Lamont Paris bekroond als AP SEC Coach of the Year

COLUMBIA, S.C. – Lamont Paris, hoofdcoach van South Carolina, heeft opnieuw geschiedenis geschreven. Hij is benoemd tot AP SEC Coach of the Year, de eerste keer ooit voor een coach van South Carolina. Paris en zijn staf hebben het afgelopen seizoen een ongekende prestatie geleverd, met een winstverbetering van 14 wedstrijden en een gedeelde tweede plaats in de SEC. South Carolina eindigde het seizoen met een record van 25-6 en 13-5 in de competitie, waarmee ze het grootste aantal reguliere seizoenszeges ooit behaalden.

De Gamecocks behaalden zeven overwinningen in uitwedstrijden in de SEC, een evenaring van het record van het team uit het seizoen 1996-97. Daarnaast hadden ze een indrukwekkend record van 11-3 in uit- en neutrale wedstrijden, het beste in de SEC en het op een na beste in de nationale top competities. Hoewel South Carolina dit seizoen 3-3 was tegen AP Top-25 tegenstanders, behoren ze tot de 18 teams in het land met meerdere overwinningen tegen de top 10 en een van de vijf teams met een overwinning uit bij een top-5 tegenstander.

De Gamecocks hadden ook een zeven opeenvolgende overwinningen in de SEC, de langste overwinningsreeks in de competitie sinds het seizoen 1996-97 waarin ze hun eerste 11 wedstrijden wonnen. Daarnaast hadden ze de beste verdediging in de SEC, met slechts 66,4 punten per wedstrijd tegen. Ze hielden maar liefst 24 tegenstanders onder de 70 punten, wat de SEC aanvoert en op nationaal niveau de vijfde plaats inneemt. In de SEC hielden ze 13 tegenstanders onder de 70 punten, opnieuw de hoogste in de competitie.

Na jaren afwezigheid zijn de Gamecocks weer terug in de top 25, waar ze momenteel op de 15e plaats staan. Dit is de eerste keer sinds 1998 dat ze het reguliere seizoen in de AP Top-25 Poll zullen eindigen. Het hoogste notering dit seizoen was de 11e plaats in beide belangrijke polls, wat het beste resultaat is sinds het seizoen 1997-98.

Lamont Paris en South Carolina hebben een buitengewoon seizoen gehad, en de titel van AP SEC Coach of the Year is een welverdiende erkenning voor hun inspanningen. Dit jaar hebben ze geschiedenis geschreven en de toekomst ziet er veelbelovend uit voor het basketbalprogramma van South Carolina.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wie is Lamont Paris en waarom heeft hij geschiedenis geschreven?
Lamont Paris is de hoofdcoach van South Carolina en heeft geschiedenis geschreven door benoemd te worden tot AP SEC Coach of the Year. Dit is de eerste keer dat een coach van South Carolina deze titel ontvangt.

2. Wat waren de prestaties van South Carolina afgelopen seizoen?
South Carolina heeft het afgelopen seizoen een winstverbetering van 14 wedstrijden behaald en eindigde op een gedeelde tweede plaats in de SEC. Ze behaalden in totaal 25 overwinningen en 13 overwinningen in de competitie, wat het grootste aantal reguliere seizoenszeges ooit is voor het team.

3. Wat zijn de hoogtepunten van South Carolina’s prestaties?
South Carolina behaalde zeven overwinningen tijdens uitwedstrijden in de SEC, wat het teamrecord uit het seizoen 1996-97 evenaart. Ze hadden ook een indrukwekkend record van 11-3 in uit- en neutrale wedstrijden, het beste in de SEC en het op een na beste in de nationale topcompetities. Daarnaast behoort South Carolina tot de 18 teams in het land met meerdere overwinningen tegen de top 10 en een van de vijf teams met een overwinning tegen een top-5 tegenstander.

4. Hoe presteerde South Carolina op defensief vlak?
South Carolina had de beste verdediging in de SEC, waar ze slechts 66,4 punten per wedstrijd tegen kregen. Ze hielden maar liefst 24 tegenstanders onder de 70 punten, wat de SEC-leiding inneemt en nationaal gezien de vijfde plaats is. In de SEC hielden ze 13 tegenstanders onder de 70 punten, opnieuw de hoogste in de competitie.

5. Wat is de huidige ranking van South Carolina en hoe is hun seizoen beoordeeld?
South Carolina staat momenteel op de 15e plaats in de AP Top-25 Poll. Dit is de eerste keer sinds 1998 dat ze het reguliere seizoen in de AP Top-25 Poll zullen eindigen. Het hoogste notering dit seizoen was de 11e plaats in beide belangrijke polls, wat het beste resultaat is sinds het seizoen 1997-98.

Definities:

– AP SEC Coach of the Year: Deze titel wordt toegekend aan de beste coach in de Southeastern Conference (SEC), volgens de Associated Press (AP).
– SEC: Southeastern Conference, een van de grootste atletische conferenties in de Verenigde Staten, bestaande uit veertien universiteiten.
– Gamecocks: Bijnaam voor het sportteam van de University of South Carolina.
– AP Top-25: Een rankingsysteem dat wordt gebruikt om de beste teams in het universiteitsbasketbal in de Verenigde Staten te bepalen, volgens de Associated Press.

Gerelateerde links:
South Carolina Gamecocks (Officiële website van het South Carolina Gamecocks basketbalprogramma)