Politie reageert op melding van ‘gegijzelde persoon’ in mobiel huisjespark

De politie is maandagavond opgeroepen naar Pine Grove Village, een mobiel huisjespark gelegen in de 3900 blok van Clark Lane. Volgens een woordvoerder van de politie is er sprake van een “standoff” situatie. Een vrouw die zich in het huis bevond, is inmiddels in veiligheid gebracht en wordt door de politie als het slachtoffer beschouwd. Een man bevindt zich nog steeds in de woning en weigert zich over te geven aan de politie. Of de man in het bezit is van een wapen is nog niet bevestigd, maar er zijn geen meldingen gemaakt van schoten.

Verschillende politie-eenheden, waaronder de Boone County Sheriff’s deputy en agenten van de Columbia Police Department, zijn ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen. Bewoners wordt verzocht om het gebied te vermijden. De politie adviseert automobilisten om gebruik te maken van Hanover Boulevard en Rice Road om de omgeving te vermijden.

De ontwikkelingen van deze situatie worden nauwlettend gevolgd en zullen bijgewerkt worden zodra er meer informatie beschikbaar is.

Politie reageert op melding van ‘standoff situatie’ in mobiel huisjespark

De politie werd maandagavond opgeroepen naar Pine Grove Village, een mobiel huisjespark gelegen in de 3900 blok van Clark Lane, waar een ‘standoff situatie’ gaande is. Inmiddels is een vrouw die zich in het huis bevond veilig bij de politie. De politie beschouwt haar als het slachtoffer in deze situatie. Echter, een man bevindt zich nog steeds in de woning en weigert de politie binnen te laten. Tot op heden zijn er geen schoten gelost en er is nog geen bevestiging of de man gewapend is.

Ter plaatse zijn verschillende politie-eenheden aanwezig, waaronder agenten van de Columbia Police Department en de plaatselijke sheriff’s deputy van de Boone County. Het publiek wordt verzocht om het gebied te vermijden en indien mogelijk alternatieve routes te gebruiken, zoals Hanover Boulevard en Rice Road.

De situatie wordt op de voet gevolgd en we zullen u op de hoogte houden zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Wat is er aan de hand?
Er is een “standoff” situatie gaande in Pine Grove Village, een mobiel huisjespark. Een vrouw is in veiligheid gebracht en wordt als slachtoffer beschouwd, maar er is nog steeds een man in de woning die weigert zich over te geven aan de politie.

Is de man gewapend?
Er is nog geen bevestiging of de man in het bezit is van een wapen.

Zijn er schoten gelost?
Er zijn geen meldingen gemaakt van schoten.

Welke politie-eenheden zijn ter plaatse?
Verschillende politie-eenheden zijn ter plaatse, waaronder de Boone County Sheriff’s deputy en agenten van de Columbia Police Department.

Kunnen automobilisten het gebied betreden?
Nee, automobilisten worden geadviseerd om het gebied te vermijden en gebruik te maken van Hanover Boulevard en Rice Road als alternatieve routes.

Definities

– Standoff situatie: Een situatie waarin er een dreigende impasse is tussen de politie en een verdachte, waarbij de verdachte weigert zich over te geven of de woning te verlaten.
– Slachtoffer: Een persoon die het slachtoffer is geworden van een misdrijf, in dit geval de vrouw die zich in het huis bevond.

Gerelateerde links

Politie Nederland
Boone County Sheriff
Columbia Police Department