Vier mannen gearresteerd voor verhandelen frauduleuze cheques

De politie van Columbia County heeft onlangs vier mannen gearresteerd die verdacht worden van het inwisselen van frauduleuze cheques. Volgens de autoriteiten maakten de verdachten deel uit van een georganiseerde misdaadring uit Houston, Texas.

Het onderzoek van de politie wees uit dat verschillende Hispanic mannen uit Texas de Lewiston Express binnenkwamen om frauduleuze cheques in te wisselen. Nadat er meerdere cheques van WW Siding, LLC waren ingewisseld, begon de manager van het bedrijf argwaan te krijgen en belde hij de eigenaar van WW Siding, Wilfredo Calles. Calles verklaarde dat de cheques niet legitiem waren. Toen drie verdachten het bedrijf probeerden te ontvluchten, volgde de manager hen naar de parkeerplaats. Daar vuurde hij een waarschuwingsschot af op een voertuig dat op hem afreed. Helaas raakte de manager gewond toen het voertuig de parkeerplaats verliet en de Lewiston Road opreed.

Een politieagent die op dat moment werkzaam was in de buurt hoorde geschreeuw vanaf de parkeerplaats en waarschuwde zijn collega’s. Een getuige zag een van de verdachte voertuigen een zijweg inslaan en de politie wist het voertuig snel aan te houden bij William Few Storage. Vier Hispanic mannen sloegen op de vlucht, maar twee van hen werden snel door de politie gearresteerd. Een derde verdachte werd gevangen genomen met behulp van een speurhondenteam. De vierde verdachte werd gevolgd tot aan I-20 Westbound, waar hij kledingstukken achterliet in de buurt van het bos. Hij werd echter niet gevonden.

De politie ondervroeg de drie gearresteerde verdachten, die beweerden dat ze Jorge Eduardo Munoz-Quiroz, Pedro Luis Cueto-Anillo en Raul Reyes heetten. Ze gaven aan afkomstig te zijn uit El Salvador en Colombia, maar woonden in Houston, Texas. Hun plan was om zoveel mogelijk frauduleuze cheques in te wisselen en het geld later in Texas te verdelen. Het bleek al snel dat dit een geplande actie was van een georganiseerde misdaadring.

Bij doorzoeking van het verdachte voertuig werd een gestolen vuurwapen aangetroffen in het dashboardkastje, samen met verschillende Mexicaanse paspoorten en identiteitsbewijzen met verschillende namen, en meerdere cheques van WW Siding en andere bedrijven. Later werd ontdekt dat er nog een vijfde verdachte was gevlucht vanaf Lewiston Express in de richting van Columbia Road, maar hij kon niet worden gevonden.

De politie is nog steeds bezig met het onderzoek en heeft bevelen uitgevaardigd voor verschillende aanklachten, waaronder valsheid in geschrifte in de vierde graad, belemmering van een politieagent en heling. Op dit moment worden de verdachten ondervraagd. Voorlopig is er geen sprake van borgtocht voor de verdachten.

Dit verhaal ontwikkelt zich verder en de politie zet zich in om de zaak volledig op te lossen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wie zijn de verdachten die onlangs gearresteerd zijn?
De politie van Columbia County heeft vier mannen gearresteerd die verdacht worden van het inwisselen van frauduleuze cheques. Ze zijn geïdentificeerd als Jorge Eduardo Munoz-Quiroz, Pedro Luis Cueto-Anillo en Raul Reyes. Ze beweerden afkomstig te zijn uit El Salvador en Colombia, maar wonen in Houston, Texas. Er is ook nog een vijfde verdachte die op dit moment voortvluchtig is.

2. Wat was het doel van de verdachten?
Het plan van de verdachten was om zoveel mogelijk frauduleuze cheques in te wisselen en het geld later in Texas te verdelen. Het bleek dat dit een geplande actie was van een georganiseerde misdaadring.

3. Wat is er gebeurd tijdens het incident?
Verschillende Hispanic mannen uit Texas kwamen de Lewiston Express binnen om frauduleuze cheques in te wisselen. Toen de manager van het bedrijf argwaan kreeg en de eigenaar van WW Siding belde, bleek dat de cheques niet legitiem waren. Toen drie verdachten het bedrijf probeerden te ontvluchten, volgde de manager hen naar de parkeerplaats en vuurde een waarschuwingsschot af op een voertuig dat op hem afreed. Helaas raakte de manager gewond toen het voertuig de parkeerplaats verliet en de Lewiston Road opreed.

4. Hoe zijn de verdachten gearresteerd?
Een politieagent die in de buurt aan het werk was, hoorde geschreeuw vanaf de parkeerplaats en waarschuwde zijn collega’s. Een getuige zag een van de verdachte voertuigen een zijweg inslaan en de politie wist het voertuig snel aan te houden bij William Few Storage. Vier Hispanic mannen sloegen op de vlucht, maar twee van hen werden snel door de politie gearresteerd. Een derde verdachte werd gevangen genomen met behulp van een speurhondenteam. De vierde verdachte werd niet gevonden.

5. Welke bewijsstukken zijn er gevonden?
Bij doorzoeking van het verdachte voertuig werd een gestolen vuurwapen aangetroffen in het dashboardkastje, samen met verschillende Mexicaanse paspoorten en identiteitsbewijzen met verschillende namen, en meerdere cheques van WW Siding en andere bedrijven.

6. Welke aanklachten kunnen de verdachten verwachten?
De politie heeft bevelen uitgevaardigd voor verschillende aanklachten, waaronder valsheid in geschrifte in de vierde graad, belemmering van een politieagent en heling.

7. Is er borgtocht beschikbaar voor de verdachten?
Voorlopig is er geen sprake van borgtocht voor de verdachten.

8. Wat is de status van het onderzoek?
De politie is nog steeds bezig met het onderzoek en zet zich in om de zaak volledig op te lossen.

Voor meer informatie over de politie van Columbia County, kunt u terecht op https://www.columbiacountysheriff.us/.