Winterse Stormwaarschuwing Uitgegeven voor het Oosten van de Columbia River Gorge in Oregon

Een winterstormwaarschuwing is afgegeven door de National Weather Service op woensdag om 17:47 uur en blijft van kracht tot vrijdag om 4:00 uur in het Oosten van de Columbia River Gorge in Oregon. Volgens de weerdienst wordt er zware sneeuwval verwacht boven de 500 voet. Er wordt verwacht dat er nog eens 3 tot 7 inch sneeuw zal vallen, met de zwaarste accumulatie in de buurt van White Salmon en Husum.

De weerdienst waarschuwt voor gladde wegen en gevaarlijke omstandigheden die van invloed kunnen zijn op het ochtend- en avondverkeer. Als je toch de weg op moet, zorg er dan voor dat je een extra zaklamp, voedsel en water in je voertuig hebt in geval van nood.

Het berijden van winterse wegen: Richtlijnen van de weerdienst voor veilig winterverkeer

Winterweer kan autorijden gevaarlijk maken, wat resulteert in meer dan 6.000 weergerelateerde voertuigdoden en meer dan 480.000 verwondingen per jaar. Bij het reizen tijdens sneeuw of ijzel is veiligheid de prioriteit door je snelheid te verminderen. Bij temperaturen dicht bij het vriespunt is het het veiligst om aan te nemen dat er ijzige omstandigheden op de weg zijn en daar je rijgedrag op aan te passen. Wees voorzichtig met ijs dat zich ophoopt op elektriciteitskabels of boomtakken, wat kan leiden tot breuk en vallende gevaren. Als het mogelijk is, vermijd dan autorijden onder dergelijke omstandigheden. Als je toch de weg op moet, kies dan voor routes met minder bomen en elektriciteitskabels. Raak nooit een neergelaten elektriciteitskabel aan en bel meteen 911 als je er een tegenkomt.

Hier zijn aanvullende tips voor het rijden in de winter van de weerdienst:

1. Deel je reisplannen:
Informeer familie of vrienden over je bestemming, de route die je van plan bent te nemen en je geschatte aankomsttijd wanneer je de stad verlaat in gevaarlijk winterweer.

2. Bereid je voertuig voor:
Zorg ervoor dat je brandstoftank vol is en voorzie je voertuig van essentiële winterbenodigdheden zoals een ijskrabber voor de voorruit, startkabels, een kleine schop, zaklamp, mobiele telefoon, deken, extra warme kleding, drinkwater en calorierijk niet-bederfelijk voedsel.

3. Blijf kalm als je gestrand raakt:
Blijf kalm als je gestrand raakt. Informeer iemand over je situatie en locatie. Probeer niet te voet naar veiligheid te gaan. Laat weten dat je hulp nodig hebt door een doek aan de antenne of spiegel van je auto te bevestigen, en maak je voertuig zichtbaarder door de binnenverlichting en de alarmlichten te gebruiken.

4. Wees alert op sneeuwploegen:
Hou rekening met sneeuwploegen en geef ze voldoende ruimte om voorbij te gaan. Overtuig alleen een sneeuwploeg wanneer je een duidelijk zicht hebt op de weg voor je.

5. Controleer de wegcondities:
Verifieer de huidige wegcondities voordat je aan je reis begint om geïnformeerde reisbeslissingen te nemen.

Blijf veilig op winterse wegen met deze waardevolle winterrijtips van de weerdienst en verminder het risico op ongelukken tijdens uitdagende weersomstandigheden.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is een winterstormwaarschuwing?
– Een winterstormwaarschuwing is een meteorologische waarschuwing die wordt uitgegeven door de National Weather Service om mensen te informeren over zware winterse omstandigheden, zoals zware sneeuwval en gladde wegen.

2. Hoelang blijft de winterstormwaarschuwing van kracht?
– De winterstormwaarschuwing blijft van kracht tot vrijdag om 4:00 uur in het Oosten van de Columbia River Gorge in Oregon.

3. Waar wordt de zwaarste accumulatie van sneeuw verwacht?
– De zwaarste accumulatie van sneeuw wordt verwacht in de buurt van White Salmon en Husum.

4. Wat zijn de richtlijnen van de weerdienst voor veilig winterverkeer?
– Bij het rijden op winterse wegen adviseert de weerdienst om je snelheid te verlagen en voorzichtig te zijn met ijzige omstandigheden. Vermijd autorijden onder gevaarlijke omstandigheden indien mogelijk. Zorg ervoor dat je voertuig is voorzien van essentiële winterbenodigdheden.

5. Wat zijn enkele tips voor het rijden in de winter?
– Deel je reisplannen met anderen, bereid je voertuig voor met essentiële winterbenodigdheden, blijf kalm als je gestrand raakt, wees alert op sneeuwploegen en controleer de wegcondities voordat je aan je reis begint.

Definities:

– Winterstormwaarschuwing: een meteorologische waarschuwing die wordt uitgegeven om mensen te informeren over zware winterse omstandigheden, zoals zware sneeuwval en gladde wegen.

– IJzige omstandigheden: gladde wegen als gevolg van bevriezing van het wegdek.

– Sneeuwploegen: voertuigen die sneeuwruimen op de wegen om de weg begaanbaar te houden.

Suggesties voor gerelateerde links:

National Weather Service (NWS)
National Wildfire Coordinating Group (NWCG)
Ready.gov – Winter Weather