Over 300 Jonge Boeren en Ranchers Ontmoeten Elkaar Tijdens Conferentie

Meer dan 300 jonge boeren, ranchers en landbouwliefhebbers tussen de 18 en 35 jaar oud kwamen onlangs bijeen voor de jaarlijkse Conferentie voor Jonge Boeren en Ranchers van de South Carolina Farm Bureau Federation in Columbia. Leden vanuit de hele staat kwamen samen om te netwerken, betere leiders te worden in hun gemeenschappen en te leren hoe ze uitdagingen binnen de landbouwsector kunnen overwinnen.

Voorafgaand aan de conferentie kregen leden van het Staatscomité een speciale proclamatie van het Huis van Afgevaardigden van South Carolina, gesponsord door voorzitter van de Ag Commissie, Bill Hixon. Het Staatscomité kreeg volledige toegang tot het Huis van Afgevaardigden en kreeg een uitgebreide geschiedenisles en rondleiding door het Staatsgebouw.

De conferentiegangers hadden de mogelijkheid om te luisteren naar een breed scala aan sprekers over onderwerpen die alle aspecten van de landbouw bestrijken en hoorden toespraken van gouverneur Henry McMaster van South Carolina en burgemeester Daniel Rickenman van Columbia.

“Onze conferentie van 2024 was er één voor in de boeken! Ik ben dankbaar voor onze sponsors, gasten en deelnemers die het allemaal mogelijk hebben gemaakt,” zei de pasgekozen voorzitter van het Staatscomité voor Jonge Boeren en Ranchers, Loren Lindler (Lexington). “Het thema van de conferentie dit jaar was ‘Laten we groeien’. Het afgelopen jaar hebben we onze inspanningen gericht op het groeien als leiders, pleitbezorgers en het versterken van de missie van de Farm Bureau. Onze conferentie bood de gelegenheid om samen te komen en die successen te vieren. Ik kijk ernaar uit om iedereen te zien in Hilton Head voor onze SCFB YF&R-conferentie van 2025.”

Lindler werd in december gekozen als voorzitter van SCFB YF&R en zal gedurende 2024 haar termijn vervullen, waarin ze het programma zal leiden om de missie en doelstellingen van SCFB te volgen. Andere leden van het Staatscomité zijn: Ben Cothran (Piedmont District), Samantha Gumm (Central District), Madison en Mary Katherine Harrington (Coastal District), Matt en Allison Plumblee (Piedmont District), Matt en Ashlyn Stevens (Pee Dee District) en Heath en Lauren Wilson (Coastal District).

Nicole Burbage uit Berkeley County won de Excellence in Agriculture Award van 2024 voor Jonge Boeren en Ranchers. De competitie bestaat uit een schriftelijke aanvraag en een mondelinge presentatie voor een jury. Burbage won $500 cash, $7.000 voor de aanschaf van een nieuwe ATV van Southern Farm Bureau Life Insurance Company, en krijgt de kans om South Carolina Farm Bureau te vertegenwoordigen tijdens reizen naar de American Farm Bureau Young Farmers and Ranchers Conference in 2024 in Omaha, Nebraska en de American Farm Bureau Annual Convention in 2025 in San Antonio, Texas.

De Excellence in Agriculture Award erkent jonge boeren en ranchers die het grootste deel van hun inkomen niet halen uit een eigen agrarisch bedrijf, maar die actief bijdragen aan de landbouw en de Farm Bureau. De prijzen worden aangeboden door Southern Farm Bureau Life Insurance Company, Southern Farm Bureau Casualty Insurance Company en South Carolina Farm Bureau Federation.

Drake en Nicole Yon uit Saluda County wonnen de Achievement Award van 2024 voor Jonge Boeren en Ranchers. Het echtpaar ontving $1.000 van Southern Farm Bureau Casualty Insurance Company, $33.750 voor de aanschaf van een nieuwe Ford truck, en krijgt de kans om South Carolina Farm Bureau te vertegenwoordigen tijdens reizen naar de American Farm Bureau Young Farmer and Rancher Conference in 2024 in Omaha, Nebraska en de American Farm Bureau Annual Convention in 2025 in San Antonio, Texas.

