Columbia introduceert mobiele voedselmarkt om voedseltoegang te vergroten

De stad Columbia zal binnenkort de mobiele voedselmarkt van Toms Creek Family Farm lanceren. Op 22 februari om 11.00 uur zal er een persconferentie plaatsvinden in Hyatt Park, met de burgemeester van Columbia, Daniel Rickenmann, en leden van de gemeenteraad.

Toms Creek Family Farms, LLC is gevestigd in Hopkins en heeft al drie jaar deelgenomen aan markten zoals Soda City Market en de Sumter Farmers Market. Ze hebben ook hun diensten verleend aan verzorgingshuizen in de omgeving.

De mobiele markt zal gebieden in Columbia bedienen, met een prioriteit voor de geselecteerde gebieden 29203 en 29204. Een trailer is aangepast om verse producten, eiwitten, zuivel en vers gebakken goederen mogelijk te maken.

“Dit is een spannende stap om de toegang tot gezond en voedzaam voedsel in Columbia uit te breiden”, aldus burgemeester Daniel Rickenmann. “De gemeenteraad en ik geloven dat het tijd is om nieuwe dingen te proberen om de voedselzekerheid in onze wijken te vergroten. De mobiele markt van Toms Creek Family Farms is een creatieve oplossing, en ik kijk ernaar uit om de positieve impact ervan te zien.”

De mobiele voedselmarkt zal minstens 85 procent van de producten aanbieden die in South Carolina verbouwd zijn, afkomstig van Toms Creek Family Farms en andere lokale boeren, indien beschikbaar. Daarnaast zal de markt verschillende betaalmethoden accepteren, waaronder contant geld, alle belangrijke creditcards, SNAP-voordelen en het DSS senior voucher-programma (indien aangeboden).

De data en tijden van de mobiele markt zullen publiekelijk worden geadverteerd en gedeeld op sociale media. Bovendien zal Toms Creek Family Farms deelnemen aan het “Gezonde Bonnen” programma, waarmee ontvangers van SNAP-voordelen extra verse groenten en fruit kunnen verkrijgen wanneer ze hun voordelen gebruiken om verse producten op de markt te kopen.

“De verwachtingen voor de lancering van dit mobiele marktproject zijn groot”, zei Shana Catoe, voorzitter van het voedselbeleidscomité van Columbia. “Het is zo bevredigend om te weten dat dit initiatief nu klaar is om te worden geïntroduceerd aan de gemeenschap, zodat onze buren er gebruik van kunnen maken.”

Naast de eerder genoemde locaties, zullen binnenkort nog meer locaties worden toegevoegd. De verwachte startdatum van de mobiele markt is begin maart.

Veelgestelde vragen (FAQ) over de mobiele voedselmarkt van Toms Creek Family Farm in Columbia

1. Wat is de mobiele voedselmarkt van Toms Creek Family Farm?
De mobiele voedselmarkt van Toms Creek Family Farm is een initiatief dat verse producten, eiwitten, zuivel en vers gebakken goederen aanbiedt aan gebieden in Columbia, South Carolina.

2. Waar is Toms Creek Family Farms gevestigd?
Toms Creek Family Farms, LLC is gevestigd in Hopkins, South Carolina.

3. Welke markten heeft Toms Creek Family Farms eerder bezocht?
Toms Creek Family Farms heeft deelgenomen aan markten zoals Soda City Market en de Sumter Farmers Market gedurende de afgelopen drie jaar.

4. Welke gebieden zal de mobiele markt bedienen?
De mobiele markt zal gebieden bedienen in Columbia, met een prioriteit voor de geselecteerde gebieden 29203 en 29204.

5. Welke betaalmethoden accepteert de markt?
De markt accepteert contant geld, alle belangrijke creditcards, SNAP-voordelen en het DSS senior voucher-programma.

6. Welke producten zullen beschikbaar zijn op de mobiele markt?
Minstens 85 procent van de producten op de markt zal afkomstig zijn van Toms Creek Family Farms en andere lokale boeren in South Carolina, indien beschikbaar. Dit omvat verse producten, eiwitten, zuivel en vers gebakken goederen.

7. Worden de data en tijden van de mobiele markt openbaar gemaakt?
Ja, de data en tijden van de mobiele markt zullen publiekelijk worden geadverteerd en gedeeld op sociale media.

8. Neemt Toms Creek Family Farms deel aan een speciaal programma?
Ja, Toms Creek Family Farms zal deelnemen aan het “Gezonde Bonnen” programma, waarmee ontvangers van SNAP-voordelen extra verse groenten en fruit kunnen verkrijgen wanneer ze hun voordelen gebruiken om verse producten op de markt te kopen.

Belangrijke termen:
– Toms Creek Family Farms, LLC: Een boerderij gevestigd in Hopkins, South Carolina.
– SNAP-voordelen: Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP) biedt voedselhulp aan huishoudens met lage inkomens in de Verenigde Staten.

Gerelateerde links:
columbiasc.net: Officiële website van de stad Columbia.
sodacitysc.com: Website van de Soda City Market.
sumterfarmersmarket.com: Website van de Sumter Farmers Market.