Ontdek de geschiedenis van de Burgerrechtenbeweging door gratis historische wandeltochten in Columbia

COLUMBIA, S.C. – Ter gelegenheid van Black History Month zet een organisatie in South Carolina zich in om mensen meer te leren over de Burgerrechtenbeweging in Columbia. Columbia SC 63 biedt het hele jaar door wandeltochten aan op Main Street, maar deze maand is de historische tour elke zondag gratis.

“Ik besloot vandaag mee te gaan op de tour om meer te leren over mijn verleden en mijn voorouders,” zei de 13-jarige Bryce Moody.

Hij nam de tour samen met Channel Frazier.

“Ik leerde zoveel nieuwe dingen over de rijke geschiedenis van South Carolina,” voegde Frazier eraan toe. “Als docent in South Carolina wist ik dit allemaal nog niet.”

Bobby Donaldson, de oprichtingsdirecteur van Columbia SC 63, startte het initiatief samen met voormalig burgemeester van Columbia, Steve Benjamin, om de geschiedenis van de Burgerrechtenbeweging in Columbia te onderzoeken en vast te leggen.

“Ik denk dat het ons eraan herinnert dat er een enorme hoeveelheid geschiedenis te vinden is in het centrum van Columbia, dat Main Street Columbia in zekere zin een klaslokaal is. Het is een plek waar zoveel geschiedenis te ontdekken valt die we nog niet breed kennen,” aldus Donaldson. “Een van de dingen die we weten is dat de geschiedenis van de Burgerrechtenbeweging in deze staat niet breed gedocumenteerd of bekend is in de meeste geschiedenisboeken.”

“En dus zijn mensen verbaasd als ze leren over belangrijke burgerrechtszaken in het centrum van Columbia,” voegde hij eraan toe. “Ze zijn verrast te weten dat Martin Luther King Jr. en Malcolm X hier aanwezig waren. Ze zijn verrast te weten dat er mensen zoals Sarah Mae Fleming waren, die al vóór Rosa Parks de bussegregatie aanvocht. En elk jaar ontdekken we dat er nog meer geschiedenis te vinden is.”

Mensen leren hier meer over door gratis wandeltochten tijdens Black History Month, onder leiding van gidsen zoals Darnell Holland.

“We krijgen veel mensen uit de stad zelf, maar ook mensen die vanuit de hele staat reizen,” zei Holland. “We krijgen internationale bezoekers en vaak ook studenten van de universiteit. We bereiken zo een breed scala aan mensen die geïnteresseerd zijn in deze geschiedenis en deze willen delen.”

“Er is een zeer interessante uitspraak van Miss Donella Brown Wilson, die zegt: ‘Geschiedenis heeft geen doel tenzij je het gebruikt.’ Geschiedenis is een instrument dat we gebruiken om mensen te informeren, op te leiden, te verheffen en van onwetendheid naar kennis te brengen,” voegde Holland toe.

De tour begint op het terrein van het Staatskapitool. Daarna kunnen deelnemers een bezoek brengen aan de Intersection on Main Street-expositie van het Columbia Museum of Art voordat ze verder gaan naar de Nickelodeon Theater.

De expositie “vertelt de geschiedenis van het zwarte zakendistrict in het centrum,” aldus Donaldson.

Veelgestelde vragen over Columbia SC 63’s Wandeltochten tijdens Black History Month

V: Wat biedt Columbia SC 63 aan tijdens Black History Month?
A: Columbia SC 63 biedt het hele jaar door wandeltochten aan op Main Street, maar tijdens Black History Month is de historische tour elke zondag gratis.

V: Wat motiveerde de deelnemers om deel te nemen aan de tour?
A: Deelnemers zoals Bryce Moody besloten deel te nemen aan de tour om meer te leren over hun verleden en voorouders.

V: Wie heeft Columbia SC 63 opgericht?
A: Bobby Donaldson, oprichtingsdirecteur van Columbia SC 63, startte het initiatief samen met voormalig burgemeester van Columbia, Steve Benjamin.

V: Waarom is deze tour belangrijk?
A: De tour herinnert ons eraan dat er een overvloed aan geschiedenis te ontdekken is in het centrum van Columbia, met name gerelateerd aan de Burgerrechtenbeweging, die vaak niet breed bekend is.

V: Wat kunnen deelnemers verwachten te leren tijdens de tour?
A: Deelnemers zullen verrast zijn om te leren over belangrijke burgerrechtszaken in het centrum van Columbia, zoals de aanwezigheid van Martin Luther King Jr. en Malcolm X. Ook zullen ze kennismaken met belangrijke figuren zoals Sarah Mae Fleming, die al vroeg in de geschiedenis de bussegregatie aanvocht.

V: Wie leidt de wandeltochten?
A: De wandeltochten worden geleid door gidsen zoals Darnell Holland, die een breed scala aan mensen, zowel lokale bewoners als internationale bezoekers, aantrekken.

V: Waar begint de tour?
A: De tour begint op het terrein van het Staatskapitool.

V: Welke tentoonstelling kunnen deelnemers bezoeken tijdens de tour?
A: Deelnemers kunnen de Intersection on Main Street-expositie van het Columbia Museum of Art bezoeken voordat ze verder gaan naar het Nickelodeon Theater.

V: Wat vertelt de expositie over?
A: De expositie vertelt de geschiedenis van het zwarte zakendistrict in het centrum van Columbia.

Belangrijke termen:
– Burgerrechtenbeweging: een sociaal-politieke beweging die streefde naar gelijke rechten en gelijke behandeling voor Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten tijdens de jaren 1950 en 1960.
– Main Street: de belangrijkste straat in het centrum van Columbia, South Carolina.
– Black History Month: een maand (februari) gewijd aan het vieren en herdenken van de prestaties en bijdragen van zwarte mensen aan de geschiedenis en cultuur van de Verenigde Staten.

Suggestie voor gerelateerde link:
columbiamuseum.org (Columbia Museum of Art)