Moeders vogel en eekhoorn helpen dakloze man zijn weg naar een nieuw thuis te vinden

Leverne Green heeft tien jaar lang op straat geleefd in Columbia. Terwijl hij terugdenkt aan die moeilijke periode, is het niet het ontbreken van een dak boven zijn hoofd dat hem het meeste verdrietig maakte, maar eerder het ontbreken van liefde in zijn hart. Als het gezegde luidt “home is where the heart is”, betekent dit dat wanneer het hart weggaat, het thuis ook verdwijnt.

Tijdens zijn tijd op straat werd Green geconfronteerd met verschillende vormen van misbruik, een harde realiteit voor veel daklozen. Maar deze ervaringen leidden tot een keerpunt in zijn leven.

Om zichzelf te beschermen tegen mentale en fysieke pijn, zorgde Green ervoor dat zijn omgeving zo positief mogelijk bleef. Hierbij hoorde ook het gezelschap dat hij opzocht en waar hij sliep.

Zijn verhaal van hoop begon op een plaats waar je het zou verwachten: in de kerk. “Ik sliep in de kerk omdat ik me daar veilig voelde”, zei Green. “Op een nacht, terwijl ik sliep, kwam er een vogel en een eekhoorn naast me zitten. Ze bewogen niet eens. Ik vroeg me af: ‘Word ik gek?'”

De spirituele ontmoeting met de dieren in de kerk markeerde het begin van Green’s nieuwe leven. Hij besloot dat hij iets moest veranderen en kwam in contact met de medewerkers van Rapid Shelter Columbia, die hem uiteindelijk hielpen een appartement te vinden.

Rapid shelters streven ernaar om daklozen te rehabiliteren door onderdak en professionele diensten te bieden om hen weer op de been te helpen.

Vandaag de dag geniet Green van zijn nieuwe appartement. Hij heeft zichzelf een thuis gemaakt en zijn favoriete plek in huis is zijn dagbed. De muren zijn versierd met zijn liefde voor Jezus en de verjaardag van zijn overleden moeder.

Hoewel Green nu een nieuw thuis heeft gevonden, is zijn reis met de dakloze gemeenschap nog lang niet voorbij. Hij wil blijven spreken over zijn ervaring en anderen aanmoedigen om hoop te vinden, net zoals hij dat heeft gedaan.

Het verhaal van Leverne Green herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste tijden onverwachte ontmoetingen en een beetje hoop kunnen leiden tot een nieuw begin.

FAQ:

1. Wat was het meest verdrietige aspect van Leverne Green’s leven op straat?
– Het gebrek aan liefde in zijn hart.

2. Wat was het keerpunt in Leverne Green’s leven?
– De spirituele ontmoeting met een vogel en een eekhoorn in de kerk.

3. Wie heeft Leverne Green geholpen om een appartement te vinden?
– Medewerkers van Rapid Shelter Columbia.

4. Wat is het doel van Rapid Shelters?
– Rapid Shelters streven ernaar om daklozen te rehabiliteren door onderdak en professionele diensten te bieden.

5. Wat is de favoriete plek van Leverne Green in zijn nieuwe appartement?
– Zijn dagbed.

Definities:

– Misbruik: Het gebruik maken van macht op een schadelijke manier, zoals fysiek, seksueel, emotioneel of verbaal geweld.

– Revalidatie: Het proces van herstellen of aanpassen van een fysieke, mentale of sociale belemmering.

Suggested related links:

Rapid Shelter Columbia

Jezus.nl