Een Nieuwe Klimervaring bij CoMo Rocks

Bij CoMo Rocks in Columbia kwamen gezinnen en fanatieke klimmers bij elkaar voor de eerste klimwedstrijd in de sportschool op zaterdag. Onder de naam RoChamBo hebben meer dan 150 deelnemers zich aangemeld voor dit evenement, dat openstaat voor de leeftijd vanaf 12 jaar. Jack Weakly, de jeugdprogrammadirecteur van CoMo Rocks, benadrukte dat, hoewel het evenement een competitie is, het vooral draait om het samenbrengen van de gemeenschap en het laten kennismaken van de deelnemers met een nieuwe vorm van recreatie.

Het draait om het verleggen van je grenzen en ontdekken wat je kunt bereiken, waarbij je je verdiept in het oplossen van problemen en de puzzelaspecten van het klimmen. Daarnaast zijn er ook fysieke gezondheidsvoordelen verbonden aan deze activiteit, aldus Weakly.

De sportschool heeft meerdere boulderroutes die variëren in moeilijkheidsgraad. Er zijn in totaal 50 routes, waarbij de puntenwaarde toeneemt naarmate ze uitdagender worden. De vijf beste mannen en vrouwen van de ochtend- en middagsessies zullen in de avonduur deelnemen aan de finale.

Jalen Julian, een ervaren klimmer van twee jaar, zegt dat hij meedoet om de eerste plaats te behalen, maar het is toch ook leuk om te zien hoe anderen kennis maken met zijn hobby. “Ik werk hier, dus ik zie deze gezichten elke dag. Het is geweldig om met ze te praten en ze beter te leren kennen in plaats van ze alleen maar voorbij te zien lopen,” vertelde Julian. “Voor veel mensen is dit hun eerste keer dat ze meedoen aan een wedstrijd, dus het is een mooie manier om te wennen aan de competitieve omgeving.”

Julian heeft tot nu toe 42 van de boulderroutes weten te voltooien en kijkt ernaar uit om te proberen er nog 8 bij te halen en zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om ook dat doel te bereiken.

Weakly is tevreden over de opkomst en de grote belangstelling van de gemeenschap voor het klimmen. Hij hoopt van harte dat deze competitie een jaarlijks evenement kan worden. CoMo Rocks biedt daarmee een nieuwe en opwindende klimervaring voor alle enthousiastelingen in de regio.

FAQ

Wat is CoMo Rocks?
CoMo Rocks is een sportschool in Columbia waar gezinnen en fanatieke klimmers samenkomen voor diverse klimactiviteiten.

Wat is RoChamBo?
RoChamBo is de naam van de eerste klimwedstrijd die bij CoMo Rocks plaatsvond. Meer dan 150 deelnemers hebben zich aangemeld voor dit evenement.

Voor wie is RoChamBo?
RoChamBo staat open voor deelnemers vanaf 12 jaar oud.

Wat is het doel van RoChamBo?
Het doel van de klimwedstrijd is om de gemeenschap samen te brengen en de deelnemers kennis te laten maken met een nieuwe vorm van recreatie.

Welke voordelen zijn er verbonden aan klimmen?
Naast het verleggen van grenzen en het oplossen van problemen, zijn er ook fysieke gezondheidsvoordelen verbonden aan klimmen, aldus Jack Weakly, de jeugdprogrammadirecteur van CoMo Rocks.

Hoeveel boulderroutes zijn er beschikbaar bij CoMo Rocks?
CoMo Rocks heeft in totaal 50 boulderroutes van verschillende moeilijkheidsgraden.

Hoe werkt het puntenwaardesysteem?
De puntenwaarde van de routes neemt toe naarmate ze uitdagender worden.

Hoe kunnen deelnemers deelnemen aan de finale?
De vijf beste mannen en vrouwen van de ochtend- en middagsessies zullen in de avond deelnemen aan de finale.

Waarom nemen mensen deel aan de klimwedstrijd?
Mensen nemen deel aan de klimwedstrijd om prijzen te winnen, maar ook om anderen kennis te laten maken met hun hobby en om de competitieve omgeving te ervaren.

Wat zijn de plannen voor de toekomst van RoChamBo?
Jack Weakly hoopt dat RoChamBo een jaarlijks evenement kan worden en dat CoMo Rocks een nieuwe en opwindende klimervaring kan blijven bieden aan enthousiastelingen in de regio.

Belangrijke termen:
– RoChamBo: de naam van de klimwedstrijd bij CoMo Rocks.
– Boulderroutes: de routes die geklommen worden in de sportschool, waarbij punten worden toegekend op basis van moeilijkheidsgraad.
– Finale: het laatste deel van de klimwedstrijd waar de vijf beste mannen en vrouwen aan deelnemen.

Voor meer informatie over CoMo Rocks en klimmen, kun je terecht op hun website.