Title: Verbeteringen gepland voor gevaarlijke Assembly Street in Columbia

De Assembly Street in Columbia is door enkele wetgevers en lokale leiders van Richland County uitgeroepen tot een van de “gevaarlijkste” wegen van de staat. Nu proberen ze iets te doen om dit te veranderen. Een groep gekozen functionarissen, waaronder afgevaardigde Seth Rose, D-Richland, senator Dick Harpootlian, D-Richland, en raadslid Tyler Bailey van Columbia At-Large, vragen miljoenen aan staats- en federale fondsen om het gebied langs Assembly Street, tussen Lady en Pendleton Streets, veiliger te maken voor voetgangers.

Op dit moment moeten voetgangers, om van de Vista naar het Main Street-district te komen, zich een weg banen over de zes rijstroken van Assembly Street. Dit kan erg gevaarlijk zijn, zoals Macayla Anderson, een student aan de University of South Carolina, opmerkte: “Ik denk dat we hier meerdere auto-ongelukken hebben gezien en we zijn bijna vaak bijna aangereden, dus het is moeilijk.”

De stad leiders en wetgevers hopen deze kruispunten te herstructureren, ze veiliger te maken en de verbinding tussen de Vista en het centrum te verbeteren. De geschatte kosten bedragen meer dan 16 miljoen dollar, waarvan 3 miljoen dollar al is goedgekeurd door de stad. Raadslid Bailey zei: “Als ik al het geld ter wereld had, als de stad al het geld ter wereld had, beloof ik dat dit waarschijnlijk het veiligste kruispunt in de stad zou zijn, misschien zelfs van de staat, maar we moeten het gewoon veiliger maken. We moeten verder kijken dan alleen auto’s op de weg en rekening houden met de veiligheid van voetgangers.”

De wetgevers hopen het financieringstekort te overbruggen met federale subsidies en staatsgelden. Ze zijn vastberaden om deze veranderingen te laten plaatsvinden. Hoewel het nog enige tijd kan duren voordat de veranderingen daadwerkelijk merkbaar zijn, vanwege de achterstanden bij bouwbedrijven, willen ze iets zien gebeuren. “Ik zou graag zien dat er relatief snel iets gebeurt,” zei Harpootlian. “Als dit een groot bouwproject wordt, zijn we drie jaar verder. Als we enkele dingen kunnen doen die geen intensieve bouw vereisen, kunnen we het relatief snel afronden.” Patrick Nhigula, werkzaam in Columbia, is het hiermee eens en geeft aan dat de herstructurering van de kruispunten tussen Gervais en Assembly Street nu echt nodig is vanwege de groeiende bevolking en bedrijvigheid in de Vista.

De verbeteringen aan de Assembly Street volgen vergelijkbare voetgangersprojecten in Five Points en Devine Street in Columbia. Er zijn al gelden veiliggesteld voor verbeteringen aan Harden Street en Devine Street. De werkzaamheden aan het project in Five Points worden naar verwachting gestart na het jaarlijkse festival St. Pat’s in Five Points in maart.

Het ministerie van Transport heeft aangegeven dat ze samenwerken met lokale belanghebbenden om te bepalen welke verbeteringen mogelijk zijn langs de Assembly Street. Deze inspanningen zullen de veiligheid en bereikbaarheid van de stad aanzienlijk verbeteren, en het is een stap in de goede richting voor een betere en veiligere infrastructuur voor alle inwoners van Columbia.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het verbeteringsproject van de Assembly Street in Columbia

Wat is de Assembly Street?
De Assembly Street is een belangrijke verkeersweg in Columbia, South Carolina.

Waarom wordt de Assembly Street als gevaarlijk beschouwd?
De Assembly Street is uitgeroepen tot een van de “gevaarlijkste” wegen in de staat omdat voetgangers momenteel moeten navigeren over zes rijstroken om van de Vista naar het Main Street-district te komen. Dit creëert een potentieel gevaarlijke situatie.

Welke functionarissen streven naar verbeteringen aan de Assembly Street?
Een groep gekozen functionarissen, waaronder afgevaardigde Seth Rose, senator Dick Harpootlian en raadslid Tyler Bailey, vragen miljoenen aan staats- en federale fondsen om het gebied langs de Assembly Street veiliger te maken voor voetgangers.

Hoeveel gaan de verbeteringen aan de Assembly Street kosten?
De geschatte kosten van het project bedragen meer dan 16 miljoen dollar, waarvan 3 miljoen dollar al is goedgekeurd door de stad.

Hoezeer wordt de veiligheid van voetgangers overwogen?
De functionarissen benadrukken dat de veiligheid van voetgangers moet worden meegenomen bij het herstructureren van de kruispunten en het verbeteren van de verbinding tussen de Vista en het centrum van Columbia.

Hoe wil men het financieringstekort overbruggen?
De wetgevers hopen het financieringstekort aan te vullen met federale subsidies en staatsgelden.

Wat is de verwachte duur van het project?
Hoewel het project enige tijd kan duren vanwege mogelijke bouwvertragingen, streven de functionarissen naar een relatief snelle uitvoering van de verbeteringen.

Zijn er vergelijkbare voetgangersprojecten in Columbia?
Ja, er zijn al gelden veiliggesteld voor verbeteringen aan andere belangrijke straten in Columbia, zoals Harden Street en Devine Street. Ook wordt er gewerkt aan een verbeteringsproject in Five Points, dat naar verwachting na het jaarlijkse festival St. Pat’s in Five Points in maart zal worden gestart.

Hoe wordt samengewerkt om verbeteringen langs de Assembly Street te bepalen?
Het ministerie van Transport werkt samen met lokale belanghebbenden om te bepalen welke verbeteringen mogelijk zijn langs de Assembly Street en zo de veiligheid en bereikbaarheid van de stad te verbeteren.

Wat betekent dit project voor de inwoners van Columbia?
Deze inspanningen zijn een stap in de goede richting voor een betere en veiligere infrastructuur voor alle inwoners van Columbia. Het project zal de veiligheid van voetgangers vergroten en de bereikbaarheid van de stad verbeteren.

Suggested related links:
South Carolina Official Website
City of Columbia Official Website