South Carolina State Museum Hosts Accessible Event to Celebrate Disabilities

Het South Carolina State Museum (SCSM) heeft de terugkeer van het evenement ‘disability celebration day’ aangekondigd, ter ere van de 1,1 miljoen volwassenen en bijna 250.000 kinderen met een handicap in South Carolina. Gasten van alle leeftijden en vaardigheden zijn uitgenodigd om op 9 maart het museum te bezoeken en deel te nemen aan speciaal aangepaste activiteiten en prikkelarme ervaringen.

“We zijn verheugd om samen met deze gemeenschap te vieren en ervoor te zorgen dat ons Staatsmuseum toegankelijk is voor alle inwoners van South Carolina”, aldus Amy Bartow-Melia, uitvoerend directeur. “Door programma’s zoals ‘disability celebration day’, onze maandelijkse toegankelijkheidsochtenden, het upgraden van onze faciliteiten om te voldoen aan de ADA-richtlijnen en het bieden van toegankelijkheidsmiddelen aan onze gasten, werkt het staatsmuseum actief aan meer gelijkheid en toegankelijkheid.”

Tijdens disability celebration day krijgen gasten de speciale kans om bij te dragen aan een gemeenschappelijk kunstwerk van ZotArtz. Elke deelnemer zal schilderen op een groot vloermozaïek en individuele posterschilderijen maken die ze mee naar huis kunnen nemen. Hiervoor gebruikt men aangepaste kunstgereedschappen, zoals stempelgereedschappen en verfrollers op rolstoelen. Daarnaast is er dit jaar ook een buitengebied waar gasten creatief kunnen zijn met bellenblazen en spuugkunst.

Gasten worden ook uitgenodigd om te genieten van een stille disco met licht en geluid via koptelefoons, om hands-on geschiedenisstations en tastbare materialen van NASA te verkennen, om te leren hoe ze een mini-aangepast boek kunnen maken met de hulp van USC Assistive Technology Services en meer. Er zullen ook sensorisch vriendelijke planetarium- en 4D-shows worden aangeboden, met Amerikaanse Gebarentaal (ASL) interpretatie, verzorgd door gecertificeerde tolken van de SC School for the Deaf and Blind. Een volledige lijst van activiteiten is te vinden op de website van het museum.

Deelname aan Disability Celebration Day en activiteiten is gratis voor deelnemers, met uitzondering van planetarium- en 4D-theatervoorstellingen, waarvoor een vergoeding van $5 per show geldt. Vooraf online registreren wordt aangemoedigd, maar deelname op de dag van het evenement is ook mogelijk. Veel activiteiten en shows hebben een beperkte capaciteit, dus vooraf registreren wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat alle deelnemers kunnen worden ondergebracht.

Programmaschema:
9 – 11 uur | Sensory Hours
Geluiden in het museum worden uitgeschakeld voor een meer prikkelarme verkenning.
10 uur – 15 uur | ZotArtz Community Art Creation
Laat je creativiteit de vrije loop met toegankelijke kunstgereedschappen, waaronder speciale werktuigen voor rolstoelen en stempelgereedschappen waarmee iedereen kunst kan maken.
10 uur – 15 uur | Silent Disco
Geniet van een leuke ruimte met muziek via koptelefoons om op te feesten en te dansen.
10 uur – 15 uur | Hands-on Stations
Kom dichtbij met een aanraakzone voor astronomie in de observatorium en hands-on artefactenstations in de museumgalerijen.
10 uur – 15 uur | Sonificatie van de sterrenkunde
Hoor hoe de ruimte klinkt terwijl astronomen bespreken hoe NASA informatie over sterren, sterrenstelsels en andere hemellichamen heeft gecodeerd met geluid.
10 uur – 15 uur | Mini-tentoonstelling van AbleSC
Leer meer over het vieren van Disability Pride en Disability Rights in South Carolina.
10 uur – 15 uur | Activiteit voor aangepaste boeken
Leer hoe je een mini-aangepast boek kunt maken met behulp van USC Assistive Technology Services.
10 uur – 15 uur | Ontmoet partners voor gemeenschapsbronnen en leer meer over lokale groepen en organisaties die zich richten op toegankelijkheid.
10 uur – 15 uur | Sensory Room
Neem even pauze in deze speciale stille ruimte met verschillende hulpmiddelen voor gasten tijdens hun bezoek.
10:30 uur, 12 uur en 14 uur | DC League of Super-Pets: 4D-beleving (ASL)
Geniet van deze meeslepende voorstelling in het 4D-theater van het museum. Let op: er geldt een extra toeslag van $5 per voorstelling.
13 uur | Mars 1001 (ASL)
Geniet van deze spannende show in het planetarium van het museum. Let op: er geldt een extra toeslag van $5 per voorstelling.

