Columbia Gemeenteraad keurt wet goed ter ondersteuning van de LGBTQ-gemeenschap

De gemeenteraad van Columbia heeft maandagavond meer dan drie uur lang emotionele getuigenissen aangehoord voordat zij een vier pagina’s tellende wet hebben goedgekeurd. Deze wet uit steun voor de LGBTQ-gemeenschap en verklaart de stad als een veilige haven voor vrije meningsuiting en expressie. De stemming eindigde in een 6-1 overwinning, waarbij raadslid Don Waterman van de vijfde wijk als enige tegenstemde.

De gemeenteraadszaal was maandagavond gevuld met voorstanders van de LGBTQ-gemeenschap. Eén inwoner vertelde de gemeenteraad dat deze wet levens kan redden en gaat over de basisbeginselen van menselijke waardigheid. Ook de Studentenvereniging van Mizzou sprak zich uit voor deze wet, evenals meerdere studenten van Mizzou. Een andere voorstander getuigde dat hij en anderen zouden verhuizen uit Columbia als de gemeenteraad de wet niet zou aannemen.

Er waren ook tegenstanders die het woord namen, waaronder een grootmoeder genaamd Bonnie. Zij vertelde de gemeenteraad dat haar kleinkinderen bang zijn om naar het toilet te gaan op school. Bonnie vindt dat geen enkel kind bang zou moeten zijn om naar het toilet te gaan. Ze bekritiseerde ook raadslid Roy Lovelady uit de derde wijk, die de wet heeft voorgesteld. Bonnie vertelde raadslid Lovelady dat hij haar zou moeten vertegenwoordigen.

De raadzaal was zo vol met mensen dat burgemeester Buffaloe enkele mensen moest vragen om naar nabijgelegen vergaderzalen te verhuizen om brandcode-overtredingen te voorkomen, zoals gemeld door Mitch Kaminsky van onze nieuws partner ABC-17 News.

De nieuwe wet geeft aan dat de stad Columbia “het belang van diversiteit, gelijkheid en inclusie erkent als het gaat om het zijn van een competitieve werkgever, het opbouwen van een sterke lokale economie en het verrijken van de gemeenschap om beter te zijn dan de som van haar delen, evenals het erkennen dat LGBTQ-mensen al lange tijd hebben bijgedragen aan de rijke geschiedenis en sociale structuur van Columbia en dit land,” zo staat er deels in de wet.

Een nieuwe wet in Missouri verbiedt gender-bevestigende gezondheidszorgbehandelingen. De nieuwe wet geeft de stadsmedewerkers de opdracht om handhaving van die wetten te weigeren. Deze vier pagina’s tellende wet is zorgvuldig geschreven om niet in strijd te zijn met of enige staatswetten te overtreden, maar om ze gewoon te negeren, zoals gemeld door Mike Murphy van 939 the Eagle.

Veelgestelde vragen (FAQ)
1. Wat is de recent goedgekeurde wet in de gemeenteraad van Columbia?
– De gemeenteraad van Columbia heeft een vier pagina’s tellende wet goedgekeurd ter ondersteuning van de LGBTQ-gemeenschap en verklaart de stad als een veilige haven voor vrije meningsuiting en expressie.

2. Wat was de uitkomst van de stemming in de gemeenteraad?
– De stemming eindigde in een 6-1 overwinning, waarbij raadslid Don Waterman van de vijfde wijk als enige tegenstemde.

3. Wat waren enkele argumenten van voorstanders van de wet?
– Voorstanders spraken over het redden van levens, de basisbeginselen van menselijke waardigheid en het belang van diversiteit, gelijkheid en inclusie in Columbia.

4. Wie sprak zich nog meer uit voor de wet?
– De Studentenvereniging van Mizzou en meerdere studenten van Mizzou spraken zich ook uit voor de wet.

5. Wie waren enkele tegenstanders van de wet?
– Een tegenstander genaamd Bonnie, die een grootmoeder is, vertelde de gemeenteraad dat haar kleinkinderen bang zijn om naar het toilet te gaan op school. Zij bekritiseerde ook raadslid Roy Lovelady, die de wet heeft voorgesteld.

6. Wat gebeurde er vanwege de overbevolking in de raadzaal?
– Burgemeester Buffaloe moest enkele mensen vragen om naar nabijgelegen vergaderzalen te verhuizen om brandcode-overtredingen te voorkomen.

Belangrijke termen en jargon:
1. LGBTQ-gemeenschap: Een afkorting die staat voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en queer gemeenschap.
2. Vrije meningsuiting: Het recht om vrijelijk ideeën en meningen te uiten zonder censuur of repercussies.
3. Expressie: Het uiten van gevoelens, ideeën en standpunten.
4. Handhaving: Het uitvoeren en handhaven van wetten en regels.

Suggesties voor gerelateerde links:
Officiële website van de stad Columbia
Website van de Universiteit van Missouri (Mizzou)