Ron Perry benoemd tot UJA-Muziekvisionair van het Jaar 2024

Ron Perry, de voorzitter en CEO van Columbia Records, eigendom van Sony Music Entertainment, zal worden benoemd tot UJA-Federation of New York’s Music Visionary of the Year 2024. Hij treedt daarmee in de voetsporen van eerdere eregasten zoals Rob Stringer, CEO van Sony Music Group, Steve Boom, VP van Amazon Music, Scott Greenstein, president en chief content officer van SiriusXM, Michele Anthony, EVP van Universal Music Group, en Daniel Ek en Troy Carter.

De erkenning voor Perry komt voort uit zijn uitzonderlijke professionele prestaties en zijn inzet voor filantropie, aldus UJA-Federation of New York. Perry heeft als voorzitter en CEO van Columbia Records sinds 2018 de leiding over een scala aan artiesten, waaronder Adele, Beyoncé, Barbra Streisand en Bruce Springsteen. Columbia-artiesten hebben sinds 2019 meer dan 100 weken op nummer 1 gestaan in de Billboard Hot 100, en het label werd in 2021 uitgeroepen tot “Platenmaatschappij van het Jaar” door Variety.

Toen Perry in 2018 werd benoemd tot hoofd van Columbia Records, prees Rob Stringer van Sony Music hem als “een zeer dynamische en vooruitstrevende leidinggevende die het beste uit artistieke visie weet te halen”. Daniel Glass, oprichter en CEO van Glassnote Records en voorzitter van de muziekdivisie van UJA, noemde Perry een van de nieuwe leiders in de industrie en prees zijn betrokkenheid bij songwriters en artiesten.

Het UJA-Music Visionary of the Year Award Celebration, een jaarlijkse lunch, is al meer dan twee decennia een prestigieus evenement dat artiesten, presentatoren en prijsuitreikers zoals Haim, John Mayer, Alicia Keys en Bruno Mars aantrekt. De opbrengst van de lunch zal worden gebruikt voor UJA’s Music for Youth-programma, dat duizenden jongeren helpt verbinding te maken met muziekprogramma’s op scholen en elders. Daarnaast ondersteunt de lunch UJA’s inspanningen om antisemitisme te bestrijden en inclusie te bevorderen.

UJA-Federation of New York beschrijft haar missie als “zorg dragen voor Joden overal en New Yorkers van alle achtergronden, reageren op crises dichtbij en ver weg, en het vormgeven van onze Joodse toekomst”. De gemeenschapsorganisatie werkt samen met honderden non-profitorganisaties over de hele wereld en verleent jaarlijks ongeveer $180 miljoen aan subsidies.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wie wordt benoemd tot UJA-Federation of New York’s Music Visionary of the Year 2024?

Ron Perry, de voorzitter en CEO van Columbia Records, eigendom van Sony Music Entertainment, wordt benoemd tot UJA-Federation of New York’s Music Visionary of the Year 2024.

2. Wat is de reden voor de erkenning van Ron Perry?

Ron Perry wordt erkend vanwege zijn uitzonderlijke professionele prestaties en zijn inzet voor filantropie.

3. Welke artiesten vallen onder Columbia Records?

Columbia Records heeft een scala aan artiesten onder zijn leiding, waaronder Adele, Beyoncé, Barbra Streisand en Bruce Springsteen.

4. Welke prestatie heeft Columbia Records behaald in de Billboard Hot 100?

Sinds 2019 hebben Columbia-artiesten meer dan 100 weken op nummer 1 gestaan in de Billboard Hot 100.

5. Welke prijs heeft Columbia Records ontvangen in 2021?

In 2021 werd Columbia Records uitgeroepen tot “Platenmaatschappij van het Jaar” door Variety.

6. Wat zei Rob Stringer over Ron Perry’s benoeming tot hoofd van Columbia Records?

Rob Stringer van Sony Music prees Ron Perry als “een zeer dynamische en vooruitstrevende leidinggevende die het beste uit artistieke visie weet te halen”.

7. Wie heeft Ron Perry geprezen voor zijn betrokkenheid bij songwriters en artiesten?

Daniel Glass, oprichter en CEO van Glassnote Records en voorzitter van de muziekdivisie van UJA, heeft Ron Perry geprezen als een van de nieuwe leiders in de industrie en zijn betrokkenheid bij songwriters en artiesten.

8. Wat is het doel van het UJA-Music Visionary of the Year Award Celebration?

Het UJA-Music Visionary of the Year Award Celebration is een jaarlijkse lunch die artiesten, presentatoren en prijsuitreikers aantrekt. Het doel is om geld in te zamelen voor UJA’s Music for Youth-programma, dat jongeren helpt verbinding te maken met muziekprogramma’s op scholen en elders.

9. Hoe wordt de opbrengst van de lunch gebruikt?

De opbrengst van de lunch zal worden gebruikt voor UJA’s Music for Youth-programma, dat jongeren helpt verbinding te maken met muziekprogramma’s op scholen en elders. Daarnaast ondersteunt de lunch UJA’s inspanningen om antisemitisme te bestrijden en inclusie te bevorderen.

10. Wat is de missie van UJA-Federation of New York?

UJA-Federation of New York beschrijft haar missie als “zorg dragen voor Joden overal en New Yorkers van alle achtergronden, reageren op crises dichtbij en ver weg, en het vormgeven van onze Joodse toekomst”.

Belangrijke termen en jargon

– CEO: Chief Executive Officer
– EVP: Executive Vice President
– Variety: Een toonaangevend entertainmenttijdschrift

Gerelateerde links

Columbia Records: De officiële website van Columbia Records.
Sony Music Entertainment: De officiële website van Sony Music Entertainment.
UJA-Federation of New York: De officiële website van UJA-Federation of New York.