FAQ:
1. Wat is ‘disability celebration day’?
‘Disability celebration day’ is een evenement georganiseerd door het South Carolina State Museum om de 1,1 miljoen volwassenen en bijna 250.000 kinderen met een handicap in South Carolina te eren. Het biedt speciaal aangepaste activiteiten en prikkelarme ervaringen voor gasten van alle leeftijden en vaardigheden.

2. Wat zijn enkele van de activiteiten die tijdens disability celebration day worden aangeboden?
Tijdens disability celebration day kunnen gasten deelnemen aan activiteiten zoals het bijdragen aan een gemeenschappelijk kunstwerk van ZotArtz, schilderen op een groot vloermozaïek, het maken van individuele posterschilderijen, bellenblazen, spuugkunst en meer. Er zijn ook hands-on geschiedenisstations, tastbare materialen van NASA en een stille disco met licht en geluid via koptelefoons.

3. Zijn er beperkte capaciteiten voor sommige activiteiten?
Ja, veel activiteiten en shows hebben een beperkte capaciteit. Daarom wordt vooraf registreren sterk aanbevolen om ervoor te zorgen dat alle deelnemers kunnen worden ondergebracht.

4. Wat zijn de kosten voor deelname aan disability celebration day?
Deelname aan Disability Celebration Day en activiteiten is gratis, met uitzondering van planetarium- en 4D-theatervoorstellingen. Voor deze shows geldt een vergoeding van $5 per show.

5. Moet ik me vooraf registreren om deel te nemen aan het evenement?
Het wordt aangemoedigd om vooraf online te registreren, maar deelname op de dag van het evenement is ook mogelijk.

Belangrijke termen:
– South Carolina State Museum (SCSM): Het staatsmuseum van South Carolina.
– 1,1 miljoen volwassenen en bijna 250.000 kinderen met een handicap: Dit verwijst naar het aantal mensen met een handicap in South Carolina.
– ADA-richtlijnen: Richtlijnen die zijn opgesteld volgens de Amerikaanse Disability Act (ADA) om toegankelijkheid te waarborgen.
– ZotArtz: Een organisatie die zich inzet voor toegankelijke kunst en gereedschappen voor mensen met een handicap.
– USC Assistive Technology Services: Een dienst van de Universiteit van South Carolina die hulp biedt bij technologie voor mensen met een handicap.
– Amerikaanse Gebarentaal (ASL): Een visuele taal die wordt gebruikt door doven en slechthorenden in de Verenigde Staten.
– SC School for the Deaf and Blind: Een school in South Carolina voor dove en slechtziende studenten.

Suggesties voor gerelateerde links:
South Carolina State Museum: De officiële website van het South Carolina State Museum.
ZotArtz: De website van ZotArtz, een organisatie die toegankelijke kunst gereedschappen biedt.
USC Assistive Technology Services: Informatie over USC Assistive Technology Services.
SC School for the Deaf and Blind: De officiële website van de SC School for the Deaf and Blind.