Woningnood en dakloosheid in Columbia: Kandidaten beloven oplossingen

COLUMBIA, Mo. (KMIZ) – Een daklozenkamp langs de Interstate 70 werd afgelopen week opgeruimd door het Missouri Department of Transportation, waardoor de kwestie van dakloosheid opnieuw prominent aanwezig is in de gedachten van de inwoners van Columbia.

Dit was ten minste de derde keer dat een daklozenkamp in het afgelopen jaar werd ontruimd in Columbia. Dakloosheid blijft een belangrijk onderwerp voor de inwoners, met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij drie kandidaten strijden om Ward 2 te vertegenwoordigen na het terugtreden van Andrea Waner.

Lisa Meyer, Robert Schreiber III en de officiële kandidaat Lucio Bitoy stellen zich allemaal verkiesbaar voor de zetel van Ward 2 in de Columbia City Council.

Volgens de Boone County Coalition to End Homelessness waren er op 21 februari 261 dakloze mensen in Boone County. Centraal Missouri heeft het grootste aantal gemelde daklozen in de staat, volgens de Point in Time Count van 2023.

Op zijn campagnewebsite zei Bitoy dat het uitbreiden van betaalbare huisvesting en het aanpakken van dakloosheid twee van de kwesties zijn waarop hij campagne voert.

Bitoy stelt voor dat de stad haar uitgaven voor betaalbare huisvesting verdubbelt, van $15 miljoen naar $30 miljoen. Hij wil dat dat geld naar de Columbia Land Trust gaat om betaalbare huisvesting met permanente huurcontrole te bouwen.

Schreiber noemt zichzelf de “kandidaat voor de arbeidersklasse” op zijn campagnewebsite. Hij heeft een deel van zijn platform gewijd aan het aanpakken van dakloosheid.

Schreiber is ook een voorstander van meer huisvesting via de Columbia Land Trust, omdat dat de enige manier is waarop de stad legaal huurwoningen met huurcontrole kan hebben. Hij zei ook dat de huisvesting milieuvriendelijk moet zijn om kosten voor nutsvoorzieningen te besparen.

“Met deze nieuwe passieve zonne-ontwerpen kunt u tot 80% besparen op de kosten van verwarming en koeling,” zei Schrieber. “Als we betere huisvesting kunnen bouwen met enige huurcontroles en het energiezuiniger maken, waarbij de huurder niet al hun inkomen aan nutsvoorzieningen besteedt, is dat op de lange termijn beter voor de mensen en de planeet.”

Meyer heeft niets op haar campagnewebsite staan over betaalbare huisvesting of dakloosheid. Meyers platform draait om veiligheid, infrastructuur en gezondheid en welzijn.

Toen haar gevraagd werd naar dakloosheid, zei Ward dat ze initiatieven van lokale groepen zoals Room at the Inn en Turning Point ondersteunt en dat ze gelooft dat de fondsen van het American Rescue Plan Act deze groepen zouden moeten helpen voortbestaan.

Ward zei dat de uitdaging bij het aanpakken van dakloosheid in Columbia is “om hulp te bieden aan degenen die geen hulp willen.”

“Een persoon vertelde me dat ze hun huis aanboden, maar te horen kregen: ‘We geven er de voorkeur aan om als nomaden te leven’, en een ander vertelde me over het brengen van een man een avondmaaltijd en hem een nacht in een hotel aanbieden, maar hij werd afgewezen,” zei Ward. “Als gemeenschap willen we hoop en hulp bieden aan degenen die het nodig hebben. We moeten echter ook erkennen dat sommige mensen andere keuzes maken. Daarom is hoop behouden en gezonde grenzen stellen cruciaal voor het welzijn van de gemeenschap.”

Bronnen:

City of Columbia: CoMo.gov/health/public-health-safety/warming-and-cooling-centers/

Love Columbia: https://lovecolumbia.org/

1209 E Walnut St.Columbia, MO [email protected]

Room at the Inn: https://roomattheinncomo.org/

1509 Ashley StreetColumbia, MO [email protected]

Harbor House: https://centralusa.salvationarmy.org/midland/columbia/

602 N Ann St.Columbia, MO 65201(573) 442-1984

CoMo Mobile Aid Collective: https://comomobileaid.org/

[email protected]

Veelgestelde vragen (FAQ) over dakloosheid in Columbia:

1. Wat is er recentelijk gebeurd met daklozenkampen langs de Interstate 70?
Het Missouri Department of Transportation heeft onlangs een daklozenkamp opgeruimd langs de Interstate 70.

2. Hoe vaak zijn er daklozenkampen ontruimd in Columbia in het afgelopen jaar?
Dit was ten minste de derde keer dat een daklozenkamp in het afgelopen jaar werd ontruimd in Columbia.

3. Hoeveel dakloze mensen zijn er in Boone County?
Volgens de Boone County Coalition to End Homelessness waren er op 21 februari 261 dakloze mensen in Boone County.

4. Wie zijn de kandidaten die strijden om Ward 2 te vertegenwoordigen in de Columbia City Council?
Lisa Meyer, Robert Schreiber III en Lucio Bitoy stellen zich verkiesbaar voor de zetel van Ward 2 in de Columbia City Council.

5. Wat zijn de kwesties waarop Lucio Bitoy zijn campagne voert?
Bitoy voert campagne op de kwesties van het uitbreiden van betaalbare huisvesting en het aanpakken van dakloosheid.

6. Hoeveel wil Lucio Bitoy dat de stad uitgeeft aan betaalbare huisvesting?
Bitoy stelt voor dat de stad haar uitgaven voor betaalbare huisvesting verdubbelt, van $15 miljoen naar $30 miljoen.

7. Wat is het standpunt van Robert Schreiber III over dakloosheid?
Schreiber is een voorstander van meer huisvesting via de Columbia Land Trust en pleit voor milieuvriendelijke huisvesting om kosten voor nutsvoorzieningen te besparen.

8. Wat is het standpunt van Lisa Meyer over dakloosheid?
Meyer heeft geen specifiek standpunt over dakloosheid, maar richt zich op veiligheid, infrastructuur en gezondheid en welzijn.

9. Wie ondersteunt Ward bij het aanpakken van dakloosheid?
Ward ondersteunt initiatieven van lokale groepen zoals Room at the Inn en Turning Point en gelooft dat de fondsen van het American Rescue Plan Act deze groepen zouden moeten helpen voortbestaan.

10. Welke organisaties in Columbia bieden hulp aan daklozen?
Enkele organisaties die hulp bieden aan daklozen in Columbia zijn Love Columbia, Room at the Inn, Harbor House en CoMo Mobile Aid Collective.

Belangrijke termen en jargon:

– Boone County Coalition to End Homelessness: Een organisatie die zich inzet om dakloosheid in Boone County te beëindigen.
– Columbia Land Trust: Een organisatie die zich bezighoudt met het creëren van betaalbare huisvesting met permanente huurcontrole.
– Point in Time Count: Een telling van dakloze mensen in een bepaald gebied op een specifiek moment in de tijd.
– American Rescue Plan Act: Een federale wet die financiële hulp biedt aan individuen, organisaties en gemeenschappen die zijn getroffen door de COVID-19-pandemie.

Aanbevolen gerelateerde links:
Love Columbia
Room at the Inn
Harbor House
CoMo Mobile Aid Collective