Uitdagende Ultra Marathon Verlegt Grenzen van Hardlopers

COLUMBIA, S.C. – Bijna 200 hardlopers namen dit weekend deel aan een ultramarathon in Columbia, waarbij ze hun fysieke en mentale vermogens op de proef stelden.

Onder de deelnemers bevond zich Douglas Myers, geen gemiddelde marathonloper. Een marathon is niet eens de helft van zijn langste afstand. Dit weekend was hij een van de weinige hardlopers die 100 mijl racen in het Sandhills Trail en Ultra Festival in het Sesquicentennial State Park.

“Het vereist veel training en een groot deel daarvan is puur mentaal,” zei hij.

De Upstate Running Club organiseert het evenement en trekt honderden lokale hardlopers aan. Organisator Matthew Hammersmith zei dat deelnemers 30 uur de tijd hebben om zoveel mogelijk rondes af te leggen op een zeven mijl lange route door het park.

“We hebben hardlopers, we hebben wedstrijdlopers, we hebben wandelaars, beginners,” zei Hammersmith. “We verwelkomen iedereen die gewoon buiten wil genieten, samenkomen, familie en vrienden wil ontmoeten. Het kost niet meer dan gewoon een voet voor de andere zetten. Dus als je dat kunt, kun je een ultrahardloper zijn.”

Hij zei dat hardlopers uit de hele staat komen; sommigen lopen de hele nacht door, terwijl anderen, zoals Ben Espenlaub, de tijd nemen om te slapen, te ontspannen of te rekken.

“Ik noem het ‘Type Two Fun’,” zei hij. “Het is een beetje vervelend terwijl je het doet, maar het is echt leuk achteraf.”

Hij zei dat hardlopen een leuk onderdeel is van de uitdaging, maar dat de gemeenschap hem door de race heen helpt.

“De gemeenschap is geweldig. Als je moeite hebt, zullen mensen je oppakken, je aanmoedigen om door te gaan en met je mee rennen. Sommige mensen waren de hele nacht buiten, dus zij deden het geweldig,” zei Espenlaub.

Myers zei dat het weekend hem ook de kans gaf om meer over zichzelf te leren.

“Je hebt veel tijd om na te denken, dus misschien denk je aan werk, familie, mijn kinderen, ik vind veel tijd,” zei hij. “Wanneer het leven moeilijk wordt, weet ik dat ik moeilijke dingen kan doen.”

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat is de ultramarathon in Columbia?
De ultramarathon in Columbia is een evenement waarbij bijna 200 hardlopers hun fysieke en mentale vermogens op de proef stellen door 100 mijl te racen op het Sandhills Trail en Ultra Festival in het Sesquicentennial State Park.

2. Wie organiseert het evenement?
Het evenement wordt georganiseerd door de Upstate Running Club.

3. Hoe lang hebben de deelnemers om zoveel mogelijk rondes af te leggen?
De deelnemers hebben 30 uur de tijd om zoveel mogelijk rondes af te leggen op een zeven mijl lange route door het park.

4. Wat is ‘Type Two Fun’?
‘Type Two Fun’ verwijst naar een activiteit die tijdens het uitvoeren ervan misschien een beetje vervelend is, maar achteraf echt leuk blijkt te zijn.

5. Wat zijn de verschillende soorten deelnemers aan de ultramarathon?
Er zijn verschillende soorten deelnemers aan de ultramarathon, waaronder hardlopers, wedstrijdlopers, wandelaars en beginners. Deelnemers van alle niveaus zijn welkom.

6. Wat is de rol van de gemeenschap tijdens de ultramarathon?
De gemeenschap speelt een belangrijke rol tijdens de ultramarathon. Mensen moedigen de deelnemers aan, rennen met hen mee en bieden ondersteuning wanneer het moeilijk wordt.

Belangrijke termen en jargon:

– Ultramarathon: een hardloopevenement dat langer is dan de standaard marathonafstand van 42,195 kilometer.

– Sesquicentennial State Park: een park in Columbia waar de ultramarathon plaatsvindt.

– Upstate Running Club: een hardloopclub die het evenement organiseert.

– Type Two Fun: een term die verwijst naar een activiteit die tijdens het uitvoeren vervelend lijkt, maar achteraf als leuk wordt ervaren.

Suggesties voor verwante links:

Upstate Running Club: Officiële website van de Upstate Running Club, de organisator van de ultramarathon.
Website van het Sesquicentennial State Park: Meer informatie over het park waar de ultramarathon plaatsvindt.