Vrouw gered na dramatische waterredding op de Columbia-rivier

Een vrouw is veilig na een dramatische reddingsoperatie op de Columbia-rivier op zondagmiddag. De Wenatchee Valley Fire Department stuurde een brandweerwagen uit Rock Island, een reddingseenheid van het Eastmont brandweerkazerne en een extra reddingsteam met een boot naar het gebied van het Spaanse Kasteel. Battalion 2 Chief Jordan Givens meldt dat een vrouw van middelbare leeftijd in nood verkeerde en door de harde wind ver weg in de rivier werd geblazen. Haar opblaasbare paddleboard liep leeg en ze werd richting de Kittitas County-kant van de rivier geblazen.

De brandweerwagen uit Rock Island was als eerste ter plaatse nadat deze om 16:22 uur was opgeroepen. De wagen arriveerde met een reddingzwemmer die een opblaasbare kajak gebruikte om naar de vrouw te peddelen en haar naar de oever van Kittitas County te begeleiden. Van daaruit reisde een brandweerboot over de rivier en bracht de vrouw en de reddingzwemmer terug naar de plaats van de bootlancering aan de kant van Douglas County. Givens zegt dat ze na aankomst snel bij de vrouw konden komen. “Vanaf het moment dat brandweerwagen 3 arriveerde en een opblaasbare kajak in het water had, zou ik zeggen dat het minder dan 10 minuten duurde vanaf hun aankomst tot het moment dat ze de zwemmer inzetten en contact maakten met de patiënt,” aldus Givens.

Gelukkig raakte niemand gewond. Givens zei dat de vrouw moe was, maar ongedeerd herstelde. Hij merkte ook op dat ze het geluk had een reddingsvest te dragen. Dit was de vijfde waterredding die tot nu toe dit seizoen door de Wenatchee Valley Fire Department is uitgevoerd. Afgelopen zomer werden er 20 waterreddingen uitgevoerd. De afdeling assisteert vaak andere instanties bij waterreddingen. Givens benadrukt dat het water op dit moment nog erg koud is door het smeltwater uit de bergen.

Veelgestelde vragen over een dramatische reddingsoperatie op de Columbia-rivier

Wie heeft de reddingsoperatie op de Columbia-rivier uitgevoerd?
De reddingsoperatie werd uitgevoerd door het Wenatchee Valley Fire Department, met hulp van andere brandweereenheden.

Wat was de situatie van de vrouw die gered moest worden?
De vrouw van middelbare leeftijd bevond zich in moeilijkheden nadat haar opblaasbare paddleboard leegliep en ze door de harde wind ver weg in de rivier werd geblazen.

Hoe verliep de reddingsoperatie?
De brandweerwagen uit Rock Island was als eerste ter plaatse en stuurde een reddingzwemmer met een opblaasbare kajak om de vrouw te bereiken. Vervolgens werd ze begeleid naar de oever van Kittitas County. Daarna werd ze met een brandweerboot teruggebracht naar de bootlancering aan de kant van Douglas County.

Is de vrouw gewond geraakt tijdens de reddingsoperatie?
Nee, gelukkig raakte niemand gewond. De vrouw was wel moe, maar herstelde verder ongedeerd. Ze droeg ook een reddingsvest, wat haar gelukkig heeft geholpen.

Hoeveel waterreddingen voert het Wenatchee Valley Fire Department gemiddeld uit?
Tot nu toe dit seizoen is dit de vijfde waterredding die door het Wenatchee Valley Fire Department is uitgevoerd. Vorige zomer werden er 20 waterreddingen gedaan.

Waarom benadrukt Chief Jordan Givens dat het water momenteel erg koud is?
Chief Jordan Givens benadrukt dat het water momenteel erg koud is door het smeltwater uit de bergen. Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen die in de rivier terechtkomen en benadrukt het belang van voorzichtigheid en het dragen van reddingsvesten.

Definities:
– Wenatchee Valley Fire Department: Het brandweerkorps dat verantwoordelijk is voor het gebied van Wenatchee Valley in Washington, Verenigde Staten.
– Kittitas County: Een county in de Amerikaanse staat Washington, gelegen aan de oostelijke oever van de Columbia-rivier.
– Douglas County: Een county in de Amerikaanse staat Washington, gelegen aan de westelijke oever van de Columbia-rivier.

Gerelateerde links:
Link naar het artikel
Website van het Wenatchee Valley Fire Department