Multijaren reconstructieproject op Interstate 80 gaat verder

Het Pennsylvania Department of Transportation (PennDOT) heeft aangekondigd dat een meerjarig reconstructieproject deze week zal worden voortgezet op de oostelijke rijbaan van Interstate 80.

Volgens PennDOT werken de ploegen aan het project net ten westen van de grens van Montour County en de afrit van Route 42 in Hemlock Township, Columbia County.

Vanwege barre weersomstandigheden waren eerder geplande werkzaamheden uitgesteld, maar het herziene schema is als volgt:

Op donderdag 4 april en vrijdag 5 april zal de aannemer, New Enterprise Stone and Lime Co., Inc., langdurige verkeersborden plaatsen tussen de grens van Montour/Columbia County en ongeveer 3 mijl ten oosten van afrit 224 (Route 54/Danville) in Valley Township, Montour County en afrit 233 (Route 42/Buckhorn), Hemlock Township, Columbia County. De werkzaamheden worden uitgevoerd langs de vluchtstrook tussen 7.00 uur ‘s ochtends en 5.00 uur ‘s middags.

Op zondag 7 april en maandag 8 april zal er gewerkt worden langs de linker vluchtstrook van I-80 East tussen mijlpalen 228 en 230. Bestuurders moeten er rekening mee houden dat de linker (inhaal)baan beperkt is terwijl de ploegen werken van 19.00 uur ‘s avonds tot 6.00 uur ‘s ochtends.

Op dinsdag 9 april zullen er barrières worden geplaatst langs de rechter (rij)baan, ter voorbereiding op een reconstructie van een rijstrook nabij mijlpaal 231. Weggebruikers moeten er rekening mee houden dat de rechter (rij)baan beperkt is terwijl de barrière wordt geplaatst. Zodra de barrière is geplaatst, worden twee rijstroken verplaatst naar links. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 19.00 uur ‘s avonds en 6.00 uur ‘s ochtends.

PennDOT dringt er bij bestuurders op aan om alert te blijven, langzamer te rijden en voorzichtig te zijn wanneer ze een werkzone tegenkomen.

Bestuurders kunnen de actuele omstandigheden op belangrijke wegen controleren door 511PA online te raadplegen of te bellen naar 511.

Veelgestelde vragen (FAQ) – Reconstructieproject Interstate 80

Wat is het reconstructieproject op Interstate 80?
Het reconstructieproject op Interstate 80 is een meerjarig project dat momenteel plaatsvindt op de oostelijke rijbaan van de snelweg.

Waar bevinden de werkzaamheden zich?
De werkzaamheden bevinden zich tussen de grens van Montour County en de afrit van Route 42 in Hemlock Township, Columbia County.

Waarom waren de werkzaamheden uitgesteld?
De werkzaamheden waren eerder uitgesteld vanwege ongunstige weersomstandigheden.

Wat is het nieuwe schema voor de werkzaamheden?
Op donderdag 4 april en vrijdag 5 april zullen er langdurige verkeersborden worden geplaatst tussen de grens van Montour/Columbia County en ongeveer 3 mijl ten oosten van afrit 224 (Route 54/Danville) in Valley Township, Montour County en afrit 233 (Route 42/Buckhorn), Hemlock Township, Columbia County. Op zondag 7 april en maandag 8 april zal er gewerkt worden langs de linker vluchtstrook van I-80 East tussen mijlpalen 228 en 230. Op dinsdag 9 april worden er barrières geplaatst langs de rechter rijbaan om een rijstrook nabij mijlpaal 231 te reconstrueren.

Welke beperkingen zijn er voor bestuurders tijdens de werkzaamheden op 7, 8 en 9 april?
Tijdens de werkzaamheden op 7 en 8 april is de linker (inhaal)baan beperkt tussen mijlpalen 228 en 230. Op 9 april is de rechter (rij)baan beperkt terwijl de barrière wordt geplaatst en worden twee rijstroken verplaatst naar links.

Welke voorzorgsmaatregelen moeten bestuurders nemen?
PennDOT dringt er bij bestuurders op aan om alert te blijven, langzamer te rijden en voorzichtig te zijn wanneer ze een werkzone tegenkomen.

Hoe kunnen bestuurders de actuele omstandigheden controleren?
Bestuurders kunnen de actuele omstandigheden op belangrijke wegen controleren door 511PA online te raadplegen of te bellen naar 511.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.penndot.gov.