Winter Storm Watch: Weekend Activities Canceled in Howard County Due to Forecasted Weather

Het Howard County Public School System heeft alle weekendactiviteiten voor zaterdag geannuleerd vanwege het voorspelde weer. Ook alle door de gemeenschap gesponsorde programma’s in HCPSS-gebouwen zijn geannuleerd. Het National Weather Service heeft een winterstormwaarschuwing afgegeven voor delen van Maryland van vrijdag 23.00 uur tot zaterdag 07.00 uur, waarbij 2 tot 4 inch sneeuw wordt verwacht in sommige gebieden. De sneeuw zal waarschijnlijk vallen van vrijdagavond laat tot de vroege uren van zaterdag. Tot 8 inch sneeuw kan vallen in westelijk Maryland.

De winterstormwaarschuwing geldt voor delen van centraal, westelijk en noordelijk Maryland, waaronder Washington, Frederick, Carroll, noordelijk Baltimore en noordelijk Harford counties. Er geldt een winterweeradvies voor Baltimore City, Cecil County, zuidelijk Baltimore County en gebieden in het zuiden en oosten, waaronder Montgomery en Prince George’s counties.

Volgens AccuWeather zal in Baltimore, Washington, D.C. en Philadelphia naar verwachting 1 tot 3 inch sneeuw vallen. Een kleine hoeveelheid sneeuw kan zich uitstrekken tot het zuiden, zoals Richmond, in de vorm van een winterversie. De sneeuw kan gedurende een uur of twee in de vroege ochtenduren op zaterdag hevig vallen, met een snelheid van 1 tot 2 inch per uur, waardoor het zicht minder dan een halve mijl is, zo meldt de Capital Weather Gang.

Het weer zal zaterdag snel verbeteren naarmate de temperaturen stijgen tot in de 30 graden Celsius en uiteindelijk tot in de 40 graden Celsius in de middag, aldus WJZ News. Hoewel er op zaterdag wat sneeuw zal smelten, kan de resterende sneeuw op de grond, stoepen en wegen ‘s avonds bevriezen wanneer de temperaturen dalen tot in de lage 20 graden Celsius.

Grotendeels zonnige luchten en temperaturen in de midden tot hoge 40 graden Celsius zullen helpen om het meeste van de sneeuw te laten smelten tegen zondag bij zonsondergang. De omstandigheden blijven zonnig, met temperaturen in de hoge 40 graden Celsius op de Presidents Day-vakantie.

Veelgestelde vragen (FAQ) over de winterstorm:

1. Waarom heeft het Howard County Public School System (HCPSS) alle weekendactiviteiten geannuleerd?
– Het HCPSS heeft alle weekendactiviteiten geannuleerd vanwege het voorspelde weer en de winterstormwaarschuwing die is afgegeven voor delen van Maryland.

2. Welke gebieden worden getroffen door de winterstormwaarschuwing?
– De winterstormwaarschuwing geldt voor delen van centraal, westelijk en noordelijk Maryland, waaronder Washington, Frederick, Carroll, noordelijk Baltimore en noordelijk Harford counties.

3. Welke gebieden hebben een winterweeradvies?
– Baltimore City, Cecil County, zuidelijk Baltimore County en gebieden in het zuiden en oosten, waaronder Montgomery en Prince George’s counties, hebben een winterweeradvies.

4. Hoeveel sneeuw wordt verwacht in Baltimore, Washington, D.C. en Philadelphia?
– Naar verwachting zal er 1 tot 3 inch sneeuw vallen in Baltimore, Washington, D.C. en Philadelphia.

5. Hoe lang zal de sneeuwval hevig zijn?
– De sneeuwval zal naar verwachting gedurende een uur of twee in de vroege ochtenduren op zaterdag hevig zijn, met een snelheid van 1 tot 2 inch per uur.

6. Hoe lang zal het duren voordat het weer verbetert?
– Het weer zal zaterdag snel verbeteren naarmate de temperaturen stijgen tot in de 30 graden Celsius en uiteindelijk tot in de 40 graden Celsius in de middag.

7. Is er kans op bevriezing van de resterende sneeuw?
– Ja, de resterende sneeuw op de grond, stoepen en wegen kan bevriezen wanneer de temperaturen dalen tot in de lage 20 graden Celsius.

8. Wanneer zal de meeste sneeuw smelten?
– Grotendeels zonnige luchten en temperaturen in de midden tot hoge 40 graden Celsius zullen helpen om het meeste van de sneeuw te laten smelten tegen zondag bij zonsondergang.

Belangrijke termen en jargon:
– Winterstormwaarschuwing: Een waarschuwing die wordt afgegeven wanneer er een significante winterstorm wordt verwacht met mogelijk zware sneeuwval, sterke wind en andere winterse omstandigheden.
– Winterweeradvies: Een waarschuwing die wordt afgegeven wanneer er winterse omstandigheden worden verwacht, maar minder intens dan bij een winterstormwaarschuwing.

Gerelateerde links:
AccuWeather
WJZ News