In een ander geval wordt Gerken beschuldigd van twee overtredingen van vernieling van eigendom in de tweede graad. Een zaakbeoordeling staat gepland voor 23 februari om 13.30 uur. Hij heeft ook schuld bekend aan drugsbezit in een andere zaak op dinsdag. Hij zal worden veroordeeld in die zaak op 18 maart.

Vraag & Antwoord (FAQ)

Wat zijn de beschuldigingen tegen Nicholas Gerken?
Nicholas Gerken wordt ervan beschuldigd een matras in brand te hebben gestoken in een appartementencomplex in het centrum van Columbia. Hij heeft schuld bekend aan brandstichting in de eerste graad.

Wanneer zal Nicholas Gerken worden veroordeeld?
Nicholas Gerken zal op maandag 18 maart om 13.30 uur worden veroordeeld in het gerechtsgebouw van Boone County, waar hij momenteel wordt vastgehouden.

Wat is de achtergrond van de brandstichting?
Volgens gerechtsdocumenten zou Gerken een afgedankt matras uit het steegje achter Rise Apartments hebben genomen en in een kleine gang hebben geplaatst. Hij stak het matras in brand en keek vanaf de bovenste verdieping van een nabijgelegen parkeergarage naar de reactie van de brandweer van Columbia.

Hoeveel mensen bevonden zich in het gebouw tijdens de brand?
Volgens de verklaring bevonden zich ongeveer 378 mensen in het gebouw tijdens de brand.

Wat is de vermoedelijke schade als gevolg van de brandstichting?
De brand heeft naar verluidt schade veroorzaakt aan de deur van de fietsenstalling, evenals aan het plafond en de muren van het gebouw.

Welke andere beschuldigingen zijn er tegen Nicholas Gerken?
Nicholas Gerken wordt ook beschuldigd van twee overtredingen van vernieling van eigendom in de tweede graad. Daarnaast heeft hij schuld bekend aan drugsbezit in een andere zaak.

Wat zijn de geplande data voor de zaken tegen Gerken?
Een zaakbeoordeling voor de overtredingen van vernieling van eigendom staat gepland voor 23 februari om 13.30 uur. De veroordeling voor drugsbezit vindt plaats op 18 maart.

Belangrijke termen:
– Brandstichting in de eerste graad: Het opzettelijk aansteken van een brand waarbij levensgevaar te verwachten is.
– Vernieling van eigendom in de tweede graad: Het willens en wetens beschadigen of vernielen van eigendom van een ander.

Gerelateerde links:
Link naam
Link naam