Nieuwe manieren om familiegeschiedenis te bewaren

COLUMBIA – Columbia-families, samen met andere deelnemers, hebben nieuwe manieren om hun familiegeschiedenis voor toekomstige generaties te bewaren. De Daniel Boone Regional Library in Columbia, in samenwerking met de lokale mediabedrijven Recollection Agency en Vidwest Studios, organiseerde het “Saving Family Stories: Capturing and Preserving Oral Histories” workshop van 13:00 tot 16:00 uur in de Friends Room van de bibliotheek. Tijdens de workshop leerden de deelnemers basisvaardigheden op het gebied van media, zoals opnemen en bewerken, gecombineerd met vaardigheden op het gebied van oral history planning en interviewtechnieken om de verhalen van individuele families te bewaren die traditioneel alleen via gesproken woord werden doorgegeven.

Voor veel families zijn deze verhalen eeuwenlang alleen via mondelinge overlevering doorgegeven om diverse redenen, wat ertoe heeft geleid dat ze verloren zijn gegaan of verkeerd geïnterpreteerd zijn voor volgende generaties. Trevor Harris, president van Recollection Agency, was de belangrijkste presentator van de workshop. Hij zei dat het leek alsof de meeste mensen die kwamen, hun eigen familieverhalen wilden behouden en alleen een extra zetje nodig hadden om te voorkomen dat deze ooit verloren zouden gaan in de toekomst. “Iedereen die vandaag kwam, had een idee, ze kwamen met inspiratie,” aldus Harris. “Ze hadden geen begeleiding van mij nodig, ze hadden alleen technische training nodig.”

Yupei Duan, doctoraatsstudent en onderzoeksassistent aan de Missouri School of Information Science and Learning Technologies, nam deel aan de workshop. Hij zei dat hij weggaat met een hernieuwde waardering voor de kunst van het bewaren van de mondelinge geschiedenis van lokale families. “De strategie en vaardigheid om familieverhalen op te nemen is als een kunst,” zei Duan. “Het is een kunst om jou en je familieleden met elkaar te verbinden.”

Harris zei dat dit de eerste van de vier workshops is die Recollection Agency, Vidwest Studios en de bibliotheek zullen organiseren. Informatie over de andere workshops volgt binnenkort.

Veelgestelde vragen:

Wat was het doel van het “Saving Family Stories: Capturing and Preserving Oral Histories” workshop?
– Het doel van het workshop was om deelnemers basisvaardigheden op het gebied van media en oral history planning te leren, zodat zij de verhalen van individuele families kunnen bewaren.

Met wie werkte de Daniel Boone Regional Library samen om dit workshop te organiseren?
– De bibliotheek werkte samen met de lokale mediabedrijven Recollection Agency en Vidwest Studios om dit workshop te organiseren.

Waar vond de workshop plaats?
– De workshop vond plaats in de Friends Room van de bibliotheek in Columbia.

Waarom zijn veel familieverhalen verloren gegaan of verkeerd geïnterpreteerd?
– Veel familieverhalen zijn alleen via mondelinge overlevering doorgegeven en zijn daardoor verloren gegaan of verkeerd geïnterpreteerd voor volgende generaties.

Wie was de belangrijkste presentator van de workshop?
– Trevor Harris, de president van Recollection Agency, was de belangrijkste presentator van de workshop.

Wie nam deel aan de workshop?
– Verschillende mensen, waaronder Columbia-families en andere deelnemers, namen deel aan de workshop.

Welke vaardigheden en technieken werden tijdens de workshop geleerd?
– Tijdens de workshop leerden de deelnemers basisvaardigheden op het gebied van media, zoals opnemen en bewerken, gecombineerd met vaardigheden op het gebied van oral history planning en interviewtechnieken.

Welke andere workshops zullen worden georganiseerd?
– Recollection Agency, Vidwest Studios en de bibliotheek zullen binnenkort informatie verstrekken over de andere workshops.

Belangrijke termen:

– Daniel Boone Regional Library: De openbare bibliotheek in Columbia.
– Recollection Agency: Een lokale mediabedrijf dat gespecialiseerd is in het bewaren van familieverhalen.
– Vidwest Studios: Een lokale mediabedrijf dat samenwerkt met Recollection Agency en de bibliotheek om workshops te organiseren en media-vaardigheden te onderwijzen.
– Oral history: Het bewaren en vastleggen van historische informatie via gesproken woord en mondelinge overlevering.

Suggesties voor gerelateerde links:

Daniel Boone Regional Library
Recollection Agency
Vidwest Studios