Brandweerlieden van Columbia Vol. Fire Co. organiseren populaire afhaalvisdiners tijdens de vastentijd

In Osceola Mills verruilen brandweerlieden van Columbia Vol. Fire Co. dit jaar hun brandweerpakken voor keukenschorten. Elke vrijdag tijdens de vastentijd zullen ze populaire visdiners organiseren voor de gemeenschap en de omliggende regio. Vanwege de huidige omstandigheden worden de maaltijden alleen aangeboden als afhaal- en drive-thru optie, maar bezorging is ook mogelijk. De diners vinden plaats in de brandweerkazerne aan de Curtin St. 140 in Osceola Mills.

Ongeveer 15 tot 20 vrijwilligers van de brandweer zullen betrokken zijn bij het bereiden van de maaltijden en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het diner vlekkeloos verloopt. De leden beginnen ‘s ochtends rond 9:00 uur en werken de hele dag door om het eten voor te bereiden, cakes te snijden, salades te maken en het volledige diner klaar te maken voor de supporters vanaf 16:00 uur.

Hoewel al het eten wordt ingekocht bij lokale leveranciers, worden homemade desserts gemaakt en gedoneerd door leden van de gemeenschap. Niemand vertrekt met een lege maag bij het afhaalraam. De dineropties bestaan uit gebakken of gefrituurde vis, aardappelen, macaroni met kaas, groenten, coleslaw, gestoofde tomaten, bijgerecht salade, een broodje met boter en een zelfgemaakt dessert.

Fire Chief Trevor Harris legt uit dat de COVID-19-pandemie een enorme impact heeft gehad op de manier waarop het bedrijf zijn diners organiseert. Voorheen was er de mogelijkheid om ter plekke te eten met een volledige soep- en saladebar en meer. Maar door COVID-19 is dat veranderd en zijn de enige opties nu afhaal en drive-thru. Hoewel er even sprake was van een herstel van de eet-in optie, bleek dit niet succesvol te zijn.

Naast het lokken van gemeenschapsgenoten met heerlijke visdiners, is dit evenement ook een belangrijke inkomstenbron voor de brandweer. De opbrengst van de Lenten visseizoen diner gaat naar de algemene rekening van de afdeling, die wordt gebruikt voor dagelijkse uitgaven zoals rekeningen, brandstof voor de brandweerwagens, apparatuur en meer. Harris bedankt de gemeenschap voor hun steun en benadrukt dat deze fondsen essentieel zijn voor het voortbestaan van de brandweer.

Terwijl visdiners tijdens de vastentijd in de regio populair zijn, en meestal georganiseerd worden door lokale kerken, is het diner van de brandweer het enige dat hij in de omgeving kent dat door brandweerlieden wordt gehost. Harris sluit af door oprecht dank te zeggen tegen iedereen die hen steunt en erop te wijzen dat het geld naar een geweldig doel gaat.

FAQ

Q: Wat is het doel van de visdiners georganiseerd door de brandweerlieden in Osceola Mills?
A: Het doel van de visdiners is om de gemeenschap en de omliggende regio van eten te voorzien tijdens de vastentijd en om inkomsten te genereren voor de brandweerafdeling.

Q: Waar vinden de diners plaats?
A: De diners vinden plaats in de brandweerkazerne aan de Curtin St. 140 in Osceola Mills.

Q: Hoe kan ik de maaltijden bestellen?
A: Vanwege de huidige omstandigheden worden de maaltijden alleen aangeboden als afhaal- en drive-thru optie. Bezorging is ook mogelijk.

Q: Wie zijn betrokken bij het bereiden van de maaltijden?
A: Ongeveer 15 tot 20 vrijwilligers van de brandweer zijn betrokken bij het bereiden van de maaltijden.

Q: Wat zijn de dineropties?
A: De dineropties bestaan uit gebakken of gefrituurde vis, aardappelen, macaroni met kaas, groenten, coleslaw, gestoofde tomaten, bijgerecht salade, een broodje met boter en een zelfgemaakt dessert.

Q: Waar gaat de opbrengst van de diners naartoe?
A: De opbrengst van de diners gaat naar de algemene rekening van de brandweerafdeling, die wordt gebruikt voor dagelijkse uitgaven zoals rekeningen, brandstof voor de brandweerwagens, apparatuur en meer.

Definitions:

– Brandweerpakken: Kleding en beschermende uitrusting gedragen door brandweerlieden tijdens hun werk.
– Vastentijd: Een periode van religieuze vasten en onthouding, meestal geassocieerd met de katholieke traditie van veertig dagen voor Pasen.
– Drive-thru: Een service waarbij klanten in hun voertuig kunnen blijven terwijl ze hun bestelling ophalen bij een restaurant of winkel.
– Homemade: Zelfgemaakt, bereid in eigen keuken of door individuele leden van de gemeenschap.
– COVID-19: Afkorting voor coronavirusziekte 2019, een besmettelijke ziekte veroorzaakt door het virus SARS-CoV-2.
– Inkomstenbron: Een bron van geld of financiële middelen.
– Algemene rekening: Een bankrekening waarop algemene financiën worden beheerd, inclusief inkomsten en uitgaven.
– Brandweerafdeling: Een organisatie van professionele of vrijwillige brandweerlieden die verantwoordelijk is voor het bestrijden van branden en het verlenen van hulpdiensten in noodsituaties.
– Vastentijd: Een periode van religieuze vasten en onthouding, meestal geassocieerd met de katholieke traditie van veertig dagen voor Pasen.

Suggested related links:
Columbia Vrijwillige Brandweerkazerne
Osceola Mills Gemeentewebsite