Columbia Banking System kondigt kwartaaldividend van $0.36 per gewoon aandeel aan

Columbia Banking System, Inc. heeft aangekondigd dat het kwartaaldividend van $0.36 per gewoon aandeel is goedgekeurd door de Raad van Bestuur. Het dividend zal op 11 maart 2024 worden uitbetaald aan aandeelhouders die op 23 februari 2024 als zodanig geregistreerd staan.

Volgens Clint Stein, President & CEO van Columbia, is de sterke basis van het bedrijf de reden dat zij een stabiel dividend kunnen uitkeren aan de aandeelhouders en tegelijkertijd hun kapitaalratio’s kunnen verhogen. Hij benadrukt dat de diversiteit in hun balans en de positieve vooruitzichten hen de flexibiliteit bieden om kapitaal terug te geven aan de aandeelhouders, wat een essentieel onderdeel is van hun kapitaalbeheerstrategie.

Columbia is het moederbedrijf van Umpqua Bank, een bekroonde regionale bank in het westen van de Verenigde Staten. Door de fusie van Columbia en Umpqua Bank in maart 2023 is een van de grootste banken in het westen van Amerika ontstaan, met meer dan $50 miljard aan activa. Umpqua Bank biedt een uitgebreid scala aan diensten aan consumenten en bedrijven, waaronder bankieren, leningen, institutioneel bankieren en leasefinanciering.

Let op: dit artikel bevat toekomstgerichte verklaringen, zoals bedoeld in de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Lezers worden aangemoedigd om de rapporten van Columbia, met name het form 10-K voor het boekjaar dat eindigde op 31 december 2022, te raadplegen voor waarschuwende taal waarom de werkelijke resultaten kunnen afwijken van de verwachtingen van het management.

Bron: Columbia Banking System, Inc.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is het goedgekeurde kwartaaldividend van Columbia Banking System, Inc.?
– Het goedgekeurde kwartaaldividend is $0.36 per gewoon aandeel.

2. Wanneer zal het dividend worden uitbetaald?
– Het dividend zal worden uitbetaald op 11 maart 2024.

3. Aan wie zal het dividend worden uitbetaald?
– Het dividend zal worden uitbetaald aan aandeelhouders die op 23 februari 2024 als zodanig geregistreerd staan.

4. Wat is de reden voor het uitkeren van een stabiel dividend aan aandeelhouders door Columbia Banking System?
– Clint Stein, President & CEO van Columbia, verklaart dat de sterke basis van het bedrijf het mogelijk maakt om een stabiel dividend uit te keren en tegelijkertijd de kapitaalratio’s te verhogen. De diversiteit in hun balans en de positieve vooruitzichten bieden hen de flexibiliteit om kapitaal terug te geven aan de aandeelhouders, wat een essentieel onderdeel is van hun kapitaalbeheerstrategie.

5. Wat is het moederbedrijf van Umpqua Bank?
– Het moederbedrijf van Umpqua Bank is Columbia Banking System, Inc.

Definities:
– Kwartaaldividend: Een dividend dat per kwartaal wordt uitbetaald aan aandeelhouders.
– Kapitaalratio’s: Verhoudingen die de financiële gezondheid van een bedrijf meten, zoals de verhouding tussen eigen vermogen en totale activa.
– Balans: Een overzicht van de bezittingen, schulden en het eigen vermogen van een bedrijf op een bepaald moment.

Suggesties voor gerelateerde links:
Officiële website van Columbia Banking System, Inc.
Officiële website van Umpqua Bank