Columbia lanceert mobiele voedselmarkt om toegang tot gezonde voeding te vergroten

De City of Columbia introduceert een nieuwe mobiele voedselmarkt, waarmee inwoners van Columbia toegang krijgen tot gezonde en voedzame voedselopties afkomstig uit South Carolina.

Burgemeester Daniel Rickenmann zal samen met leden van de gemeenteraad de lancering van de Toms Creek Family Farm Mobiele Voedselmarkt aankondigen op donderdag 22 februari in Hyatt Park.

De mobiele markt zal gebieden in Columbia bedienen met een speciaal ingerichte trailer waarin verse producten, eiwitten, zuivel en vers gebakken goederen worden verkocht.

De markt zal minstens 85 procent van de in South Carolina geteelde producten aanbieden, afkomstig van Toms Creek Family Farms en andere lokale boeren, aldus de functionarissen.

“De mobiele markt is een spannende stap om de toegang tot gezond en voedzaam voedsel in Columbia uit te breiden. De gemeenteraad en ik geloven dat het tijd is om nieuwe dingen te proberen om zo de voedselzekerheid in onze buurten te vergroten,” aldus burgemeester Daniel Rickenmann.

De markt is opgezet als reactie op de bevindingen van een rapport van de Food Equity Subcommittee van het Columbia Food Policy Committee, waarin meerdere uitdagingen op het gebied van voedseltoegang voor inwoners van Columbia werden benoemd.

De markt accepteert contant geld, alle belangrijke creditcards, SNAP-voordelen en het DSS Senior Voucher-programma (indien aangeboden).

“Deze markt biedt een mogelijkheid om samen te werken met lokale boeren, markten en organisaties om duurzame en betaalbare voedseloplossingen te creëren. De markt zal ook dienen als platform voor voedingseducatie en om onze inspanningen voort te zetten om gezondere eetgewoonten te bevorderen,” aldus raadslid Edward McDowell, Jr. van District II.

De stad richt zich op begin maart voor de start van de mobiele voedselmarkt.

De locaties die zijn aangewezen voor de mobiele markt zijn:

– Hyatt Park, 950 Jackson Avenue (29203)
– Greenview Park, 6700 David Street (29203)
– Edgewood Library, 2101 Oak Street (29204)

Veelgestelde vragen:

Wat is de Toms Creek Family Farm Mobiele Voedselmarkt?
De Toms Creek Family Farm Mobiele Voedselmarkt is een nieuwe mobiele voedselmarkt geïntroduceerd door de City of Columbia. Het biedt inwoners van Columbia toegang tot gezonde en voedzame voedselopties afkomstig uit South Carolina.

Waar en wanneer zal de lancering van de mobiele voedselmarkt plaatsvinden?
De lancering van de mobiele voedselmarkt zal plaatsvinden op donderdag 22 februari in Hyatt Park. Burgemeester Daniel Rickenmann en leden van de gemeenteraad zullen aanwezig zijn bij de aankondiging.

Welke producten worden er verkocht op de mobiele voedselmarkt?
Op de mobiele voedselmarkt worden verse producten, eiwitten, zuivel en vers gebakken goederen verkocht.

Waar komen de producten vandaan?
De markt zal minstens 85 procent van de in South Carolina geteelde producten aanbieden, afkomstig van Toms Creek Family Farms en andere lokale boeren.

Waarom is de mobiele voedselmarkt opgezet?
De mobiele voedselmarkt is opgezet als reactie op de bevindingen van een rapport waarin meerdere uitdagingen op het gebied van voedseltoegang voor inwoners van Columbia werden benoemd. Het is bedoeld om de toegang tot gezond en voedzaam voedsel in Columbia uit te breiden en de voedselzekerheid in de buurten te vergroten.

Welke betalingsmethoden worden geaccepteerd?
De markt accepteert contant geld, alle belangrijke creditcards, SNAP-voordelen en het DSS Senior Voucher-programma (indien aangeboden).

Hoe draagt de mobiele voedselmarkt bij aan duurzame en betaalbare voedseloplossingen?
De markt biedt de mogelijkheid om samen te werken met lokale boeren, markten en organisaties om duurzame en betaalbare voedseloplossingen te creëren. Het dient ook als platform voor voedingseducatie en om gezondere eetgewoonten te bevorderen.

Wanneer begint de mobiele voedselmarkt?
De stad richt zich op begin maart voor de start van de mobiele voedselmarkt.

Waar zijn de locaties voor de mobiele markt?
De aangewezen locaties voor de mobiele markt zijn:
– Hyatt Park, 950 Jackson Avenue (29203)
– Greenview Park, 6700 David Street (29203)
– Edgewood Library, 2101 Oak Street (29204)

Belangrijke termen / jargon:
– SNAP: Supplemental Nutrition Assistance Program, een programma in de Verenigde Staten dat voedselhulp biedt aan mensen met een laag inkomen.
– DSS: Department of Social Services, een overheidsinstantie belast met het ondersteunen en beschermen van kwetsbare burgers.

Links naar gerelateerde websites:
City of Columbia
Toms Creek Family Farms