Stadsinitiatief lanceert mobiele voedselmarkt om voedseltoegang te verbeteren

De stad Columbia heeft vandaag aangekondigd dat er een mobiele voedselmarkt genaamd Toms Creek Family Farms wordt gelanceerd. Dit initiatief is bedoeld om uitdagingen op het gebied van voedseltoegang in Richland County aan te pakken.

Toms Creek Family Farms is een kleine onderneming in Hopkins, South Carolina, die al drie jaar actief is op de Soda City Farmers Market en de Sumter Farmers Market. Met behulp van financiering uit de American Rescue Plan Act, toegekend door de City Council, zal Toms Creek Family Farms een trailer ombouwen tot een mobiele markt die voorzien is van verse producten, vlees, zuivel en versgebakken goederen. De bedoeling is om de trailer naar onderbediende gemeenschappen te brengen, zoals de wijken 29203 en 29204.

Een rapport uit 2019 van de Food Equity Subcommittee for the Columbia Food Policy Committee identificeerde verschillende barrières op het gebied van voedseltoegang in Midlands, waaronder slechte voedselkwaliteit in supermarkten in onderbediende gebieden, toegankelijkheid van gezond voedsel, betaalbaarheid van gezond voedsel en een gebrek aan transportmogelijkheden voor bewoners om boodschappen te doen.

De mobiele markt zal naar verwachting minstens 85% lokaal geproduceerde producten aanbieden van Toms Creek Family Farms en andere lokale boeren, aldus stadsofficials. Bovendien zal de markt verschillende betaalmethoden accepteren, waaronder contant geld, creditcards, SNAP-uitkeringen en DSS Senior Vouchers. Toms Creek Family Farms is ook lid van het “Healthy Bucks” programma, waardoor SNAP-ontvangers extra vers fruit en groenten kunnen verkrijgen wanneer ze hun voordelen gebruiken op hun markten.

“Dit is een spannende stap om de toegang tot gezond en voedzaam voedsel in Columbia te vergroten,” aldus burgemeester Daniel Rickenmann. “De City Council en ik geloven dat het tijd is om nieuwe dingen te proberen om de voedselzekerheid in onze buurten te vergroten.”

Naast het aanbieden van verse producten, zal de mobiele markt ook een platform bieden voor voedingseducatie en het bevorderen van gezondere eetgewoonten. Het doel is om samen te werken met lokale boeren, markten en organisaties om duurzame en betaalbare voedseloplossingen te creëren.

Drie locaties zijn al aangekondigd waar de mobiele markt verwacht wordt te verschijnen, namelijk Hyatt Park, Greenview Park en Edgewood Library. Een persconferentie met meer details over de markt zal worden gehouden bij Hyatt Park op donderdag 22 februari.

Dit initiatief is een veelbelovende stap in de richting van het verbeteren van de voedseltoegang voor kwetsbare gemeenschappen en het bevorderen van gezonde eetgewoonten. Het is een erkenning van het belang van lokale boeren en het benutten van middelen om duurzame oplossingen te bieden.

FAQ – Mobiele voedselmarkt Toms Creek Family Farms

Wat is Toms Creek Family Farms?
Toms Creek Family Farms is een kleine onderneming in Hopkins, South Carolina, die verse producten, vlees, zuivel en versgebakken goederen produceert en verkoopt.

Wat is de mobiele voedselmarkt van Toms Creek Family Farms?
Met behulp van financiering uit de American Rescue Plan Act, zal Toms Creek Family Farms een trailer ombouwen tot een mobiele markt. Deze markt zal verse producten, vlees, zuivel en versgebakken goederen aanbieden en wordt naar onderbediende gemeenschappen gebracht.

Welke gebieden zullen worden bediend door de mobiele markt?
De bedoeling is om de mobiele markt naar onderbediende gemeenschappen te brengen, zoals de wijken 29203 en 29204 in Richland County.

Wat waren de uitdagingen op het gebied van voedseltoegang in Midlands?
Een rapport uit 2019 van het Food Equity Subcommittee for the Columbia Food Policy Committee identificeerde verschillende uitdagingen, waaronder slechte voedselkwaliteit in supermarkten in onderbediende gebieden, toegankelijkheid van gezond voedsel, betaalbaarheid van gezond voedsel en een gebrek aan transportmogelijkheden voor bewoners om boodschappen te doen.

Welke betaalmethoden worden geaccepteerd op de mobiele markt?
De markt zal verschillende betaalmethoden accepteren, waaronder contant geld, creditcards, SNAP-uitkeringen en DSS Senior Vouchers.

Wat is het “Healthy Bucks” programma?
Toms Creek Family Farms is lid van het “Healthy Bucks” programma, waardoor SNAP-ontvangers extra vers fruit en groenten kunnen verkrijgen wanneer ze hun voordelen gebruiken op hun markten.

Hoe zal de mobiele markt educatie en gezondere eetgewoonten bevorderen?
Naast het aanbieden van verse producten, zal de mobiele markt ook een platform bieden voor voedingseducatie en het bevorderen van gezondere eetgewoonten. Dit zal gebeuren door samen te werken met lokale boeren, markten en organisaties om duurzame en betaalbare voedseloplossingen te creëren.

Waar zal de mobiele markt verschijnen?
Drie locaties zijn al aangekondigd waar de mobiele markt verwacht wordt te verschijnen, namelijk Hyatt Park, Greenview Park en Edgewood Library.

Wanneer zal er meer informatie beschikbaar zijn over de markt?
Een persconferentie met meer details over de markt zal worden gehouden bij Hyatt Park op donderdag 22 februari.

Wat is het belang van dit initiatief?
Dit initiatief is een veelbelovende stap om de voedseltoegang voor kwetsbare gemeenschappen te verbeteren en gezonde eetgewoonten te bevorderen. Het benadrukt het belang van lokale boeren en het creëren van duurzame oplossingen voor voedselzekerheid.

Definitions:
– Voedseltoegang: Het vermogen om toegang te krijgen tot voldoende en voedzaam voedsel.
– American Rescue Plan Act: Een wet in de Verenigde Staten die financiële hulp biedt om te herstellen van de gevolgen van de COVID-19-pandemie.
– SNAP-uitkeringen: Supplemental Nutrition Assistance Program, een voedselhulpprogramma in de Verenigde Staten voor mensen met een laag inkomen.
– DSS Senior Vouchers: Vouchers verstrekt door de Department of Social Services in de Verenigde Staten aan senior burgers voor de aankoop van voedsel.
– Duurzame oplossingen: Oplossingen die economisch levensvatbaar, ecologisch verantwoord en sociaal rechtvaardig zijn.

Related links:
Soda City Farmers Market
Sumter Farmers Market
City of Columbia Parks and Recreation