Nieuwe beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen voormalig Olympisch kunstschaatser Mark Cockerell

In een recente federale rechtszaak is voormalig Olympisch kunstschaatser Mark Cockerell beschuldigd van het verleiden en ongepast aanraken van een tienerkunstschaatser die hij coachte bij een ijsbaan in Irmo. De aanklager, die anoniem blijft, is de derde persoon die vanuit de Irmo ijsbaan naar voren is gekomen met beschuldigingen van seksueel wangedrag en misbruik door de voormalige Olympiër.

De aanklacht, ingediend op 7 februari, beweert dat het seksuele wangedrag begon in 2017 toen de aanklager 14 jaar oud was. Cockerell maakte toen ongepaste en vulgaire opmerkingen. Twee andere slachtoffers hadden een week eerder een rechtszaak aangespannen, maar klaagden Cockerell, de nationale sportorganisatie en de ijsbaan aan op anonieme basis.

De drie slachtoffers worden vertegenwoordigd door advocatenkantoren Strom Law Firm en McGowan, Hood, Felder & Phillips. De advocaten hebben gezegd dat ze verwachten dat er meer beschuldigingen zullen volgen. “We weten niet hoe diepgeworteld deze cultuur van misbruik is,” zei Bakari Sellers, een burgerrechtenadvocaat bij Strom Law Firm. “Hoe dieper we graven, hoe meer we vinden en hoe meer mensen naar voren komen in South Carolina en heel Amerika.”

Cockerell eindigde als 13e op de Olympische Spelen van 1984 in Sarajevo, Joegoslavië. In 1976 won hij de Wereld Junioren Titel. Hij begon enkele jaren geleden als coach bij de Flight Adventure Park ijsbaan in Irmo. Zowel Cockerell als een vertegenwoordiger van Flight Adventure Park waren niet bereikbaar voor commentaar.

Een eerdere rechtszaak beweerde dat de coach bekend stond om zijn “liefdevolle zijdelingse omhelzingen” en het verplaatsen van zijn handen om de schaatsers aan te raken, waarvan sommigen minderjarig waren op dat moment. Hij verscheen soms dronken bij de lessen en maakte ongepaste opmerkingen over de lichamen van de schaatsers, waardoor sommigen de indruk kregen dat hij verliefd was, blijkt uit gerechtelijke stukken.

De derde aanklager ontmoette Cockerell op de ijsbaan in Irmo in 2016. Het jaar daarop, toen ze 14 was, begon hij volgens de rechtszaak ongepaste opmerkingen te maken tijdens hun lessen.

FAQ

1. Wie is Mark Cockerell?
Mark Cockerell is een voormalig Olympisch kunstschaatser die beschuldigd wordt van seksueel wangedrag en misbruik door meerdere personen, waaronder een tienerkunstschaatser die hij coachte.

2. Wat zijn de beschuldigingen tegen Mark Cockerell?
Mark Cockerell wordt beschuldigd van het verleiden en ongepast aanraken van een tienerkunstschaatser die hij coachte. Er zijn ook meldingen van vulgaire opmerkingen en ongepast gedrag jegens andere schaatsers.

3. Is er eerder melding gemaakt van deze beschuldigingen?
Ja, twee andere slachtoffers hadden eerder een rechtszaak aangespannen tegen Mark Cockerell, evenals tegen de nationale sportorganisatie en de ijsbaan. De recente aanklacht is de derde persoon die naar voren is gekomen met beschuldigingen.

4. Wie vertegenwoordigen de slachtoffers?
De slachtoffers worden vertegenwoordigd door de advocatenkantoren Strom Law Firm en McGowan, Hood, Felder & Phillips.

5. Worden er meer beschuldigingen verwacht?
Ja, de advocaten verwachten dat er meer beschuldigingen zullen volgen naarmate het onderzoek vordert.

6. Wat was Mark Cockerell’s sportieve carrière?
Mark Cockerell eindigde als 13e op de Olympische Spelen van 1984 in Sarajevo, Joegoslavië. In 1976 won hij de Wereld Junioren Titel.

7. Werkt Mark Cockerell nog steeds als coach?
Het is niet bekend of Mark Cockerell nog steeds als coach werkt. Zowel hij als een vertegenwoordiger van de ijsbaan waren niet bereikbaar voor commentaar.

8. Wat was er eerder bekend over het gedrag van Mark Cockerell?
Een eerdere rechtszaak beweerde dat de coach bekend stond om zijn “liefdevolle zijdelingse omhelzingen” en het verplaatsen van zijn handen om de schaatsers aan te raken, waarvan sommigen minderjarig waren op dat moment. Hij verscheen soms dronken bij de lessen en maakte ongepaste opmerkingen over de lichamen van de schaatsers.

9. Wat gebeurde er met de aanklager?
De aanklager diende de aanklacht in op 7 februari en wordt vertegenwoordigd door de genoemde advocatenkantoren. Het proces is nog gaande.

Belangrijke termen/jargon

– Olympisch kunstschaatser: een atleet die deelneemt aan de Olympische Spelen in het kunstschaatsen.
– Seksueel wangedrag: ongewenste seksuele handelingen of opmerkingen die iemand schaden of lastigvallen.
– Misbruik: het onrechtmatig gebruikmaken van macht of invloed om iemand schade te berokkenen, in dit geval seksueel.
– Rechtszaak: een gerechtelijke procedure waarbij het geschil tussen partijen voor een rechter wordt beslecht.

Gerelateerde links:
Flight Adventure Park