Meer meiden enthousiast maken voor wetenschap en technologie bij jaarlijks evenement

Bijna 100 Girl Scouts verzamelden zich maandag bij Columbia Gas in Columbus, Ohio in een poging om meer meiden geïnteresseerd te krijgen in wetenschap en technologie.

Het jaarlijkse evenement, dat bekend staat als “Breng een Meisje in aanraking met Techniek Dag”, heeft als doel om meiden te inspireren en hen bewust te maken van de vele mogelijkheden die er zijn in de wereld van de wetenschap en techniek.

“We willen dat deze meiden na vandaag naar huis gaan als leiders in de gemeenschap en, het allerbelangrijkste, weten dat er een plek voor hen is in de vakgebieden waarin vaardigheden en technologie centraal staan”, aldus Stephanie Merkle, Community Engagement Manager bij Columbia Gas. “Onze droom is om op een dag meiden die aan dit programma hebben deelgenomen als medewerkers van Columbia Gas door onze deuren te zien lopen.”

Uit onderzoek blijkt dat minder dan een derde van de vrouwelijke studenten interesse heeft in wiskunde en techniek naarmate ze ouder worden. Bovendien wordt slechts 18 procent van de leidinggevende posities in STEM-gerelateerde vakgebieden bekleed door vrouwen.

Het gebrek aan zelfvertrouwen speelt hierbij een grote rol. Uit een recente enquête blijkt namelijk dat mannelijke tieners en jongvolwassenen in de Verenigde Staten meer interesse hebben in STEM-vakgebieden dan hun vrouwelijke tegenhangers. Veel vrouwelijke respondenten gaven aan een gebrek aan zelfvertrouwen te hebben in hun vermogen om uit te blinken in STEM-gerelateerde vakgebieden.

Het is dus essentieel om meiden al op jonge leeftijd kennis te laten maken met wetenschap en technologie, zodat zij het vertrouwen ontwikkelen en de kansen zien die deze vakgebieden kunnen bieden. Door evenementen zoals “Breng een Meisje in aanraking met Techniek Dag” kunnen meiden inspiratie opdoen en zichzelf zien als toekomstige leiders en professionals in STEM-gerelateerde carrières.

FAQ: Meisjes en Wetenschap en Technologie

Wat is “Breng een Meisje in aanraking met Techniek Dag”?
“Breng een Meisje in aanraking met Techniek Dag” is een jaarlijks evenement dat als doel heeft om meiden te inspireren en bewust te maken van de mogelijkheden in de wereld van wetenschap en technologie. Het evenement wordt georganiseerd om meiden te laten zien dat er een plek voor hen is in de vakgebieden waarin vaardigheden en technologie centraal staan.

Wat was het doel van dit evenement?
Het doel van het evenement was om meiden te inspireren en hen bewust te maken van de vele mogelijkheden die er zijn in de wereld van de wetenschap en techniek. Door middel van dit evenement willen de organisatoren ervoor zorgen dat de meiden naar huis gaan als toekomstige leiders en professionals in STEM-gerelateerde carrières.

Waarom is het belangrijk om meiden op jonge leeftijd kennis te laten maken met wetenschap en technologie?
Het is belangrijk om meiden al op jonge leeftijd kennis te laten maken met wetenschap en technologie, zodat zij het vertrouwen kunnen ontwikkelen en de kansen kunnen zien die deze vakgebieden kunnen bieden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat minder dan een derde van de vrouwelijke studenten interesse heeft in wiskunde en techniek naarmate ze ouder worden. Door meiden op jonge leeftijd te inspireren en te laten zien dat ze kunnen uitblinken in STEM-gerelateerde vakgebieden, kunnen ze het zelfvertrouwen ontwikkelen dat nodig is om succesvol te zijn in deze carrières.

Waarom is er een gebrek aan vrouwelijke leidinggevenden in STEM-gerelateerde vakgebieden?
Slechts 18 procent van de leidinggevende posities in STEM-gerelateerde vakgebieden wordt bekleed door vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat dit deels te wijten is aan een gebrek aan zelfvertrouwen bij vrouwelijke studenten en jongvolwassenen. Vrouwelijke respondenten gaven aan een gebrek aan zelfvertrouwen te hebben in hun vermogen om uit te blinken in STEM-gerelateerde vakgebieden.

Zijn er andere initiatieven om meiden te betrekken bij wetenschap en technologie?
Ja, er zijn verschillende initiatieven en evenementen die zich richten op het inspireren en betrekken van meiden bij wetenschap en technologie. Een voorbeeld is “Breng een Meisje in aanraking met Techniek Dag”. Door deelname aan deze initiatieven kunnen meiden inspiratie opdoen en zichzelf zien als toekomstige leiders en professionals in STEM-gerelateerde carrières.

Definitions:

– STEM: Afkorting voor Science, Technology, Engineering en Mathematics (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde).Link

Suggested related link:
Girl Scouts