De Achievement Award erkent jonge boeren en ranchers die het grootste deel van hun inkomen halen uit een eigen agrarisch bedrijf en die uitblinken in hun landbouwactiviteiten en leiderschapsvaardigheden. De deelnemers worden beoordeeld op een combinatie van de groei en financiële vooruitgang van hun agrarische bedrijven, leiderschap binnen de Farm Bureau en leiderschap buiten de Farm Bureau. De prijzen worden aangeboden door Southern Farm Bureau Casualty Insurance Company, Southern Farm Bureau Life Insurance Company, South Carolina Farm Bureau Federation en Ford.

Het Darlington County Farm Bureau Chapter ontving de prijs voor de Grootste County-Delegatie, met maar liefst 27 jonge boeren en ranchers aanwezig op de conferentie.

Via het Harvest for All-programma ondersteunen lokale Jonge Boeren en Ranchers-comités een plaatselijke voedselbank, voedselkeuken of voedselproject. Dit jaar ontving Williamsburg County de Harvest for All Project Award van 2024, terwijl Darlington County werd gekozen als runner-up. Lexington County werd erkend voor het meest innovatieve project.

De plannen voor de conferentie van 2025 voor Jonge Boeren en Ranchers zijn al in volle gang en staan gepland voor 7-9 februari in Hilton Head. Voor meer informatie over Jonge Boeren en Ranchers en hoe je betrokken kunt raken, neem contact op met Heather Barberio via [email protected].

Veelgestelde vragen:

1. Wat is de jaarlijkse Conferentie voor Jonge Boeren en Ranchers van de South Carolina Farm Bureau Federation?
De jaarlijkse conferentie is een bijeenkomst van meer dan 300 jonge boeren, ranchers en landbouwliefhebbers tussen de 18 en 35 jaar oud. Het biedt de mogelijkheid om te netwerken, betere leiders te worden in hun gemeenschappen en te leren hoe uitdagingen binnen de landbouwsector kunnen worden overwonnen.

2. Welke speciale proclamatie ontving het Staatscomité voorafgaand aan de conferentie?
Voorafgaand aan de conferentie ontving het Staatscomité een speciale proclamatie van het Huis van Afgevaardigden van South Carolina. Deze proclamatie werd gesponsord door voorzitter van de Ag Commissie, Bill Hixon.

3. Wie waren enkele van de sprekers tijdens de conferentie?
De conferentiegangers hadden de mogelijkheid om te luisteren naar een breed scala aan sprekers. Onder hen waren gouverneur Henry McMaster van South Carolina en burgemeester Daniel Rickenman van Columbia.

4. Wat is het doel van de Excellence in Agriculture Award?
De Excellence in Agriculture Award erkent jonge boeren en ranchers die actief bijdragen aan de landbouw en de Farm Bureau, hoewel het grootste deel van hun inkomen niet afkomstig is uit een eigen agrarisch bedrijf.

5. Wie won de Excellence in Agriculture Award van 2024?
Nicole Burbage uit Berkeley County won de Excellence in Agriculture Award van 2024.

6. Wat is het doel van de Achievement Award?
De Achievement Award erkent jonge boeren en ranchers die het grootste deel van hun inkomen halen uit een eigen agrarisch bedrijf en uitblinken in hun landbouwactiviteiten en leiderschapsvaardigheden.

7. Wie won de Achievement Award van 2024?
Drake en Nicole Yon uit Saluda County wonnen de Achievement Award van 2024.

8. Welk county-kapittel ontving de prijs voor de Grootste County-Delegatie?
Het Darlington County Farm Bureau Chapter ontving de prijs voor de Grootste County-Delegatie, met 27 jonge boeren en ranchers aanwezig op de conferentie.

9. Wat is het Harvest for All-programma en welke county ontving de Harvest for All Project Award van 2024?
Via het Harvest for All-programma ondersteunen lokale Jonge Boeren en Ranchers-comités een plaatselijke voedselbank, voedselkeuken of voedselproject. Williamsburg County ontving de Harvest for All Project Award van 2024.

Links:

South Carolina Farm Bureau
American Farm Bureau