Desiree Reed-Francois wordt de nieuwe directeur van Arizona Athletics

Desiree Reed-Francois is door Arizona benoemd tot de nieuwe directeur van Arizona Athletics. Ze heeft een contract van vijf jaar getekend en zal in haar eerste jaar een salaris van $1 miljoen ontvangen, dat zal stijgen tot $1,2 miljoen in het vijfde jaar. Naast haar basissalaris krijgt ze ook bonussen en beloningen op basis van prestaties.

Reed-Francois heeft in een verklaring laten weten dat de Universiteit van Arizona enorme potentie heeft en dat ze graag wil bijdragen aan de toekomst van de instelling en het atletiekprogramma. Ze is ervan overtuigd dat ze een eersteklas ervaring voor student-atleten kan bieden, met als doel mee te dingen naar kampioenschappen en tot de elite van het land te behoren.

Reed-Francois neemt de positie over van Dave Heeke, die vorige maand werd ontslagen na zeven jaar dienst en volgens berichten het atletiekdepartement in een benarde toestand achterliet. Arizona staat voor een tekort van $177 miljoen, mede door een lening van $55 miljoen die werd aangegaan tijdens de COVID-19-pandemie en waar de universiteit moeite mee had om af te betalen.

Reed-Francois heeft eerder bewezen een getalenteerde fondsenwerver te zijn, waardoor ze het operationele tekort van Missouri Athletics heeft weten om te zetten in een overschot van $15 miljoen in 2022. Naast haar taken als directeur zal ze ook de overgang van Arizona van de Pac-12 naar de Big 12 in het academische jaar 2024-25 begeleiden.

De aanstelling van Reed-Francois komt kort nadat Arizona Brent Brennan heeft aangenomen als hoofdcoach van het voetbalteam en Tommy Lloyd een contractverlenging heeft gegeven als hoofdcoach van het basketbalteam voor vijf jaar.

Met de komst van Reed-Francois hoopt Arizona Athletics een nieuwe koers uit te zetten en de financiële uitdagingen waar ze momenteel mee te maken hebben aan te pakken. Reed-Francois brengt haar ervaring en succesvolle trackrecord mee naar Tucson en zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen in het vormgeven van de toekomst van het atletiekprogramma van de Universiteit van Arizona.

FAQ

1. Wie is de nieuwe directeur van Arizona Athletics?
De nieuwe directeur van Arizona Athletics is Desiree Reed-Francois.

2. Hoe lang is haar contract?
Ze heeft een contract van vijf jaar getekend.

3. Wat is haar salaris in haar eerste jaar en hoe zal dit stijgen?
In haar eerste jaar ontvangt ze een salaris van $1 miljoen, dat zal stijgen tot $1,2 miljoen in het vijfde jaar.

4. Krijgt Reed-Francois naast haar salaris nog andere beloningen?
Ja, naast haar basissalaris krijgt ze ook bonussen en beloningen op basis van prestaties.

5. Wat is haar doel voor de student-atleten?
Haar doel is om een eersteklas ervaring voor student-atleten te bieden, met als doel mee te dingen naar kampioenschappen en tot de elite van het land te behoren.

6. Wie was de vorige directeur van Arizona Athletics?
De vorige directeur was Dave Heeke, die vorige maand werd ontslagen.

7. Wat was de financiële situatie van het atletiekdepartement?
Het atletiekdepartement heeft te maken met een tekort van $177 miljoen, mede door een lening van $55 miljoen die werd aangegaan tijdens de COVID-19-pandemie en waar de universiteit moeite mee had om af te betalen.

8. Wat heeft Reed-Francois eerder bereikt als fondsenwerver?
Ze heeft het operationele tekort van Missouri Athletics weten om te zetten in een overschot van $15 miljoen in 2022.

9. Welke overgang zal Reed-Francois begeleiden in het academische jaar 2024-25?
Reed-Francois zal de overgang van Arizona van de Pac-12 naar de Big 12 begeleiden.

10. Wie zijn de nieuwe hoofdcoaches van het voetbalteam en het basketbalteam?
Brent Brennan is aangenomen als hoofdcoach van het voetbalteam en Tommy Lloyd heeft een contractverlenging gekregen als hoofdcoach van het basketbalteam.

Gerelateerde links:

Arizona Athletics