Ongeluk op universiteitscampus: Studente overleden na aanrijding

COLUMBIA, S.C. — Studenten en medewerkers van Columbia International University (CIU) zijn in rouw nadat een studente werd aangereden en om het leven kwam terwijl ze op donderdag over de campus liep.

De start van het semester is hartverscheurend voor CIU-studente Hannah Place. Samen met haar vriendin Olivia Humphrey herinnert ze zich het nieuws over het overlijden van een medestudent op donderdagochtend.

“We stopten meteen en begonnen te bidden,” zegt Humphrey.

Volgens informatie van het Columbia Police Department werd de vrouw aangereden door een mannelijke bestuurder terwijl ze naar college liep, waardoor ze ten val kwam. Ze werd naar een lokaal ziekenhuis gebracht en ter plaatse dood verklaard. De studente werd later geïdentificeerd als Patricia Wolfe, een afgestudeerde studente counseling.

De #ColumbiaPDSC Traffic Safety Unit onderzoekt een fatale aanrijding op privéterrein @DiscoverCIU. Net voor 8 uur ‘s ochtends werd een mannelijke bestuurder een vrouwelijke voetganger aangereden terwijl ze naar college liep, waardoor ze ten val kwam. – Columbia Police Dept (@ColumbiaPDSC) 15 februari 2024

We spraken met consolatieprofessor Seth Scott van CIU, die aangeeft dat zijn dag besteed werd aan gesprekken met studenten.

Het nieuws komt enkele maanden na het overlijden van CIU Athletic Director Darren Richie. Scott zegt dat het geloof in God de campus door deze tragedies heen helpt.

“Als instelling hebben we ons anker in ons geloof. 1 Tessalonicenzen zegt: ‘Terwijl we rouwen, rouwen we niet zoals zij die geen hoop hebben. In tijden van verlies, in tijden van strijd, kijken we naar iemand zoals Darren, die Jezus hartstochtelijk liefhad,” voegt hij eraan toe, “Dus we hebben eigenlijk het vermogen om, terwijl we het verlies van verbinding betreuren, te vieren, het bewijs van Gods liefde door de mensen die we verliezen.”

Humphrey hoopt dat het verhaal de kracht van CIU-studenten kan belichten vanwege hun geloof.

“Uiteraard kan alles vervagen. Op elk moment kan je leven worden weggenomen. Op elk moment kan er een crisis toeslaan, maar ik heb een vrede die alle begrip te boven gaat door het geloof in Jezus Christus, en dat is beschikbaar voor iedereen,” legt ze uit.

Place zegt dat ze de dag doorbrengt met bidden en naar God te zoeken voor leiding.

“Hij is nog steeds soeverein, en Hij is nog steeds goed en trouw, zelfs in tragedie, en we weten niet altijd waarom dit gebeurt, maar we kunnen Hem vertrouwen,” zegt ze.

De school laat weten dat er nog geen concrete plannen zijn voor een herdenkingsdienst.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is er gebeurd op de campus van Columbia International University (CIU)?
Op donderdag werd een studente aangereden en kwam ze om het leven terwijl ze over de campus liep.

2. Wie was het slachtoffer?
Het slachtoffer werd later geïdentificeerd als Patricia Wolfe, een afgestudeerde studente counseling aan CIU.

3. Wat gebeurde er na het ongeval?
De studente werd naar een lokaal ziekenhuis gebracht en ter plaatse dood verklaard.

4. Zijn er verdere onderzoeken gaande?
Ja, de Traffic Safety Unit van het Columbia Police Department onderzoekt het fatale ongeval op privéterrein van CIU.

5. Hoe reageert de CIU-gemeenschap op het verlies?
Studenten en medewerkers zijn in diepe rouw en hebben de steun van de campusgemeenschap gezocht, waaronder gesprekken met consolatieprofessor Seth Scott.

6. Zijn er eerder tragedies geweest op de CIU-campus?
Ja, enkele maanden geleden overleed CIU Athletic Director Darren Richie.

7. Hoe helpt het geloof in God de campusgemeenschap tijdens deze tragedies?
Volgens professor Scott helpt het geloof in God de campusgemeenschap om hoop te houden en Gods liefde te ervaren te midden van verlies en strijd.

8. Welke boodschap willen CIU-studenten overbrengen?
De studenten hopen de kracht van hun geloof te benadrukken en willen laten zien dat vrede en vertrouwen in God beschikbaar zijn, zelfs in tijden van tragedie.

Belangrijke termen:
– Columbia International University (CIU) – Columbia International University is een universiteit in Columbia, South Carolina.
– Patricia Wolfe – Patricia Wolfe was een afgestudeerde studente counseling aan CIU.
– Traffic Safety Unit – De Traffic Safety Unit is een afdeling van het Columbia Police Department die verantwoordelijk is voor het onderzoeken van verkeersongevallen.

Voor meer informatie over Columbia International University, bezoek de officiële website van CIU: CIU-website